Dag allemaal, Ik heb een vraag. Sinds 1,5 week kan mij zoon zich niet meer vermaken in de box wipper of op speelkleed. Terwijl hij dat eerst zo goed kan. Was daar best trots op, omdat bij zijn leeftijd de kindjes dat vaak helemaal niet zo lang konden. Maar nu is het helemaal weg. Als ik geluk heb, vermaakt hij zich een minuutje of twee, maar meestal als ik heb neerleg begint hij al te huilen. Speelgoed helpen werkt niet meer. Muziekmobiel boeit hem niet meer. Heb van alles geprobeert. Maar niks lukt. Zelfs bij maama op de arm heeft hij niet altijd zin. Ik baal hier enorm van. Kom nergens meer aan toe. Ook de oppas en kdv zijn er maar wat druk mee. Wie kent dit en heeft dit ook gehad? Wat is er toen aan gedaan of ging het vanzelf weer weg? Hoor het graag. Bedankt meiden.
J had ook zon periode. maar is eigenlijk vanzelf overgegaan. nu pakt ze weer van alles en kijkt ze geirriteerd als je je met haar wilt bezighouden. terwijl ze rond de 4 maanden vermaakt wilde worden. succes er mee en hoop dat het vanzelf overgaat!
Heb je een speelkleed? Met zo'n boog en dan speeltjes/knuffeltjes er aan? Dit vind mijn zoon namelijk geweldig en hij kan zich hier heel erg goed mee vermaken, wellicht iets om te proberen? Ik heb de boxkleed met speelkleed er op, momenteel op de grond liggen, omdat hij zich nu overal heen begint te woelen. In de box heeft hij minder ruimte en ook dan begint hij zich snel te vervelen.
Het klinkt misschien stom, maar kan het zijn dat hij in de box gelegd worden associeert met alleen zijn? Misschien dat het helpt als je 'em in de box legt en er omheen dingen gaat doen zodat hij je kan zien, of dat je samen met hem gaat spelen? Avey heeft dat ook eventjes gehad, maar dat kwam omdat ze waarschijnlijk dacht dat ze moest slapen (en dat wilde ze in het begin niet altijd hehe). Toen ben ik wat gaan experimenteren met wat ik hierboven heb getypt en sindsdien kan ze zichzelf wel een uur alleen vermaken, zo trots! Ohh, wat hier ook goed heeft gewerkt: een leuke grote spiegel waarin ze zichzelf kan zien!! Heb er een van vijf euro gekocht bij de xenos. Wel ver weg leggen dat hij er niet bij kan ivm veiligheid, maar dichtbij genoeg dat hij er naar toe wil rollen. Groot succes!
Is vrij normaal hoor dat ze periodes hebben vaak gecombineerd tijdens een sprongetje dat ze zichzelf niet zo goed kunnen vermaken. Gewoon aan toegeven komt vanzelf weer verandering in.
Het zou niet goed zijn als hij zich op deze leeftijd lang zelf zou kunnen vermaken. Dan zou hij stil blijven staan in zijn ontwikkeling. Van 'zichzelf vermaken' leert hij niets, babies zijn sociale wezentjes en interactie met anderen is van levensbelang. Door contact met anderen (mama, verzorger) leert je kind, ontwikkelt je kind. Heel goed dus dat je kind aangeeft je nodig te hebben!
Ja ik heb van alles al geprobeerd, speelkleed, bogen met knuffeltjes of speelgoed er aan. Ander speelgoed gehaaald. Box en kleed op andere plekken in de kamer gezet. Als het bij een sprongetje hoort vind ik het oke, en ga ik me lekker met hem vermaken, maar ben zo bang dat het blijft en het alleen spelen helemaal weer moet leren. En dat kob hij juist zo goed.
Hier ook wel een periode gehad. En ik merkte dat hij het extra moeilijk vond op de dagen dat oma op had gepast. Ik vroeg dus aan haar of hij bij haar wel in de box wilde spelen. Zij gaf toen aan dat wanneer hij even begint te mopperen zij hem er snel uit haalde. Heb haar gevraagd om hem toch echt even te laten mopperen en even af te wachten of hij dan weer wilde gaan spelen. Dit bleek dus vaak wel het geval.
