makkelijke succesrecepten

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 2 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    Kruiden zijn van silvo en die zakjes inderdaad die je moet mengen met mayo en water!
     
  2. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    nog iets lekkers voor de bbq:

    tortilla wrap,daar doe je chilisaus op en een fijngesneden bosuitje en geraspte kaas. Andere wrap erop en dat op de bbq,echt heerlijk!!
     
  3. Saartje123

    Saartje123 Fanatiek lid

    7 mei 2009
    2.395
    35
    48
    Vrouw
    Moeder ♡
    Brabant
    Even een abbo nemen op deze topic. Dan kan ik later op mijn gemak lekkere receptjes lezen.....
     
  4. jackystory

    jackystory Fanatiek lid

    10 feb 2012
    1.156
    1
    0
    speen koorden maken
    Amsterdam
    pasta alla rienie,

    ooit gegeten bij een kennis erg lekker.

    1 zak schelpen pasta
    1 pak spek blokjes
    1 zakje geraspe kaas
    1 bakje slagroom
    1 pakje tomatofrieto
    italiaanse kruiden
    uien
    champins
    paprika
    (groente wat je lekker vind)

    pasta koken

    spekjes bakken de groente mee bakken.
    dan de slagroom tomatofrieto geraspe kaas een kleinbeetje italiaanse kruiden er in doen. blijfen roeren tot alle kaas gesmolten is.
    word het oranje kwa kleur de pasta er bij een eetsmaakelijk.
    echt een aanrader.
     
  5. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    Neem ook ff een Abbo
     
  6. Puschel

    Puschel Actief lid

    5 dec 2011
    352
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ook maar een abo nemen .... klinkt erg lekker allemaal
     
  7. Whosda

    Whosda Lid

    28 jul 2011
    44
    0
    0
    NULL
    NULL
    Erg lekker, ik ga de couscous van pag 4 maken vanavond!

    Eigen inbreng:

    Hamrolletjes met Spinazie onder een dekentje van aardappelpuree

    pakje schouderham
    kaas
    ui
    spinazie uit potje (mag ook spinazie a la creme zijn)
    2 zakjes aardappelpuree
    melk

    Doe wat spinazie in hamrolletjes en leg dat in ovenschaal tot de bodem bedekt is. Daar bovenop de gesneden ui, en daar weer bovenop een paar plakken kaas zodat het helemaal bedekt is.

    Maak vervolgens de aardappelpuree (ik gebruik altijd de kant en klare zakjes van de Aldi met wat melk) en bedek de ovenschotel met het aardappelpuree. Nog 20/25 minuutjes in de oven en klaar!

    (Ook lekker als je bij het geheel nog wat roerei doet, of in de ovenschotel zelf, of ernaast).
     
  8. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    Pasta pesto

    Nodig:
    - koelverse pasta (ik neem altijd tagliatelle)
    - rucola
    - potje groene pesto
    - potje zongedroogde tomaatjes
    - bolletje mozzarella (of neem die kant en klare bolletjes)

    Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Als de pasta klaar is er een flinke lepel pesto doorheen mengen en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Even met deksel op de pan laten staan zodat de tomaatjes warm worden. Mozzarella in stukjes snijden. Doe wat van de pasta en tomaat in een bord, daarover wat rucola en mozzarella. Hmmm.....
     
  9. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Hier afgelopen week de ovenschotel van Eylem gegeten, was heerlijk maar vond em wel erg zout! Volgende keer dus minder kaas en dan gewoon met rijst ofzo, ipv de chips..
     
