ik hou me al een tijdje bezig met enummers en t vemijdden ervan ,toch weet ik niet goed waar te beginnen ... nu denk ik eraan om ook zo goed als biologisch te gaan eten maar dan een paar vragen : zitten er zoveel minder e nummers in ?? waar kan je veel biologische producten in een keer kopen ?? en hoe zit t met de prijzen is t echt zoveel duurder ??/
Als je de zoek functie gebruikt kun je denk ik wel veel topics vinden die hierover gaan. Misschien heb je er wat aan.
Niet alle E nummers zijn slecht voor je. Je hebt ook dingen die heel normaal zijn, maar als E nummer op een verpakking staan. Er is volgens mij een boekje over wat je het beste kunt mijden. Ergens in een E nummer topic staat het ook. Volgens mij is dat E621 (smaakversterker) en de kunstmatige zoetstoffen (daar weet ik de nummers niet van). Het gezondst is om zonder pakjes en zakjes te eten, dus dingen gewoon zelf maken. Of er verder in biologische dingen (je zou eens bij een biologische supermarkt kunnen kijken) geen of minder schadelijke e nummers zitten weet ik niet, zou het wel denken.
Bij AH kun je ook veel biologisch kopen Ik werk op een biologische zorgboerderij, daar verbouwen ze groente, maken er zelf melk/kaas en boter.
bedankt voor t meedenken ik heb idd dat boekje vd e nummers en je hebt er zelfs een app van voor op je mobiele telefoon maar ik vind het zo lastig boodschappen doen om elke keer te moeten kijken bij elk product of t schadelijk kan zijn . en biologisch lijkt me dan 2 vliegen in een klap ..gezonder voor de mens en voor de dieren
In biologische producten zitten ook stoffen die bekend staan met een E-nummer. e621 bijvoorbeeld zit van nature veel in zeewier, tomaten, rode wijn en oude kaas. Vitamine C is E300 De term 'biologisch' betekent niet automatisch 'gezond' of 'verstandig'. In een reformwinkel kun je biologische junkfood vinden helaas. Beste is om alles simpel te houden, pakjes en mixen, en kantenklaar te vrmijden en vooral fruit en groente vers en van het seizoen te eten.
E621 is idd een chemische variant van de stof in o.a. tomaten. fabrikanten noemen dit chemische stofje ook wel: gistextract, mononatriumglutamaat of monosodiumglutamaat. Deze zit in praktisch alle kant en klare producten en in pakjes en potjes. Als je alleen al dit stofje weet te vermijden dan gebruik je bijna geen E nummers meer want dit is een van de eerste dingen die fabrikanten gebruiken om de smaak te versterken. Dit E nummer zorgt er ook voor dat je meer wilt, dat je dus blijft eten tot bijvoorbeeld die zak chips op is. Het zit met name in hartige dingen. succes!
Mijn zoon krijgt eczeem bij een overdaad aan glutamaat, dus e621, maar op zich is het niet slecht. Het is ook een bestanddeel van moedermelk.
Dit boek is een echte eye opener en voor de prijs hoef je het niet te laten bol.com | Wat zit er in uw eten?, Corinne Gouget | Nederlandse boeken
Mee eens... Gewoon niet/weinig uit pakjes/potjes eten, en geen kant-en-klaar-pakketjes, dan vermijd je al een heleboel e-nummers. Ook pakjes waarop staat dat er geen kunstmatige smaakstoffen e.d inzitten, vermijden . Werk met verse groentes en biologisch vlees, dan zit je aardig op de goede weg Bovendien zijn niet alle e-nummers slecht.
EnummerVRIJ.nl - Over wat je wél kunt eten is van iemand die ik ken die net begonnen is met een website.. ik heb er zelf niet zoveel mee maar misschien jullie wel?