Hoi, Krijg net een vraag van mijn sm of ik 100 cupcakes wil maken voor haar verjaardag (word zaterdag 60). Maar nu ik er over nadenk raak ik een beetje in de stress.. ten eerste heb ik nog nooit cupcakes gemaakt wel marsepeinen taarten (al een aantal) dus wel ervaring met bakken en marsepein, ook genoeg "tools" in huis. Ik heb van vrijdag 15.00 tot zaterdag 15.00 ongeveer de tijd...maar had ook gepland om een taart voor mijn opa te maken (die zondag zijn verjaardag viert ) Maar nu een paar vraagjes,hoop dat jullie antwoord hebben Hoe lang doe je er over om 100 cupcakes te bakken? (heb zo kenwood mixer dus das wel fijn en heb een vorm van 12 vormpjes) Wat voor recept kan je het best gebruiken? en heeft iemand een recept/verhouding voor 100 cupcakes? Moet je cupcakes afsmeren met botercreme? en moet je ze perse vullen? Wou de versiering simpel houden...maar hoeveel marsepein heb je ongeveer nodig? sorry, voor de vele vragen...maar wil even weten of het me gaat lukken, of dat ik het gewoon ga afzeggen...moet door de weeks werken (ook avond diensten en mijn vriezer is niet toereikend voor 100 stuks... alvast bedankt!
even denken wat ik zou doen ik nu al gaan bakken en dan in de vriezer zodat ze klaar zijn om te bekleden. waarom bekleden met marsepein?? gewoon icing of botercreme in verschillende kleuren en leuk opspuiten! haal je van dr oetker ofzo van die gekleurde suiker parels en klaar
Ik wil je adviseren met 2 bakvormen te werken. Terwijl er 1 in de oven staat kun je de 2e vullen. Dat werkt veel sneller en makkelijker dan met 1 vorm.
Ik heb pas meegedaan met een workshop cupcakes versieren en daar gebruikten ze marsepein/fondant en het afsmeren deden ze met chocopasta of jam. Succes.
Ik moet er 50 maken en ga ze invriezen. 's ochtends haal ik ze eruit en als ze ontdooid zijn spuit ik er botercreme op in kleurtjes. Hierop wil ik wat fondant figuurtjes op doen. Hoe kan ik het beste invriezen? Cupcake kartonnen dozen kopen? Stapelen lukt niet zo dan plakken ze. Tips please?
Ik zou ook met twee bakvormen werken. Als ik cakejes bak, gebruik ik geen mix, maar een recept. Heel simpel van internet. Als topping doe ik zelf meestal iets met botercreme mix met iets erdoor. Met mijn verjaardag had ik oreo-smaak, limoen en bosbes
2bakvormen is een goede tip, ik smeer de cupcakes af met witte chocopasta, is echt heel snel en makkelijk en heeeeerlijk!! Afhankelijk van wat je allemaal van de marsepein wil maken gaat er op zich niet zoveel marsepein in hoor vergeleken bij een taart. Mijn cupcakes gaan 30/35 minuten in de oven bij 190 graden.
Ik maak altijd de kant en klare van de Jumbo. 10 cupcakes voor rond de 2,50 euro met alles erop en eraan. En die moeten 13 minuten in de oven. Succes!
2 cupcake vormen, is een goed idee.. maar als er maar 12 in gaan... ben je dus een aantal keer aan het afbakken.. ik weet niet hoe groot je oven is.. maar bij ons kunnen er dus al 9 vormen in de oven... het enige is.. dat je er dan wel zoveel moet hebben.. het voordeel is dat je in 1 keer het beslag kunt maken en alles in de vormpjes kan doen en je oven hoeft maar 1x aan.. hier ook een kenwood machine.. werkt handig en het is zo klaar.. ik gebruik altijd dit recept: +/- 20 cupcakes 125 ml yoghurt 250 gr suiker 3 eieren 100 gr boter 375 gr bloem 2 thee lepel bakpoeder 1 theelepel zout evt. vanillesuiker/vanille essence yoghurt en suiker mengen boter smelten en erbij doen.. bloem, bakpoeder en zout erbij mengen vormpjes vullen, oven 180 gr en 25 min afbakken... let op tijd verschilt per oven... in de tijd ze in de oven staan.. kun je marsepein figuurtjes/dingetjes maken of botercreme.. succes....
Ik zou het zo simpel mogelijk houden.. voor onze bruiloft heb ik de dag van te voren, zelf 120 cupcakes gemaakt. Ik ben om 07:00uur gestart met het maken van het beslag, en dan inderdaad steeds 12 in de oven, de de volgende 12 al klaar staan. Dan heb ik ze goed laten afkoelen en de botercreme gemaakt met een leuk kleurtje. Als ze opgespoten waren heb ik er sprinkles overheen gegooid en ze in taartdozen in de koelkast gezet. Is helemaal prima gegaan, en was goed te doen.. Als ik wel eens cupcakes invries, neem ik een luchtdichte doos, bodem cupcakes, velletje bakpapier, cupcakes etc
Ik ben zeker de enige die denkt: Koop cupcakes in de winkel en versier die... Maar ik zeg nu vast iets heel fout
Nee hoor, dat denk ik ook! Ik heb voor mijn bruiloft voor de kinderen uit mijn klas 30 cupcakes gekocht en mooi versierd met marsepein. Was een succes!
als je vaak cupcakes en taarten bakt doe je dat meestal niet met kant en klare dingen hoor. De cupcakes zijn veeeeeel lekkerder als je ze zelf maakt.
Ha ha Ja dat zal wel inderdaad.. Maak graag dingen maar niet in de keuken TS, succes. Aan mij heb je dus niks
Cupcake mix van de leukste taartenshop ( Google maar kan je ook online shoppen) is super lekker en heel goed te doen om te maken!! Inderdaad invriezen en op het laatste moment versieren, hulptroepen inroepen om even te helpen fondant uitrollen en vormpjes uit te drukken!! Succes!
Ik gebruik altijd de mix van Funcakes. Erg lekker! Wat je ook dan doen is als je tussendoor tijd hebt, alvast de versiering maken. Kun je prima bewaren in wat huishoudfolie op een bakplaat bijv. Heb ik ook gedaan voor dochter's verjaardag. Zodat ik op de dag zelf alleen de cc's nog hoefde te bakken, ging prima . 2 bakvormen werkt indd makkelijker denk ik en je hoeft ze niet te vullen, afsmeren kan wel maar is ook geen must, doe ik ook niet altijd.
hoi, Bedankt voor de tips! 2 bakvormen ga ik zeker weten gebruiken! heb er eentje van vriendin geleend. opspuiten wou ze jammer genoeg niet dus heb vriendin gevraagd om te helpen... heeft iemand ervaring met dit recept, De Leukste Taarten Maak Je Zelf! en zou ik het gewoon x 9 kunnen doen? bedankt allemaal