taart recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door linnepinneke, 8 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Dat klinkt echt heel lekker! Smaken ze ook naar appel of dat niet?
     
  2. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Een beetje. Ik heb een combi van appel en peer gedaan.
    Echt lekker. Ze zijn eigenlijk voor morgen, maar ik denk dat ze dat niet halen :)
     
  3. brin

    brin Actief lid

    14 apr 2011
    327
    0
    0
    even een vraagje voor alle "expert" taart baksters... ik heb een recept gevonden voor een choco taart die mij erg lekker lijkt maar het lijkt mij een beetje veel van alles... ik wil gewoon een taart maken voor 8 tot 10 personen met een standaard springvorm. dit is het recept:

    400 gr boter
    500 gr chocolade
    350 gr suiker
    600 gr tarwebloem
    6 eieren

    kan ik hier gewoon een kwart vanaf halen of denken jullie dat dit wel klopt en dat ik niet met mega veel blijf zitten of "verplicht" nog een moet maken???
     
  4. linnepinneke

    linnepinneke Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.046
    0
    0
    Middelburg
    Gisteren dus 5 taarten gemaakt, de bokkepootjes is helaas mislukt. Toen hij uit de springvorm kwam liep alles eruit :( waarschijnlijk slagroom niet stijf genoeg... Heb zelf de Oreo op en wat was die lekker!!!! Yummie
     
  5. linnepinneke

    linnepinneke Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.046
    0
    0
    Middelburg
    Ziet er niet bijzonder overdreven uit hoor :)
     
  6. linnepinneke

    linnepinneke Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.046
    0
    0
    Middelburg
    ik zou het zonder suiker maken en dan proeven... Je kan evt suiker daarna nog geleidekijk toevoegen! Ik zou er alleen niet zoveel suiker als in het recept staat in doen... Vond het zelf ook teveel
     
  7. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Ik heb de helft suiker er in gedaan van de witte choco kwarktaart.

    Jammer Lin, van de bokkepootjes klinkt wel lekker iig...
     
  8. linnepinneke

    linnepinneke Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.046
    0
    0
    Middelburg
    En hij zag er ook zo lekker uit!!! Heb alleen de bodem niet van cake gemaakt maar gewoon met biscuitjes en boter... Cake lijkt me zo sponzig worden... Ga het binnenkort wel nog een keer opnieuw proberen!!
     
  9. brin

    brin Actief lid

    14 apr 2011
    327
    0
    0
    dank je, dan maak ik m gewoon zoals beschreven.
     
  10. MommyA

    MommyA Fanatiek lid

    11 okt 2010
    1.016
    0
    36
    Dan ga ik het denk ik eerst eens zonder suiker proberen ;) Witte chocola op zich is al zoet natuurlijk.

    Ik heb trouwens eens iets lekkers bij iemand gehad. Waren allemaal blokjes cake, daar omheen zat een laagje "plakkerige" chocolade met kokos. Heb snel gevraagt hoe ze het had gemaakt. Gewoon cake gebakken, in blokjes gesneden, door de vloeibare chocola gehaald en daarna in een bakje kokossnippers. Maar ik vraag me af wat ze heeft gedaan waardoor de chocola zo lekker plakkerig/vochtig bleef en dus niet hard werd.

    Iemand enig idee?
     
  11. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Ik denk dat het een ganache van chocolade is.
    Room verwarmen, over chocolade gieten. Choco smelt en dan nog een flink wat boter er door heen.
     
  12. AtraVim

    AtraVim Bekend lid

    22 nov 2011
    706
    0
    0
    Hm, geen goed topic voor mij haha :D

    Maar, had eigenlijk even een vraagje.. zag aan het begin van dit topic een slagroomtaart foto voorbij komen, met de zijkanten bekleed met nougatine.

    Nu wil ik morgen een kwarktaart maken, maar dan ook de zijkanten bekleden met iets van hagelslag o.i.d. maar hoe doe ik dat? :)
    Ik kom zelf nog zover om eerst met slagroom te bekleden, maar dan dus de vraag hoe die hagelslag er overheen te krijgen.