Tis heel normaal hoor! Altijd periodes dat ze dat hebben, en is niets mis mee alleen soms wat lastiger voor jezelf. Als ze ouder worden hebben ze ook die periodes. Gewoon in mee gaan en geniet ervan, straks in de peuter tijd mag je niets meer van ze
Sluit ik me bij aan.. Het is pas sinds een maand hier, dat mijn dochter zich echt een beetje zelf kan vermaken. Gewoon lekker samen spelen, is ook veel leuker!
Ik ben het er op zich mee eens dat een baby interactie nodig heeft om zich op sociaal vlak te ontwikkelen. Goed voor de hechting en natuurlijk in de omgang met anderen. Laat staan dat het sociaal leren d.m.v. nadoen erg belangrijk is in de eerste levensjaren. Er zijn alleen meerdere manieren hoe een baby groeit. Cognitieve vaardigheden worden deels aangeleerd door te ontdekken, wat ze ook op eigen houtje kunnen doen. Wanneer een baby een tijdje alleen in de box ligt, zal hij zichzelf uitdagen om stimuli te vinden. Misschien niet de eerste tien keer dat hij er in ligt, maar uiteindelijk zal het beginnen te dagen dat er van alles in zijn buurt ligt waar hij prikkels van kan krijgen. Je kunt d.m.v. je eigen enthousiasme hem ook enthousiast maken! Dit proces druk je gedeeltelijk de kop in als hij telkens vermaakt wordt. Het is niet alsof ineens al zijn denkpatronen uitgaan op het moment dat hij even alleen is, of dat hij zich daardoor uberhaupt minder zou uitwikkelen. Plus hij kan zijn eigen tempo van ontdekken aangeven als hij alleen is, waar je als ouder ook weer van kan leren. Ook vind ik het een beetje stellig om te zeggen dat hij dan stil zou blijven staan in de ontwikkeling. Een babydag bestaat niet alleen maar uit in de box liggen neem ik aan. Ik zou i.i.g. oefenen met 'em af en toe alleen in de box te laten of op het speelkleed, ik kan me alleen maar bedenken dat je daar zelf uiteindelijk ook een hoop profijt van hebt. Mocht die uitspraak ook daadwerkelijk de waarheid zijn, dan zou mijn dochter inmiddels een zware achterstand moeten hebben opgelopen, want die ligt al maanden geruime tijd (half uur tot een uur per dag) alleen te spelen in de box. Dan hoor ik graag hoe het komt dat ze nu al probeert vooruit te komen (kruipen), woorden probeert na te doen en bij ieder ander net zo vrolijk is als bij papa en mama.
@lunacy Daar ben ik het helemaal mee eens. En het punt is dat mijn zoon zich heel goed alleen kon vermaken. Als ik hem in de box legde en nu dus niet meer. Mijn vraag was hoe dat kan en wat ik er aan kan doen. Ik bedoelde niet dat hij zich de hele dag maar alleen moet vermaken.als sommige dat dachten. Maar hoe heb jij je dochter weer laten wennen dan? Of heeft ze nooit een moment gehad dat ze niet meer in de box wilde?
Hoe het precies kan dat je zoontje zich eerst kon vermaken en nu niet meer, kan ik niet beantwoorden. Dit kunnen allerlei factoren zijn, van veranderingen in zijn waarnemingsvermogen, uitgekeken zijn op zijn reguliere speelgoed of misschien een sprongetje in de hechting. Mijn dochter heeft een korte periode gehad (rond drie maanden) waarin ze telkens eventjes moes huilen als ze er in werd gelegd, maar ik dacht dat het kwam omdat zij misschien dacht dat ze moest slapen. Wat ik i.i.g. nooit heb gedaan is haar er meteen weer uithalen, dat deed ik ook niet als ze in bed moest en die strijd was vlot over. Maar als ze dan huilde, leidde ik haar meteen met een overdreven enthousiasme af door gekke bekken te trekken of met speeltjes heen en weer te zwaaien. Ik heb toen ook een spiegel gekocht en dat vond ze meteen tegek! Daarnaast experimenteer ik regelmatig met een andere indeling van haar speelgoed en heb ik de box lager gezet. Het enige wat ik zo kan bedenken om hem niet in zijn patroon te laten hangen, is hem er toch af en toe in te leggen. Ga er desnoods vlakbij zitten, maar ver genoeg dat hij je i.i.g. moet zoeken. Ik hoop voor je dat het gauw overgaat, want een tevreden kindje is natuurlijk voor beide partijen het leukst!