  10. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Rijstsalade met mango
    Maaltijdsalade 2 personen, vegetarisch

    Ingrediënten
    200 gram witte rijst
    100 gram peultjes
    1 dunne prei (alleen het witte en lichtgroene gedeelte)
    1 blik mangoschijven
    150 gram yoghurt
    1,5 eetlepel mayonaise
    2 eetlepels mangochutney
    zout, (versgemalen)peper
    Bereiding
    Kook de rijst gaar en droog volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
    Haal de peultjes af en kook ze in ruim kokend water in 3-5 minuten beetgaar. Spoel de peultjes met koud water af en laat ze uitlekken.
    Snijd de prei in smalle ringetjes. Snijd de mangoschijven in blokjes.
    Roer een sausje van de yoghurt, mayonaise en de chutney. Breng het op smaak met zout en peper.
    Meng in een grote schaal de prei, peultjes en mango met de saus. Schep de rijst er door. Breng de salade op smaak met zout en peper.
    TIP
    Strooi 2 eetlepels seroendeng over de salade.
    Voeg 100 gram in blokjes gesneden oude Goudse kaas toe.
     
  11. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Prei met gedroogde tomaat en Mon Chou
    Hoofdgerecht 2 personen, vegetarisch

    Ingrediënten
    5 dunne preien
    6 gedroogde tomaten op olie
    100 gram Mon Chou
    1 eetlepel olijfolie
    3 eetlepels pesto
    Zout, (versgemalen)peper
    Bereiding
    Verwijder het lelijke blad van de prei en snijd de stengels in smalle ringetjes. Was de ringetjes in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
    Snipper de gedroogde tomaten en snijd de Mon Chou in kleine blokjes
    Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de prei ca. 3 minuten. Roer de pesto erdoor.
    Voeg de tomaat en de blokjes kaas toe en laat de kaas, al omscheppend, smelten.
    Breng de prei op smaak met zout en peper.
    TIP
    Lekker met aardappelpuree, bonen of pasta.

    (Wij eten em altijd met pasta (penne of vergelijkbaar)
     
  12. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Indische pindasoep met prei
    Maaltijdsoep 2 personen, vegetarisch

    Ingrediënten
    2 eieren
    1 ui
    1 knoflookteentje
    2 aardappelen
    1 eetlepel (zonnebloem)olie
    250 gram gesneden prei
    ½ liter groentebouillon
    5 eetlepels pindakaas
    1 eetlepel ketjap manis
    1-2 theelepels sambal oelek
    zout, (versgemalen)peper
    2 eetlepels gesnipperde bladselderij
    Bereiding
    Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Hak de eieren fijn.
    Snipper intussen de gepelde ui en de knoflook. Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in blokjes van ca. 1 cm.
    Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 1 minuut. Voeg de prei toe en bak die ca. 2 minuten mee.
    Schenk de bouillon in de pan en voeg de aardappelblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 10 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.
    Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met sambal, zout en peper.
    Afwerking
    Garneer de soep met ei en bladselderij.
    TIP
    Lekker met kroepoek.
     
  13. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik zie veel lekkere recepten, maar ook veel die ik niet 'makkelijk' vind...
     
  14. belinda203

    belinda203 Bekend lid

    23 mrt 2008
    784
    0
    0
    verzorgende I.G.
    Odijk
    Dank voor alle inspiratie! ik lees mee!
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Nou ja, als 'makkelijk' betekent: Je kunt het haast niet verprutsen, dan is dit ook zéker een succesrecept (wel pittig). Wel even rekening houden met dat je ongeveer een uur of anderhalf uur eerder begint, want het moet namelijk minimaal 50 minuten marineren.

    1/2 papaja
    1 rode peper
    5 g verse koriander (zakje à 20 g)
    1 limoen
    2 eetlepels Japanse sojasaus
    1/4 eetlepel sesamolie
    1 theelepel sambal oelek
    4 hamburgers (à 100 g)
    2 eetlepels honing
    2 eetlepels gembersiroop
    40 g boter of margarine
    4 Kaiserbroodjes
    1/4 zak spinazie (à 300 g)

    Papaja schillen, van zaad ontdoen en in blokjes van ca. 1 cm snijden. Rode peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Limoen schoonboenen en schil er dun afraspen. Limoen uitpersen. In kom papaja, rode peper en helft limoensap en -rasp door elkaar scheppen, koriander erboven fijn knippen en ca. 1 uur afgedekt laten intrekken. Intussen in kom gembersiroop, honing, sojasaus, sesamolie, sambal en rest van limoensap en -rasp tot marinade roeren. Hamburgers in marinade ca. 50 minuten afgedekt in koelkast zetten.

