Wil OOK afvallen, lukt niet

Discussie in 'De lounge' gestart door kippiekip, 28 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Weet het ff niet meer hoor ... :(

    Wil weer verder met afvallen maar kan de knop niet meer vinden, ben al 16 kg kwijt maar er moet nog zoveel meer af, moet minimaal nog 30 kg vanaf. Nu wil ik het in fases gaan zien, zo wil ik dus eerst 10 kg en me daar op focussen, als ik alleen al aan die 30 denk word ik al gek.

    Maar goed wat moet ik doen ? Gewoon gezond eten en sporten werkt hier niet.. Welk dieet prijzen jullie aan en waarom ??

    Heb eigenlijk alles eens geprobeerd en weet uit ervaring dat een dieet zoals het Adkins niets voor mij is, ik ben een echte brood en pasta eter en dat wil ik dus ook echt niet missen hahaah :D

    Maar goed wat raden jullie aan ? Behalve gezond eten en sporten ;)
    Het moet trouwens financieel ook wel kunnen, heb het niet extreem breed en vind het zonde geld om honderden euro's aan een dieet uit te geven, zo keek ik bij de WW en dat vind ik echt heel erg duur..
     
  2. marjon 2

    marjon 2 VIP lid

    23 jul 2008
    13.211
    0
    36
    in mijn vel
    das toch het voornaamste kippiekip , als je een dieet gaat volgen en daarna weer gewoon doet en niet gezond eet en sport dan kun je weer van voor af aan beginnen!!!!

    Ik denk als je echt resultaat wilt behouden , moet je eerst je levenstijl veranderen en dan pas verder kijken , anders krijg je echt dat gejojo
     
  3. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik heb er zelf geen verstand van allemaal, maar een vriendin van mij is vrij veel afgevallen met Sonja Bakker en vond dat "programma" ook goed vol te houden.
     
  4. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Ja maar mijn levenstijl is ook wel veranderd, voordat ik die 16kg zwaarder was at ik dag in dag uit vette troep enzo nu na 2 jaar sta ik nog steeds op die -16kg, erg fijn maar ik wil die knop weer vinden om verder te gaan.. Jojoen doe ik hier dus ( godzijdank ) niet
     
  5. baby90

    baby90 Fanatiek lid

    10 mrt 2011
    4.032
    316
    83
    Vrouw
    Gelderland.
    Leg dit eens aan je fitness begeleider voor, hij of zij weet wel raad. Waarschijnlijk moet je je sport programma veranderen en niet of niet alleen t eten.. succes:)...
     
  6. johana79

    johana79 Fanatiek lid

    22 aug 2006
    4.311
    0
    36
    beslismedewerker
    overijssel
    mijn ervaring is dat het echt een aanpassing is van je leefstijl. Ik ben voor 1,5 jaar geleden 35kg afgevallen en die zijn er allemaal nog af (ben zelfs inmiddels gestopt met roken) dus het kan echt. Ik eet heus wel eens iets vets of chocola of chips oid. Maar dan let ik de dag erna weer op. Ik heb voor mezelf een vrij strak schema (sochtends ontbijt, rond 10u twee evergreens, 12u lunch, 3u weer evergreens (oid) rond 4u fruit (zit ik in auto) en dan normaal avondeten. tussendoor veel drinken en ik sport 4 x pwk (maar dat is omdat ik het heerlijk vindt). Prima vol te houden. Het is een beetje het principe van sonja bakker maar dan de goedkope versie ;)
     
  7. Ukkie2

    Ukkie2 Niet meer actief

    Ikzelf vind het calorien dieet goed te oen. Je bapaalt zelf wat e eet, maar eet wel een max aantal calorien per dag, zo bepaal je dus ook zelf wat je er kwa geld aan uit wilt geven.
     
  8. marjon 2

    marjon 2 VIP lid

    23 jul 2008
    13.211
    0
    36
    in mijn vel
    Paar vriendinnen van me zijn onwijs veel afgevallen met die shakes , ben ff de naam kwijt ( cambridge volgens mij ),maar dat moet je wel kunnen , das de eerste weken alleen maar shakes drinken en daarna breng je weer langzaam eten terug ....

    wat voor sommige ook al kan schelen is je koolhydraten weg te laten
     
  9. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    en een dieetiste ? Is dat wat ? Of ook zonde van het geld ?

    shakes doe ik niet, kan ik niet op leven ( al eens geprobeerd )
     
  10. Gerbera

    Gerbera Niet meer actief

    Ik ben voor ik ging trouwen met weight watchers tien kilo afgevallen, een kilo per week. Ik heb die periode heerlijk gegeten, was goed vol te houden. Bleef er ook af. Ik deed het zonder cursus maar zelfstandig met een puntenboekje en een kookboek. Ik hield dus gewoon bij wat ik dagelijks at.
     
