November 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Aapie26, 23 feb 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. trutje

    trutje Fanatiek lid

    12 apr 2006
    3.411
    0
    0
    Tja, ik ben nogal aangekomen (5 a 6 kg) ondanks dat ik heel 'gezond' eet. Daarentegen ben ik ook gestopt met roken dus...
     
  2. Door

    Door Bekend lid

    7 dec 2005
    750
    0
    0
    Praktijkopleider
    Veenendaal
    Wow trutje!! :confused: Zwangerschapsdementie? ;)
    Zo veel te laat ben ik nog nooit ergens geweest, haha!

    Maar mooi dat ales goed was, trouwens goed dat je dat zegt over die fruitsukers, want ik ben helemaal verslaafd aan fruit en had daar niet bij stil gestaan!

    * Ik heb een huildag... gisteravond voor het naar bed gaan vond ik een van mn konijntjes dood....
    Het is een paartje, Depri (vrouwtje) en Leapy (mannetje)
    Het mannetje is dus dood, 's ochtends huppelde hij nog flink door de kamer, 's avonds lag hij op zn zij en deed niks meer... hij zag er wel vrij rustig uit, denk dat t gewoon in zn slaap is gebeurt...

    Wel raar, t was maar een konijn, maar ben er echt kapot van!!!
    Toen ik bij mn ex woonde heb ik heel vaak op t punt gestaan om van iedereen afscheid te nemen, t leven was niet veel meer waard, en elke keer als ik in de brief bij de passage: zorg goed voor de nijntjes"kwam, brak er iets en besloot ik dat ze me nodig hadden...
    Ik heb heel wat uurtjes met die beesten geknuffeld en gejankt, en ze hadden het goed, vorige huis een konijnenflat (dubbele kooi) met overdag loslopen, in dit huis een eigen logeerkamer dus constant los, en we waren bezig met het uittekenen van een mooie ren en hokken in de tuin....

    Ik ben echt stuk... bovendien is Depri ook echt dr maatje kwijt, konijnen hechten zich erg aan elkaar, dus die zit maar voor zich uit te staren, breekt mn hart om dat te zien.....

    Leapy was een opvangkonijn, is het eerste gedeelte van zn leven voornamelijk als stuiterbal misbruikt, en mede daarom gunde ik hem nog een heel lang blij leventje....
    Nu gaan we alsnog het hok in de tuin afmaken, en dan naar de opvang om een ander maatje te kiezen voor Depri, dat ze niet meer alleen is...

    Sorry voor t lange verhaal meiden!!!!!
     
  3. trutje

    trutje Fanatiek lid

    12 apr 2006
    3.411
    0
    0
    Da's een treurig verhaal, Door... Sterkte ermee...
     
  4. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    sterkte Door en het is logisch dat je er treurig om bent! je raakt toch aan een diertje gehecht!!
     
  5. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Niet zo gek hoor dat je verdriet hebt. Aan ieder huisdier - hoe klein ook - raak je enorm gehecht. Daarbij nog een flinke portie zwangerschapshormonen en klaar ben je. Sterkte he.

    Pim
     
  6. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    Ik heb vanmiddag vast een afspraak gemaakt voor de 3D (&4D) echo! 26 juli is de dag, duurt nog ff maar het werd me aanbevolen op tijd te reserveren zodat ik zelf nog de mogelijkheid had om een tijd uit te kiezen! ik ben dan 24 weken en dat is ook wel handig want dan krijgt het kindje een vetlaagje zodat het nog beter te zien is!. hopelijk krijg ik met 20 weken nog een echo..
     
  7. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Wij zijn er nog steeds niet uit of we nog een pretecho willen. Met 20 weken krijgen we al een screeningsecho. En dan zou je binnen een paar weken weer een echo krijgen. We zien het na de 20 weken echo wel. Als we dan nog een keer willen, ga ik dan wel bellen. Kan het dan niet meer - want ik hoor idd ook dat je het best tijdig een afspraak kunt maken - dan is het jammer.

