nog iets lekkers voor de bbq: tortilla wrap,daar doe je chilisaus op en een fijngesneden bosuitje en geraspte kaas. Andere wrap erop en dat op de bbq,echt heerlijk!!
pasta alla rienie, ooit gegeten bij een kennis erg lekker. 1 zak schelpen pasta 1 pak spek blokjes 1 zakje geraspe kaas 1 bakje slagroom 1 pakje tomatofrieto italiaanse kruiden uien champins paprika (groente wat je lekker vind) pasta koken spekjes bakken de groente mee bakken. dan de slagroom tomatofrieto geraspe kaas een kleinbeetje italiaanse kruiden er in doen. blijfen roeren tot alle kaas gesmolten is. word het oranje kwa kleur de pasta er bij een eetsmaakelijk. echt een aanrader.
Erg lekker, ik ga de couscous van pag 4 maken vanavond! Eigen inbreng: Hamrolletjes met Spinazie onder een dekentje van aardappelpuree pakje schouderham kaas ui spinazie uit potje (mag ook spinazie a la creme zijn) 2 zakjes aardappelpuree melk Doe wat spinazie in hamrolletjes en leg dat in ovenschaal tot de bodem bedekt is. Daar bovenop de gesneden ui, en daar weer bovenop een paar plakken kaas zodat het helemaal bedekt is. Maak vervolgens de aardappelpuree (ik gebruik altijd de kant en klare zakjes van de Aldi met wat melk) en bedek de ovenschotel met het aardappelpuree. Nog 20/25 minuutjes in de oven en klaar! (Ook lekker als je bij het geheel nog wat roerei doet, of in de ovenschotel zelf, of ernaast).
Pasta pesto Nodig: - koelverse pasta (ik neem altijd tagliatelle) - rucola - potje groene pesto - potje zongedroogde tomaatjes - bolletje mozzarella (of neem die kant en klare bolletjes) Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Als de pasta klaar is er een flinke lepel pesto doorheen mengen en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Even met deksel op de pan laten staan zodat de tomaatjes warm worden. Mozzarella in stukjes snijden. Doe wat van de pasta en tomaat in een bord, daarover wat rucola en mozzarella. Hmmm.....
Hier afgelopen week de ovenschotel van Eylem gegeten, was heerlijk maar vond em wel erg zout! Volgende keer dus minder kaas en dan gewoon met rijst ofzo, ipv de chips..
Rijstsalade met mango Maaltijdsalade 2 personen, vegetarisch Ingrediënten 200 gram witte rijst 100 gram peultjes 1 dunne prei (alleen het witte en lichtgroene gedeelte) 1 blik mangoschijven 150 gram yoghurt 1,5 eetlepel mayonaise 2 eetlepels mangochutney zout, (versgemalen)peper Bereiding Kook de rijst gaar en droog volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Haal de peultjes af en kook ze in ruim kokend water in 3-5 minuten beetgaar. Spoel de peultjes met koud water af en laat ze uitlekken. Snijd de prei in smalle ringetjes. Snijd de mangoschijven in blokjes. Roer een sausje van de yoghurt, mayonaise en de chutney. Breng het op smaak met zout en peper. Meng in een grote schaal de prei, peultjes en mango met de saus. Schep de rijst er door. Breng de salade op smaak met zout en peper. TIP Strooi 2 eetlepels seroendeng over de salade. Voeg 100 gram in blokjes gesneden oude Goudse kaas toe.
Prei met gedroogde tomaat en Mon Chou Hoofdgerecht 2 personen, vegetarisch Ingrediënten 5 dunne preien 6 gedroogde tomaten op olie 100 gram Mon Chou 1 eetlepel olijfolie 3 eetlepels pesto Zout, (versgemalen)peper Bereiding Verwijder het lelijke blad van de prei en snijd de stengels in smalle ringetjes. Was de ringetjes in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Snipper de gedroogde tomaten en snijd de Mon Chou in kleine blokjes Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de prei ca. 3 minuten. Roer de pesto erdoor. Voeg de tomaat en de blokjes kaas toe en laat de kaas, al omscheppend, smelten. Breng de prei op smaak met zout en peper. TIP Lekker met aardappelpuree, bonen of pasta. (Wij eten em altijd met pasta (penne of vergelijkbaar)
Indische pindasoep met prei Maaltijdsoep 2 personen, vegetarisch Ingrediënten 2 eieren 1 ui 1 knoflookteentje 2 aardappelen 1 eetlepel (zonnebloem)olie 250 gram gesneden prei ½ liter groentebouillon 5 eetlepels pindakaas 1 eetlepel ketjap manis 1-2 theelepels sambal oelek zout, (versgemalen)peper 2 eetlepels gesnipperde bladselderij Bereiding Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Hak de eieren fijn. Snipper intussen de gepelde ui en de knoflook. Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 1 minuut. Voeg de prei toe en bak die ca. 2 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en voeg de aardappelblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 10 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met sambal, zout en peper. Afwerking Garneer de soep met ei en bladselderij. TIP Lekker met kroepoek.