    Ja, jullie snappen hem al, lekker onervaren ;)
     
  13. Maia

    Maia Niet meer actief

    meerdere opties. Of invriezen (maar dat is met kwarktaart lastig, kan natuurlijk wel hoor, maar dan moet het weer ontdooien enzovoorts) want dan kan je het er zo doorheen rollen. Of gewoon op een rooster zetten, en dan met je hand de hagelslag er tegenaan drukken. en onder het rooster iets van folie leggen dat je het hagelslag makkelijk op kunt vangen en dat dan weer gebruiken.
     
  14. MommyA

    MommyA Fanatiek lid

    11 okt 2010
    1.016
    0
    36
    Kan de boter ook weggelaten worden? :)
     
  15. loesje1982

    loesje1982 Fanatiek lid

    4 apr 2011
    2.070
    0
    0
    Hier
    een ganache kan je heel simpel maken door 100ml slagroom te verwarmen (niet koken!) en daar 150gr chocolade (liefst couverture of van die drops van callebaut) in op te lossen, zorg dat je mengsel niet boven lichaamstemperatuur uit komt als de choco helemaal opgelost is, dan blijft je ganache mooi glanzend.
     
  16. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Ja, ganache kun je ook maken zonder boter. Dat is ook de manier waarop ik het ken. Gelijke delen room en chocolade en dan de room warm over de chocolade gieten en af laten koelen. Daarna kun je het bijvoorbeeld over een taart gieten (als het de juiste consistentie heeft) of opkloppen tot een soort mouse. Maar jij wilde er een soort blokjes van maken toch? Weet niet of dat helemaal werkt als je er geen boter door doet.
     
  17. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Herfstcake is ook ZO lekker! Het heet cake, maar je maakt het wel gewoon in een springvorm. Ik heb het al een paar keer gemaakt voor de verjaardag van m'n man, elke keer een groot succes! Ik geloof dat het recept van Rudolph van Veen is (held :D):

    Ingrediënten:
    10 bitterkoekjes
    0.5 dl Amaretto
    150 gram zachte boter
    150 gram bruine basterdsuiker
    3 eieren
    150 gram zelfrijzend bakmeel
    100 gram gepelde walnoten
    poedersuiker
    1 theelepel kaneelpoeder
    2 peren
    zout
    Bereidingswijze:
    Zet de oven vast aan op 180ºC.
    Hak de bitterkoekjes in kleine stukjes, doe ze in een kom en schenk hier de Amaretto overheen.
    Mix in een andere kom de boter samen met de basterdsuiker. Voeg dan al mixend één voor één de eieren toe.
    Zeef de bakmeel en mix dit samen met de theelepel kaneelpoeder en het mespuntje zout door het beslag.
    Schil de peren en schep dit samen met de koekstukjes door het beslag.
    Schep dan het beslag in een ingevette springvorm en strooi hier de gepelde walnoten overheen.
    Bak de cake in ca. 80 minuten gaar en voor het aansnijden met wat poedersuiker bestrooien.
     
  18. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Ik zou er wel wat boter doorheen doen om dat het dan iets steviger wordt..
     
  19. MommyA

    MommyA Fanatiek lid

    11 okt 2010
    1.016
    0
    36
    Met blokjes bedoelde ik stukjes cake. Ze had de cake in blokjes gesneden, door de ganache gehaald en daarna door de kokos.

    Ik wil het eigenlijk in z'n geheel over de cake smeren. Maar boter is dus nodig om het wat steviger te maken?
     
  20. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Als je het over een hele cake wil smeren dan hoef je geen boter te gebruiken. Normaliter wordt dat zonder boter gedaan, maar ik weet eigenlijk niet welke consistentie je dan nodig hebt. Naarmate het afkoelt wordt het steeds steviger en je hebt iets nodig wat nog wel vloeit en mooi gladtrekt, maar niet zo dun is dat het in je cake trekt. Misschien zijn er dames met ervaring met ganache op die manier gebruiken?
     

Deel Deze Pagina