    Pim
     
  8. Panda

    Panda Fanatiek lid

    6 feb 2006
    2.248
    0
    0
    Wat zielig Door van je nijntje! Hopelijk houdt Depri zich goed. Heel logisch dat je zo verdrietig bent.

    Wentje: dat is ook een moeilijk besluit om je honden de deur uit te doen. Maar ja, je hebt inderdaad weinig keus. Hopelijk vind je een goed adres voor ze!

    Charissa: ja, ik ben ook heel moe dus je bent niet de enige! De eerste drie maanden had ik eigenlijk veel meer energie dan nu, lijkt wel of alles er nu uit komt. Op tijd naar bed dus, he :( :D
    Ik heb ook best vaak krampen en buikpijn. Soms wordt ik 's ochtends wakker en denk ik eerst dat ik ongesteld moet worden voordat ik écht wakker ben en besef dat ik toch echt zwanger ben.

    Gwenn: sjonge, wat zul jij geschrokken zijn! Gelukkig gaat alles goed met de kleine. Die kan blijkbaar wel wat hebben dus, zou je zeggen.

    Trutje: wat heerlijk dat je 'm al gevoeld hebt! Ik voel ook plopjes maar volgens mij zijn dat toch mijn darmen :) Helaas!
    Trouwens, mijn placenta zit aan de voorkant dus het zal wel even duren voordat het echte schoppen enzo begint. Al schijnt het volgens de verloskundige maar een paar dagen verschil te maken.
    Ik ben ook al zo'n vijf/zes kilo aangekomen en eet ook best veel fruit. Zou het daar dan aan liggen? Maar als ik minder fruit eet, eet ik meer andere dingen en da's misschien nog slechter... Bovendien heb ik erg veel moeite met avondeten dus echt veel groente krijg ik niet binnen. Vitaminepillen ook niet dus ik dacht, dan maar fruit. Nou ja, ik ga het vrijdag navragen, dan heb ik een afspraak bij de verloskundige.

    Verder gaat het best goed. Vandaag ben ik maar een klein beetje misselijk, heerlijk! Ik durf bijna niet te hopen dat het over is.
    Gisteren weer op jacht geweest naar passende kleding en bij Promiss hebben ze wel leuke dingen. Wordt tijd want ik heb nog maar twee normale broeken die passen en dan moet ik ze nog 's middags los doen. T-shirts enzo passen nog wel, het is echt alleen de knoop van mijn broek die niet dicht wil. Althans niet zonder beebje in de verdrukking te brengen :)
     
  9. Panda

    Panda Fanatiek lid

    6 feb 2006
    2.248
    0
    0
    Met kaartjes enzo ben ik nog niet bezig geweest. Ik moet me ook nog steeds aanmelden voor kraamzorg. En een huisarts zoeken is misschien ook een goed idee :(
    Mezelf kennende wordt dat weer allemaal laatste moment-werk, zucht. Het is ook best een hoop geregeld vind ik. Beebje moet erkend worden, ouderlijk gezag moet aangevraagd, mijn lief wil (uiteraard) zijn nationaliteit doorgeven dus moeten we twee keer naar het consulaat in Amsterdam en dan ook nog leuke namen verzinnen! :) Wel harstikke leuk allemaal hoor. Al vind ik de namen best moeilijk. Het liefst zou ik pas een naam verzinnen als het kindje al geboren is want nu weet ik echt niet wat bij 'm gaat passen.
     
  10. Hallo luitjes,

    Leuk om weer eens alles te lezen, hier gaat alles goed, alleen pas ik nu echt niet meer in mijn normale kleding.
    Dus vandaag maar eens naar de winkels geweest maar dat viel best tegen. Thuisgekomen met lege handen, wie van jullie heeft er een tip voor leuke maar vooral betaalbare positiekleding. Ik ben mij echt lam geschrokken van een aantal prijzen 40 euro voor een broek vind ik wel veel.
    groetjes van mij.
     
  11. sappie

    sappie Fanatiek lid

    Trutje; 5 uur te laat, lijkt idd op zwangerschapsdementie, haha. Super voor je dat je het hartje weer hebt horen kloppen. Mooi geluid toch he !!