Nou ja, als 'makkelijk' betekent: Je kunt het haast niet verprutsen, dan is dit ook zéker een succesrecept (wel pittig). Wel even rekening houden met dat je ongeveer een uur of anderhalf uur eerder begint, want het moet namelijk minimaal 50 minuten marineren. 1/2 papaja 1 rode peper 5 g verse koriander (zakje à 20 g) 1 limoen 2 eetlepels Japanse sojasaus 1/4 eetlepel sesamolie 1 theelepel sambal oelek 4 hamburgers (à 100 g) 2 eetlepels honing 2 eetlepels gembersiroop 40 g boter of margarine 4 Kaiserbroodjes 1/4 zak spinazie (à 300 g) Papaja schillen, van zaad ontdoen en in blokjes van ca. 1 cm snijden. Rode peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Limoen schoonboenen en schil er dun afraspen. Limoen uitpersen. In kom papaja, rode peper en helft limoensap en -rasp door elkaar scheppen, koriander erboven fijn knippen en ca. 1 uur afgedekt laten intrekken. Intussen in kom gembersiroop, honing, sojasaus, sesamolie, sambal en rest van limoensap en -rasp tot marinade roeren. Hamburgers in marinade ca. 50 minuten afgedekt in koelkast zetten. In koekenpan 10 g boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren. Broodjes opensnijden en met boter besmeren. Spinazie over broodjes verdelen, hamburgers erop leggen en papajasalsa erover verdelen.
Inderdaad . Het smaakt vast allemaal super lekker maar ik ben meer op zoek naar gerechten waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt (en ook: bekende/veel gebruikte ingrediënten) en wat binnen een half uurtje klaar is.
Het volgende gerecht is goed voor mensen die van wat zoetig houden, maar ook heerlijk voor kinderen. Hier eten we het met 2 personen. Mocht je geen ananas of mandarijnen lusten, dan kan 1 van beiden worden vervangen door perzikken of een fruit dat u wel lekker vind. De bruine bonen hoeven er ook niet persé bij. Zo maakte mijn moeder het vroeger voor mij. Chili la mama - Half pak (basmati) rijst - 1 zakje mix voor chili con carne - 150 gram ananas in siroop of sap - 200 gram mandarijnen in siroop - 200 gram bruine bonen - 300 gram half om half gehakt Bereiden - Kook de rijst zoals de verpakking zegt. - Bak het gehakt goed door in de wok of koekenpan. (Gebruik zelf de wok) - Voeg het sap/siroop van de ananas & mandarijnen toe aan het gehakt. Voeg ook het zakje mix voor chili toe. Voeg ook 100 ml koud water toe. - Voeg naar eigen inzicht de stukjes ananas, mandarijn en bruine bonen toe. (Niet het nat van de bruine bonen). - Onder af en toe roeren laten sudderen tot alles warm is en de saus is gebonden. - Giet de rijst af.
'Grieks' (zo noemden wij het vroeger thuis altijd maar is volgens mij pilav...) kipfilet uien 2 kleine blikjes tomatenpuree (die kleinste, of 1 van een maatje groter dus) perziken op siroop (siroop heb je nodig) water allesbinder oid evt ketjap evt sambal rijst kip bakken uien bakken perziken klein snijden en erbij tomatenpuree erbij siroop erbij evenveel water als siroop erbij even doorkoken allesbinder voor de juiste dikte evt naar smaak sambal of ketjap erbij (of alletwee) serveren met rijst... mjam mjam... snel en makkelijk alleen erg weinig groenten, dus wij gaan volgende keer kijken of paprika erdoor lekker is, en anders een salade erbij oid was als kind dolgelukkig als ik aan tafel kwam en we aten dit... en nu nog steeds, haha (vriend heeft het vanavond gemaakt!)
twee fruitrecepten na elkaar zie ik.... ik ga die van jou ook eens een keertje proberen Survivor... ik hou wel van zoetig (te veel, helaas...)
ook ik heb het net getest en idd erg lekker!!! ik gebruik ipv gewone creme fraiche zo'n bekertje van blue band, dat is een stuk magerder en dus ook minder machtig dan gewone creme fraiche