Een beetje. Ik heb een combi van appel en peer gedaan. Echt lekker. Ze zijn eigenlijk voor morgen, maar ik denk dat ze dat niet halen
even een vraagje voor alle "expert" taart baksters... ik heb een recept gevonden voor een choco taart die mij erg lekker lijkt maar het lijkt mij een beetje veel van alles... ik wil gewoon een taart maken voor 8 tot 10 personen met een standaard springvorm. dit is het recept: 400 gr boter 500 gr chocolade 350 gr suiker 600 gr tarwebloem 6 eieren kan ik hier gewoon een kwart vanaf halen of denken jullie dat dit wel klopt en dat ik niet met mega veel blijf zitten of "verplicht" nog een moet maken???
Gisteren dus 5 taarten gemaakt, de bokkepootjes is helaas mislukt. Toen hij uit de springvorm kwam liep alles eruit waarschijnlijk slagroom niet stijf genoeg... Heb zelf de Oreo op en wat was die lekker!!!! Yummie
ik zou het zonder suiker maken en dan proeven... Je kan evt suiker daarna nog geleidekijk toevoegen! Ik zou er alleen niet zoveel suiker als in het recept staat in doen... Vond het zelf ook teveel
Ik heb de helft suiker er in gedaan van de witte choco kwarktaart. Jammer Lin, van de bokkepootjes klinkt wel lekker iig...
En hij zag er ook zo lekker uit!!! Heb alleen de bodem niet van cake gemaakt maar gewoon met biscuitjes en boter... Cake lijkt me zo sponzig worden... Ga het binnenkort wel nog een keer opnieuw proberen!!
Dan ga ik het denk ik eerst eens zonder suiker proberen Witte chocola op zich is al zoet natuurlijk. Ik heb trouwens eens iets lekkers bij iemand gehad. Waren allemaal blokjes cake, daar omheen zat een laagje "plakkerige" chocolade met kokos. Heb snel gevraagt hoe ze het had gemaakt. Gewoon cake gebakken, in blokjes gesneden, door de vloeibare chocola gehaald en daarna in een bakje kokossnippers. Maar ik vraag me af wat ze heeft gedaan waardoor de chocola zo lekker plakkerig/vochtig bleef en dus niet hard werd. Iemand enig idee?
Ik denk dat het een ganache van chocolade is. Room verwarmen, over chocolade gieten. Choco smelt en dan nog een flink wat boter er door heen.
Hm, geen goed topic voor mij haha Maar, had eigenlijk even een vraagje.. zag aan het begin van dit topic een slagroomtaart foto voorbij komen, met de zijkanten bekleed met nougatine. Nu wil ik morgen een kwarktaart maken, maar dan ook de zijkanten bekleden met iets van hagelslag o.i.d. maar hoe doe ik dat? Ik kom zelf nog zover om eerst met slagroom te bekleden, maar dan dus de vraag hoe die hagelslag er overheen te krijgen. Ja, jullie snappen hem al, lekker onervaren
meerdere opties. Of invriezen (maar dat is met kwarktaart lastig, kan natuurlijk wel hoor, maar dan moet het weer ontdooien enzovoorts) want dan kan je het er zo doorheen rollen. Of gewoon op een rooster zetten, en dan met je hand de hagelslag er tegenaan drukken. en onder het rooster iets van folie leggen dat je het hagelslag makkelijk op kunt vangen en dat dan weer gebruiken.
een ganache kan je heel simpel maken door 100ml slagroom te verwarmen (niet koken!) en daar 150gr chocolade (liefst couverture of van die drops van callebaut) in op te lossen, zorg dat je mengsel niet boven lichaamstemperatuur uit komt als de choco helemaal opgelost is, dan blijft je ganache mooi glanzend.
Ja, ganache kun je ook maken zonder boter. Dat is ook de manier waarop ik het ken. Gelijke delen room en chocolade en dan de room warm over de chocolade gieten en af laten koelen. Daarna kun je het bijvoorbeeld over een taart gieten (als het de juiste consistentie heeft) of opkloppen tot een soort mouse. Maar jij wilde er een soort blokjes van maken toch? Weet niet of dat helemaal werkt als je er geen boter door doet.
Herfstcake is ook ZO lekker! Het heet cake, maar je maakt het wel gewoon in een springvorm. Ik heb het al een paar keer gemaakt voor de verjaardag van m'n man, elke keer een groot succes! Ik geloof dat het recept van Rudolph van Veen is (held ): Ingrediënten: 10 bitterkoekjes 0.5 dl Amaretto 150 gram zachte boter 150 gram bruine basterdsuiker 3 eieren 150 gram zelfrijzend bakmeel 100 gram gepelde walnoten poedersuiker 1 theelepel kaneelpoeder 2 peren zout Bereidingswijze: Zet de oven vast aan op 180ºC. Hak de bitterkoekjes in kleine stukjes, doe ze in een kom en schenk hier de Amaretto overheen. Mix in een andere kom de boter samen met de basterdsuiker. Voeg dan al mixend één voor één de eieren toe. Zeef de bakmeel en mix dit samen met de theelepel kaneelpoeder en het mespuntje zout door het beslag. Schil de peren en schep dit samen met de koekstukjes door het beslag. Schep dan het beslag in een ingevette springvorm en strooi hier de gepelde walnoten overheen. Bak de cake in ca. 80 minuten gaar en voor het aansnijden met wat poedersuiker bestrooien.
Met blokjes bedoelde ik stukjes cake. Ze had de cake in blokjes gesneden, door de ganache gehaald en daarna door de kokos. Ik wil het eigenlijk in z'n geheel over de cake smeren. Maar boter is dus nodig om het wat steviger te maken?
Als je het over een hele cake wil smeren dan hoef je geen boter te gebruiken. Normaliter wordt dat zonder boter gedaan, maar ik weet eigenlijk niet welke consistentie je dan nodig hebt. Naarmate het afkoelt wordt het steeds steviger en je hebt iets nodig wat nog wel vloeit en mooi gladtrekt, maar niet zo dun is dat het in je cake trekt. Misschien zijn er dames met ervaring met ganache op die manier gebruiken?