  11. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    ik dieet nooit want. ben wel paar kilo ( lees 10) kg te zwaar maar ik kan er niet mee zitten, vind alles veel te lekker ben wat dat betreft een echte bourgondier. heb ooit weleens sonja bakker gedaan en daar mee viel ik toen wel 8 kg af in een week of 6.

    maar wat ik wel merk is als ik een tijd geen tussendoortjes nam ( of iets calorieloos) en veel dronk ik sowieso altijd wel wat kilos afval.
    ik eet gewoon een stuk of 5-6 snee brood per dag, stuk peperkoek , groot bord avondeten evt wat vla ( fruit eet ik zelden hou er niet zo van helaas) en dan verlies je ook kilos. gaat niet snel maar dat is ook het beste. en verder bewegen. maar goed dat doe ik buiten het huishouden en een stukje wandelen met de kindjes ook niet want daar heb ik een pokkehekel aan.
     
  12. marjon 2

    marjon 2 VIP lid

    23 jul 2008
    13.211
    0
    36
    in mijn vel

    Dieetiste zal je eetgewoontes aanpassen en daarbij je calorien verminderen ............... misschien kun je het proberen ..
     
  13. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    misschien zijn brood en pasta (en alle andere koolhydraatbommen) wel het probleem! Bij mij wel in ieder geval!!

    Zoek eens naar "Grip op Koolhydraten" van Yvonne Lemmers. Dan mag je nog 1x per dag iets van koolhydraten eten, voor de rest haal je dat dus weg! Alleen die "verslaving" pffff, zie er maar weer af te komen.
    Het is ook een betaalbare leefwijze.... en tja.. wel voor de rest van je leven ja! Dat is met alle "dieten" zodra je stopt....
     
  14. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    @eefke: Dat is mijn probleem dus ook, ik ben dol op eten, ben dol op koken en dat is het ook gewoon, en nu eet ik echt niet iedere dag vette dingen maar mijn passie is gewoon eten maken en daar geniet ik pas van als ik het proef..

    @Marjon: Ik kan het wel proberen ja, word toch vergoed door de verzekering, misschien is mijn levenstijl toch niet echt heel erg veranderd en kan zij nog wat bij sturen.
     
  15. Gerbera

    Gerbera Niet meer actief

    Met weight watchers mag je dus alles eten, dat vond ik juist het fijne er aan.
     
  16. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    erg he meid;) en nee wij eten ook niet echt supervet ofzo. al nooit vet vlees want dat vinden we allebei niet lekker dus altijd kip/kalkoen/rundergehakt. maar we houden wel van pasta/rijstgerechten enzo.:)
     
  17. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    oja en het gewoon niet in huis halen scheelt ook. wij doen 1xd per week boodschappen en ik zeg tegen mn vent dat ie gewoon niet zoveel dingen in huis moet halen die ik graag heb ( zoals stukje kaas/worst/chips/popcorn) dan sta ik weleens in de kast te koekeloeren en vind ik niks naar mn gading en gaat de kast weer dicht zonder dat ik gesnoept heb. heb wel atijd komkommer in huis zodat als ik echt iets moet knagen ik dat kan pakken ( maar ja een lekkere frikandel speciaal is lekkerder:D)
     
  18. Triskele

    Triskele Niet meer actief


    jep mee eens eigenlijk voelt het niet echt dieten want je mag gewoon alles alleen je leert betere keuzes te maken (want je kan niet alles tegelijk!)
     
  19. Coortje

    Coortje Niet meer actief

    Zelf doe ik cambridge en ben daar 30 kilo mee afgevallen! Bevalt erg goed!! Hier moet ik nu de moed nog bijeenrapen voor de laatste 10 kilo!!
     
  20. Bri

    Bri Niet meer actief

    Mijn tip: ga niet drastisch diëten en al helemaal niet door complete voedingsgroepen te schrappen. Minder koolhydraten en vooral minder snelle koolhydraten (suikers, witbrood, gewone pasta en witte rijst) kan heel goed voor je zijn, maar alle koolhydraten schrappen is gewoon heel erg slecht voor je lichaam. ´t Zal vast dat je ermee afvalt, maar dat is iets anders dan ´het is goed voor je´. Je lijf heeft koolhydraten nodig om vet effectief te kunnen verbranden.

    Ik hou het op het advies dat je niet wilt: eet gezond (vraag een diëtiste wat voor jou gezond eten is) en zorg dat je veel beweegt, ook intensief (dus zodat je gaat zweten en er niet bij kunt praten omdat je daar te weinig lucht voor hebt). Als jij echt nog 30 kilo te zwaar bent, dan moet er toch iets structureel verkeerd zitten met wat/hoeveel je eet versus hoe/hoeveel je beweegt.
     

Deel Deze Pagina