Wow, wie heeft jou zo verkeerd voorgelicht? Rauwe groenten is niet erg zolang je ze maar goed wast of schilt (wortels bijv) Brie en camambert uit de supermarkt is eigenlijk nooit ongepasteuriseerd (van rauwmelkse kaas gemaakt) dus dat kun je gewoon eten, of er moet au lait cru op staan, dan is het wél van rauwmelkse kaas gemaakt en kun je het beter latetn staan. De bacterie die hierin dan kan zitten is trouwens listeria en geen toxoplasmose. Eieren kun je ook gewoon eten zolang je ze goed kookt of bakt (dooier doorprikken of bij koken dooier hard laten worden) En vissticks zijn zo voorbehandeld en ingevroren en weet ik t wat dat je daar echt niet ziek van wordt! Mén, je kunt het overdrijven natuurlijk...
Ik eet trouwens eigenlijk waar ik zin in heb. Als we bijv. 's avonds es snacken (ong 1 keer in de week) dan denk ik erom dat ik overdag een appeltje meer eet of wat fruit door de yoghurt of vla doe. Door spaghetti etc hou ik helemaal niet van groente dus dan eet ik ook een stuk fruit meer. Verder eigenlijk altijd 's avonds iets lekkers hihi, kan me niet inhouden maar m'n gewicht heb ik nog aardig in de hand dus dan mag t van mezelf!
Hey Pipo, Nee hoor ik overdrijf niet, ik kreeg lijstje mee van de gyn. Ik weet wel dat rauwe groenten niet zo erg zijn maar op restaurant waag ik het in elk geval niet om ze te eten, thuis eet ik wel es wortels als ze mega goed gewassen zijn. Enne ik heb al een alergie voor eieren dus raadde de gyn me aan om het ook niet te gaan zoeken. Ik weet wel dat de bacterie Listeria heet maar ik ben gewoon niet imuun voor toxoplasmose. Enne diepgevroren vis uit de supermarkt mag ik echt niet eten hoor. Da's niet vers en niet goed. Echte super verse vis van de visboer mag wel. Groetjes Winter
restaurants z ijn altijd moeilijk ja je weet tenslotte nooit wat die met je eten gedaan hebben (en ik heb helaas niet de illusie dat het altijd is wat je wil.. ) maar volgens mij heb je je lijstje niet helemaal goed overgetypt je typt bijv. dat je geen gepasteuriseerde kaas eet die mag juist wel.. en ONgepasteuriseerd mag dus niet (en lijkt me erg sterk dat je gyn dat anders gezegd heeft) en diepvriesvis.. tja ik weet inmiddels dat als je het goed bakt.. dat er niets aan de hand is. maar ik eet dat dus ook maar gewoon niet ik haal wel versche.. das lekkerder ook
ik vind dat ik gezond genoeg eet , elke dag wat groenten door eten , ieder dag stuk of 2 fruit vind ik heerlijk , lekker rijst of pasta , eens in week patattje vind ik gewoon lekker gezond hoor
Tsja, allergie is weer heel wat anders natuurlijk! En er zijn zoveel mensen niet immuun voor toxoplasmose (wanneer hebben ze dat bij jou getest eigenlijk?) Diepgevroren vis kan echt geen enkele kwaad. Vis die uit vaccuum komt, daar moet je wel mee oppassen maar de makreel in de viswinkel komt ook uit vaccuum.
Ik eet zo'n 6 dagen in de week gezond met veel groente, fruit, magere yoghurt, volkoren brood, beetje vlees of vis, vezelrijk, enzovoort. Een dagje in de week eten we iets kant-en-klaars, daar snij ik dan wel even een paar tomaten bij 'voor het gevoel' Ik heb op dit moment 1 zonde : elke avond beetje chocolademousse met vanillevla
Ik doe mijn uiterste best om het bij deze ene zonde te houden Komt ook een beetje omdat ik begin april ben gestopt met roken, me toen 2 weken helemaal vol heb zitten eten en daarna erg ben gaan opletten op wat ik at. Alleen gezonde dingen nemen als tussendoortje of als 'rokers afleidinkje', wilde niet het ene ongezonde verruilen voor het andere. En nu heb ik weer een andere hele mooie reden om op m'n eten te letten Maar niemand komt aan mijn dagelijkse chocolademousse! (overigens, wel de light versie natuurlijk en de vanille vla van Optimel )