    Door; wat vreselijk van je nijntje !! Kan me heel goed voorstellen dat je daar superverdrietig over bent. Ik hoop dat jullie straks weer een lief speel/knuffelmaatje voor Depri vinden.

    Zijn er al meer van jullie 5 a 6 kilo aangekomen? Ik ben tot nu toe 1,5 kilo aangekomen. Moet eerlijk zeggen dat ik niet zo'n fruiteter ben. Ik doe wel mn best maar denk er gewoon niet altijd aan. Toevallig vandaag een bak druiven gekocht, daar zal ik straks maar eens aan gaan beginnen. Ik drink wel in mn pauze heel netjes iedere dag een halve liter melk. Is misschien ook niet helemaal voldoende maar toch.. eet ook nog wel eens een bak yoghurt. Volgens mij hoef je het ook niet te overdrijven, toch ???

    Aanstaande zaterdag is mn mannetje jarig, weten jullie nog een leuk kado? Ik dacht zelf aan iets wat ook handig/leuk is voor de baby, of is dat raar ???

    XX Sappie
     
  12. trutje

    trutje Fanatiek lid

    12 apr 2006
    3.411
    0
    0
    Sappie, ik ben ook gestopt met roken hoor... :( Ik heb het gevoel dat ik me nu moet gaan schamen voor mijn 5 a 6 extra kilo's... Ik probeer gewoon alles wat de baby nodig heeft te eten op 1 dag (en da's best veel!) en mijn metabolisme werkt door het stoppen zowieso wat langzamer en door mijn heupen en andere klachten sport ik vrijwel niet meer, ik zwem wel 2x per week. Ach, train ik er wel weer vanaf als ik uitgebroed ben.
     
  13. sappie

    sappie Fanatiek lid

    Trutje; ik hoop niet dat je me verkeerd begrijpt !! Ik bedoelde alleen maar te zeggen/vragen of ik het wel goed doe omdat ik niet zoveel fruit eet als jullie, terwijl dat juist goed voor de baby zou zijn :oops: !! Vraag me alleen af of ik dan ook niet al iets meer had moeten aankomen. Maar dat zal per persoon ook wel heel verschillend zijn. Je moet je helemaal nergens voor schamen, is toch nergens voor nodig, gekkie ;) !!
     
  14. sappie

    sappie Fanatiek lid

    O ja, ben wel heeeeeel trots op je dat je gestopt bent met roken, heel knap !! :D
     
  15. conny

    conny Bekend lid

    11 mrt 2006
    891
    0
    0
    Directiesecretaresse
    Trutje: Wel een goed bezoek dus aan de vk, alleen wat meer drinken. Tja, het zou me niet verbazen als ik morgen ook het advies krijg op mijn eten te letten, al is het bij mij dan geen fruit. En als je stopt met roken, tja, dan komen de meeste mensen aan. En hihi, jouw voorbeeld van zwangerschapsdementie is ook geweldig zeg, haha !

    Door: Oh, zonde hoor dat je konijntje overleden is. Altijd zielig, maar zeker als je een beestje al zo lang hebt en ook tijdens emotionele tijden. Ik hoop dat je een lief ander konijntje zult vinden voor Depri.

    Sappie: Helaas hier geen tips, mannen-verjaardagen vind ik altijd een ramp om cadeaus voor te verzinnen ;)

    Tweetylove: Jij ook al op strooptocht geweest dus naar zwangerschapskleding. Moeilijk hoor om iets goedkoops te vinden, miss Etam heeft wel leuke kleding, geen 40 euro per stuk, maar ook niet echt goedkoop.

    Panda: Gelukkig dat je vandaag al wat minder last hebt van misselijkheid, ik hoop dat je er snel helemaal vanaf bent. Het is idd een hoop geregel een kind erkennen, maar voor jezelf wel fijn als het gedaan is voordat het kind er is. Naderhand schijnt nog meer papierwinkel te zijn ;)

    Femmy; Dan is het idd druk als je nu al een afspraak moet maken voor een 3D echo, maar wel leuk om naar uit te kijken.