    In koekenpan 10 g boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren. Broodjes opensnijden en met boter besmeren. Spinazie over broodjes verdelen, hamburgers erop leggen en papajasalsa erover verdelen.
     
  16. Jiska

    Jiska Fanatiek lid

    6 mrt 2007
    1.477
    3
    38
    Overijssel
    Inderdaad ;). Het smaakt vast allemaal super lekker maar ik ben meer op zoek naar gerechten waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt (en ook: bekende/veel gebruikte ingrediënten) en wat binnen een half uurtje klaar is.
     
  17. Survivor

    Survivor Bekend lid

    23 okt 2011
    749
    8
    18
    Kokkin, knuffelaar, wasvrouw, schoonmaakster.. Mam
    Flevoland
    Het volgende gerecht is goed voor mensen die van wat zoetig houden, maar ook heerlijk voor kinderen. Hier eten we het met 2 personen.
    Mocht je geen ananas of mandarijnen lusten, dan kan 1 van beiden worden vervangen door perzikken of een fruit dat u wel lekker vind.
    De bruine bonen hoeven er ook niet persé bij. Zo maakte mijn moeder het vroeger voor mij.

    Chili la mama
    - Half pak (basmati) rijst
    - 1 zakje mix voor chili con carne
    - 150 gram ananas in siroop of sap
    - 200 gram mandarijnen in siroop
    - 200 gram bruine bonen
    - 300 gram half om half gehakt

    Bereiden
    - Kook de rijst zoals de verpakking zegt.
    - Bak het gehakt goed door in de wok of koekenpan. (Gebruik zelf de wok)
    - Voeg het sap/siroop van de ananas & mandarijnen toe aan het gehakt. Voeg ook het zakje mix voor chili toe. Voeg ook 100 ml koud water toe.
    - Voeg naar eigen inzicht de stukjes ananas, mandarijn en bruine bonen toe. (Niet het nat van de bruine bonen).
    - Onder af en toe roeren laten sudderen tot alles warm is en de saus is gebonden.
    - Giet de rijst af.
     
  18. dramaqueentje

    dramaqueentje Bekend lid

    26 jan 2011
    956
    0
    0
    NULL
    NULL
    'Grieks' (zo noemden wij het vroeger thuis altijd maar is volgens mij pilav...)

    kipfilet
    uien
    2 kleine blikjes tomatenpuree (die kleinste, of 1 van een maatje groter dus)
    perziken op siroop (siroop heb je nodig)
    water
    allesbinder oid
    evt ketjap
    evt sambal
    rijst

    kip bakken
    uien bakken
    perziken klein snijden en erbij
    tomatenpuree erbij
    siroop erbij
    evenveel water als siroop erbij
    even doorkoken
    allesbinder voor de juiste dikte
    evt naar smaak sambal of ketjap erbij (of alletwee)

    serveren met rijst... mjam mjam... snel en makkelijk

    alleen erg weinig groenten, dus wij gaan volgende keer kijken of paprika erdoor lekker is, en anders een salade erbij oid

    was als kind dolgelukkig als ik aan tafel kwam en we aten dit... en nu nog steeds, haha (vriend heeft het vanavond gemaakt!)
     
  19. dramaqueentje

    dramaqueentje Bekend lid

    26 jan 2011
    956
    0
    0
    NULL
    NULL
    twee fruitrecepten na elkaar zie ik.... ik ga die van jou ook eens een keertje proberen Survivor... ik hou wel van zoetig (te veel, helaas...)
     
  20. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    ook ik heb het net getest en idd erg lekker!!!
    ik gebruik ipv gewone creme fraiche zo'n bekertje van blue band, dat is een stuk magerder en dus ook minder machtig dan gewone creme fraiche
     

Deel Deze Pagina