Met welke olie/ boter bereiden jullie het eten?

Discussie in 'De lounge' gestart door Jel, 21 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ik bak al jaren vlees en wokgroenten in olijfolie en aardappeltjes of een gebakken ei vaak met vloeibare boter.

    Maar vandaag kwam ik in de Aldi en hadden ze wokolie te koop met sinaasappel, - en knoflookaroma, van zonnebloemolie.
    Dus ben nu mijn eten daarin aan het bereiden.

    Waarmee bakken jullie en wat is nu eigenlijk het beste voor je gezondheid om mee te bakken?
     
  2. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    vaak olijfolie en anders vloeibare bakboter.
     
  3. jojo32

    jojo32 Fanatiek lid

    26 nov 2008
    1.871
    8
    38
    nu huisvrouw
    grunn
    croma
     
  4. 5Mare5

    5Mare5 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    3.694
    0
    0
    Ede
    Ik gebruik koolzaadolie, die krijg je alleen niet zo makkelijk in Nederland. Ik vind het lekker en het is gezond. Olijfolie is gezond maar vind ik niet lekker.
     
  5. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    dat wisselt. meestal olijf of zonnebleom olie. tenminste de pasta en wokdingen. het vlees in margarine of vloeibaar als dit in de aanbieding was of ik er toevallig een keer zin in heb hahaha.....

    die met smaakies zijn ook lekker voor kip ed.

    wat echt gezonder is weet ik niet. ze schrijven jah alles erop hahaha
     
  6. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik heb die wokboter gebruikt van conimex vind t niet te pruimen dat spul.

    Dus wokken in olijfolie.

    En de aardappels en vlees in croma vloeibaar
     
  7. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    wokken in zonnebloemolie maar schijnt weer niet zo goed te zijn ofzo.
    een ei etc gewoon in margarine
    vlees in vloeibare croma ( jumbo huismerk en dan cholestrolverlagend ofzo)

    heb weleens een keer conimex wokolie gehad. ooh die rook me toch lekker! maar je proefde er helaaas niks van en die fles was ook nog es duur. en om hem nu alleen voor de geur te gebruiken?
     
  8. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    olijfolie, zonnebloemolie en wokolie..

    Blue band gebruik ik alleen voor cake enzo want ik braad nooit vlees.
     
  9. Jel

    Jel Niet meer actief

    Croma kun je toch niet overal voor gebruiken? Zit daar niet al een soort aroma door waarmee je lekkere vleesjus kunt maken?

    Daar kun je dan toch niet bijv. aardappeltjes mee bakken?
     
  10. A2CA

    A2CA Niet meer actief

    Ik gebruik bijna altijd boter en dan blue band die vind ik het lekkerste, als ze die niet hebben pak ik blue band vloeibaar met roomboter, is dus helemaal niet gezond maar ik pak het omdat ik het lekker vind. Ik denk dat olijfolie het gezondste is maar daar bak ik nooit mee
     
  11. ikkke

    ikkke Bekend lid

    29 mrt 2010
    560
    0
    0
    Onze mooie kids.
    Rotterdam
  12. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    becel vloeibaar met olijfolie (is dus boter en olijfolie in 1)
     
  13. Jel

    Jel Niet meer actief

    Dan doe ik het dus best goed met mijn olijfolie...
     
  14. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    * gaat nu met dr luie reet opstaan om dr turkse aardappelschotel in een pan te mietere met zonnebloemolie*
     
  15. Ellamalou

    Ellamalou Fanatiek lid

    22 jan 2011
    1.416
    0
    0
    NULL
    NULL
    alpro soja
     
  16. anja89

    anja89 Fanatiek lid

    15 mrt 2008
    3.101
    0
    0
    Noord Holland
    Van die vloeibare boter in zo'n fles, meestal huismerk.
    Nu toevallig een fles blueband.
     
  17. Tord

    Tord VIP lid

    26 okt 2009
    7.304
    299
    83
    altijd olijfolie.
     
  18. Maia

    Maia Niet meer actief

    wisselt. Vlees meestal in croma of anders gewoon vloeibare boter van de een of ander. Veel ook in olijfolie.
     
  19. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Arachideolie. Olijfolie en zonnebloemolie zijn niet zo geschikt om in te bakken vanwege de stoffen die vrijkomen bij hoge temperaturen. En in roomboter bak ik vrijwel nooit, ik hou niet van het smaakje. Vloeibare botertjes enzo zitten mij teveel toegevoegde stofjes in. Arachideolie heeft geen uitgesproken smaak, heel geschikt om in te bakken (ook roerbakken op hoge temperaturen) en is niet duur dus perfect.
     
  20. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.251
    790
    113
    tilburg
    Olijfolie in de wok, vlees, gebakken aardappels en bijv ei in vloeibare boter icm olijfolie. Ik weet dat vaste boter slechter is dan vloeibaar en olie weer beter dan vloeibaar vet
     

Deel Deze Pagina