Kind geeft NU aan dat het niet alleen kan/wil zijn. Dus daar speel je op in. Tijd dat kind wel weer alleen kan en wil zijn komt vanzelf we weer, en dan merk je gewoon aan je kind.
Meiden nog een andere vraag. Sinds 2 dagen is hij na de late voeding klaar wakker. Als ik hem in bed leg is hij wel stil en valt na 10 minuten wel in slaap, maar zit eerst dus om zich heen te kijken enzo. Maar normaal is het gewoon, slapend de fles en daarna gewoon doorslapen. Nu dus niet. Gelukkig is hij wel stil en gaat hij wel slapen, maar ik vraag me af wat ik daaraan kan doen of hoe dat komt.
hoi hoi Ik herken heel veel van jou in mezelf.... wij hadden ook een kindje dat heel veel huilde etc... wij moesten ook constant entertainen en af en toe nog wel maar het hoort erbij. Wat ik vooral herken is dat je bang bent dat je terug bij af bent. Dat is alleen niet zo gelukkig!! Naarmate ze ouder worden blijven ze ook wat meer wakker en misschien is hij nu iets meer geinteresseerd in zijn omgeving etc dat hij even wat rondkijkt. Stijn is nu 9.5maand oud en wij hebben snachts wel eens dat hij bijvoorbeel met zijn speentje tegen zijn bedje gaat tikken... onze bob de bouwer speentje erin, doekje over zijn oogjes en deurtje dicht.... slaap maar lekker verder.... Probeer niet te krampachtig vast te houden aan wat hij deed (geloof me is makkelijk gezegd dan gedaan , deed het zelf ook) want hij gaat nog zoveel dingen omgooien/veranderen.... succes en maak je niet te druk!!
@karianne Oke bedankt. Ja klopt dat is zo. Ik denk dan huh hoe kan dat nou en ben bang dat ik terug bij af ben, of dat er een last bij komt ofzo. Haha jullie kleine bob de bouwer. Ik kijk het inderdaad gewoon maar even aan en kijk hoe het gaat. Maar nu lijken alle dingen wel ineens te komen. Alle kindjes van zijn leeftijd (tenminste dat lijkt zo) kunnen hun speen in de mond houden. Hij kan dat nog steeds niet. Ik heb een bibi speen. Heb al de 6 maanden speen geprobeert maar dat werkt ook niet. Denk dat dat ook wel heel veel zou schelen. Hoe kan ik hem dat leren dat hij de speen vasthoud. Hij gaat namelijk als een gek er op sabbelen en dan floept dat ding er uit.
Avey floept ook steeds de speen er uit!! Ik heb toen Lief!-speentjes gekocht, daar zit een grote ring aan die ze zelf kan vasthouden. Het duurde een paar dagen en toen kon ze 'em er ook zelf weer indoen. Zo schattig om te zien hoe driftig ze oefende om 'em goed in haar mondje te krijgen. Je kunt ook van die lintjes kopen waar je de speen aan doet en die je vervolgens vastklipt aan de kleding.
Ja dat heeft ie al zo'n lintje er aan zeg maar, maar hij kan em nog niet zelf terug in de mond stoppen. Dat snapt ie nog niet. Dus ik blijf met het probleem zitten dat je soms constant die speen er in moet drukken.
Stijn kon dat ook nog niet... en toen hij het eenmaal doorhad was hij de hele tijd de speen erin en er weer uit aan het halen Komt echt vanzelf goed hoor... niet te veel naar andere kindjes kijken... en ja weet het is lastig om dat niet te doen want het is je enige "houvast" Ik zit in het juni forum en daar kunnen kindjes al stappen!! nou Stijn nog echt niet hoor.... ze hebben toch hun eigen ritme en als je daarin meebeweegt komt het allemaal goed. Stijn sliep de eerste weken goed in zijn kamertje...na 5 weken was het over hij sliep alleen nog maar bij mij in mijn armen.... ook snachts!! Iedereen zei tegen mij laat hem janken want je verwent hem en hij moet het leren.... nou dat vond ik dus alles behalve een optie want hij huilde niet voor niets!! Uiteindelijk is hij met 4.5 maand in zijn eigen bedje bij ons op de kamer snachts gaan slapen en vanaf 6.5 maand ook op eigen kamertje en elk slaapje!!! Dus beweeg gewoon met je kindje mee..... En probeer je niet te druk te maken