Ik bak al jaren vlees en wokgroenten in olijfolie en aardappeltjes of een gebakken ei vaak met vloeibare boter. Maar vandaag kwam ik in de Aldi en hadden ze wokolie te koop met sinaasappel, - en knoflookaroma, van zonnebloemolie. Dus ben nu mijn eten daarin aan het bereiden. Waarmee bakken jullie en wat is nu eigenlijk het beste voor je gezondheid om mee te bakken?
Ik gebruik koolzaadolie, die krijg je alleen niet zo makkelijk in Nederland. Ik vind het lekker en het is gezond. Olijfolie is gezond maar vind ik niet lekker.
dat wisselt. meestal olijf of zonnebleom olie. tenminste de pasta en wokdingen. het vlees in margarine of vloeibaar als dit in de aanbieding was of ik er toevallig een keer zin in heb hahaha..... die met smaakies zijn ook lekker voor kip ed. wat echt gezonder is weet ik niet. ze schrijven jah alles erop hahaha
Ik heb die wokboter gebruikt van conimex vind t niet te pruimen dat spul. Dus wokken in olijfolie. En de aardappels en vlees in croma vloeibaar
wokken in zonnebloemolie maar schijnt weer niet zo goed te zijn ofzo. een ei etc gewoon in margarine vlees in vloeibare croma ( jumbo huismerk en dan cholestrolverlagend ofzo) heb weleens een keer conimex wokolie gehad. ooh die rook me toch lekker! maar je proefde er helaaas niks van en die fles was ook nog es duur. en om hem nu alleen voor de geur te gebruiken?
olijfolie, zonnebloemolie en wokolie.. Blue band gebruik ik alleen voor cake enzo want ik braad nooit vlees.
Croma kun je toch niet overal voor gebruiken? Zit daar niet al een soort aroma door waarmee je lekkere vleesjus kunt maken? Daar kun je dan toch niet bijv. aardappeltjes mee bakken?
Ik gebruik bijna altijd boter en dan blue band die vind ik het lekkerste, als ze die niet hebben pak ik blue band vloeibaar met roomboter, is dus helemaal niet gezond maar ik pak het omdat ik het lekker vind. Ik denk dat olijfolie het gezondste is maar daar bak ik nooit mee
* gaat nu met dr luie reet opstaan om dr turkse aardappelschotel in een pan te mietere met zonnebloemolie*
wisselt. Vlees meestal in croma of anders gewoon vloeibare boter van de een of ander. Veel ook in olijfolie.
Arachideolie. Olijfolie en zonnebloemolie zijn niet zo geschikt om in te bakken vanwege de stoffen die vrijkomen bij hoge temperaturen. En in roomboter bak ik vrijwel nooit, ik hou niet van het smaakje. Vloeibare botertjes enzo zitten mij teveel toegevoegde stofjes in. Arachideolie heeft geen uitgesproken smaak, heel geschikt om in te bakken (ook roerbakken op hoge temperaturen) en is niet duur dus perfect.
Olijfolie in de wok, vlees, gebakken aardappels en bijv ei in vloeibare boter icm olijfolie. Ik weet dat vaste boter slechter is dan vloeibaar en olie weer beter dan vloeibaar vet