    Oh man, ik kan bijna niet wachten tot morgenochtend dat ik naar de vk mag. Ondanks dat ik wel alle tekenen van zwanger zijn heb, ben ik toch nog superonzeker. Eerst dat hartje maar eens horen... :)
     
  16. jacq

    jacq Bekend lid

    9 jan 2006
    735
    0
    0
    amsterdam
    Daar ben ik ook weer eens... Wat leuk dat jullie zo vaak contact hebben. Ik heb het een beetje druk gehad dus moest ik vanavond even de tijd nemen om jullie verhalen te lezen.

    Wat zal jij geschrokken zijn Gwenn! Lijkt me erg eng ben erg blij dat de baby het zo goed doet. Houden ze je nu in de gaten of moet jij zelf aan de bel trekken? Hoe voel je je nu?

    Pim; ik was ontroerd door de woorden van je vader. Wat mooi en kostbaar. Moest echt even slikken.

    Door; wat zielig voor je konijntje. Je hecht je zo aan zo'n beestje he.

    Wentje: vind het ook zo sneu voor jou van je hondjes. Weet je al wat je gaat doen met ze? Sterkte!

    Verder gaat het met mij wel goed heb vorige week veel hoofdpijn gehad vandaar ik niet veel op internet heb gezeten. IK groei ernorm. Je ziet het al echt dat ik een buikje krijg. Vind het wel erg vroeg. Mijn baarmoeder stond ook iets hoger dan het zou moeten staan maar dat komt volgens de vk vaker voor. Het kindje groeit goed, dat is toch een goed teken. Verder is het even afwachten tot 1 juni dan heb ik een vruchtwaterpunctie. Best wel spannend hoor! Ben ik trouwens de enige?
    lfs
     
  17. sappie

    sappie Fanatiek lid

    Jaq; hoop dat je nu niet meer zoveel last van hoofdpijn zult hebben. Ik krijg geen vruchtwaterpunctie. Moet wel op 1 juni weer voor controle. Mogen we het hartje weer horen!!!
     
  18. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Hallo Damens,

    Ik dacht laat ik ook maar weer eens reageren.
    Ik wist gewoon niks te zeggen echt stom.
    Heb ook best veel aan me hoofd moet ik eerlijk
    zeggen. Mijn moeder loopt momenteel voor borst
    onderzoeken in het ziekenhuis. Ze heeft namelijk
    iets in haar borst van 7 bij 7 cm zitten. Dus ik maak
    toch wel zorgen om haar.
    Verder zijn we bezig om
    woningruil te krijgen maar ook daar komen weer een aantal problemen bij kijken.

    Wij hebben vandaag de 2de echo gehad!
    Het kindje was heel mooi gegroeid!!!!
    We zijn nu 23 november uitgerekend en van
    deze datum mocht ik gewoon vanuit gaan omdat ze heel nauwkeurig gemeten had of zoiets.
    Het kindje was zo beweegelijk!! Er staat een foto
    van de kleine frummel in men album.

    Vanaf nu zou ik even proberen wat vaker te reageren op jullie maar weet gewoon soms niet wat ik er dan neer moet zetten :oops:

    Groetjes Channie
     
  19. sappie

    sappie Fanatiek lid

    He Channie,

    Wat een mooie echo foto van je baby !!!

    Ik hoop dat je snel wat meer duidelijkheid krijgt omtrent je moeder.
    Mijn moeder had een aantal jaren geleden ook een flinke knobbel in haar borst, zo groot als een knikker !! Na veel spanning bleek het uiteindelijk om een kyste te gaan. Het kan dus ook heel erg meevallen. Ik hoop het beste voor jullie !!

    Liefs sappie
     
  20. jacq

    jacq Bekend lid

    9 jan 2006
    735
    0
    0
    amsterdam
    Wat spannend Channie met je moeder! Zal een kaarsje voor haar opsteken. Hoop het beste. Heb dat met mijn moeder ook meegemaakt. Gelukkig was dat ontstoken borstweefsel. Maar die spanning vooraf tot de uitslag is killing. Sterkte!
    Fijn dat je kindje goed groeit. Mooie echo hoor!
     

Deel Deze Pagina