moederdag=omadag?

Discussie in 'De lounge' gestart door Pinjo, 13 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Maar waar ben je het nou niet met mij eens? ;):D Ik zeg alleen maar dat er misschien wat teveel mee gegaan wordt in de commercie (de grote kadoos, de grote verwachtingen).. ik heb zelf ook enorm genoten van mijn knutsels maar ga 's avonds wel gewoon koken
     
  2. mamavan2

    mamavan2 Actief lid

    29 jan 2011
    315
    0
    0
    Zo is dat!!;)
    Het is juist wel speciaal als je man een beetje attent is en je het gevoel geeft dat moederdag een speciale dag is waarin jij in het zonnetje gezet wordt. Degene die dit afzeiken hebben duidelijk niet zo'n man. De kinderen nemen toch gewoontes over van thuis en het is toch super als papa ze hierin begeleidt, zo klein als ze zijn. Ik vind het in ieder geval geweldig, en geniet ontzettend van deze dag.

    Jammer voor je meis, dat het niet is zoals je verwachtte. Soms hebben mannen stille hints nodig, dit helpt wel eens:D
    Over het heen en weer gereis naar de oma's op moederdag, hebben wij het volgende bedacht: zijn moeder is de dag ervoor aan de beurt om een bezoekje aan te brengen en een bos bloemen, en op moederdag zelf eten we bij mijn moeder zodat ik toch lekker kan genieten nu ik zelf moeder ben. Anders blijf je heen en weer sjezen en wat heb ik daar een hekel aan, dat noem ik nou wel verplichte bezoekjes...maar denk dan maar dat er een boel mensen zijn geen moeder meer hebben en dat die er alles voor over hebben om weer even langs te kunnen gaan op zo'n dag.
     
  3. rijtjes

    rijtjes Niet meer actief

    Sorry? Ik hou helemaal niet van vader en moederdag, "zeik" het inderdaad af. Maar gelukkig is mijn man zo lief dat hij me heel vaak een ontbijtje op bed brengt en zegt dat hij me een lieve mama vind. En uiteraard ga ik er zeker wel van genieten als straks mijn meisje oud genoeg is om mij een zelfgemaakt knutsel werkje te geven. Ik heb hier echt geen dag in het jaar voor nodig en ook geen cadeautje van mijn man.
     
  4. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Dubbel gepost..alleen met een toevoeging. ;)
     
  5. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Euhm hier kreeg ik een superlief "Speechje" over hoe trots hij op me is hoe ik het als mama doe, en dat hij mij een heel goede mama vindt...En echt eerlijk waar, hij is echt het type hier niet naar om zulke dingetjes te zeggen...

    Dit is toch zeker ook de taak van je partner, om je te waarderen als moeder zijnde van ook zijn kinderen.
    Maar miss dnek ik te ouderwets?....
     
  6. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik dacht nog, nou das wel erg attent als je nog 36 weken zwanger bent, maar zie dat je al een zoon van 3 hebt haha.:)
     
  7. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    hahaha, dat was wel erg overdreven geweest dan miss... :)
     
  8. Sasya

    Sasya Fanatiek lid

    26 jul 2011
    1.217
    0
    0
    Noord-Holland
    Wat doe jij met vaderdag?? Zet jij hem wel in het zonnetje? en vind hij dit leuk?
    Zo ja? doe het zelfde terug, vind hij vast niet leuk en het is meteen duidelijk ;)
     
  9. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Ik wilde ongeveer hetzelfde zeggen. Je bent zijn vrouw en de mama van zijn kinderen. Het enige wat hij zou kunnen doen is de kinderen aansturen. Maar als je er zelf genoeg in legt, komt het allemaal vanzelf. Ik heb dit jaar trouwens gewoon een dikke taart gekocht voor mezelf:D

    En waar je ruzies van krijgt en verdrietige gevoelens zijn die verwachtingen die dagen als dit gaan oproepen. Net als Valentijnsdag en al dat soort dingen. Een klein knutseltje is leuk en als dat voor sommige een ontbijtje op bed is, ok, kan, maar van mij hoeven er geen munten te rammelen. Goed voor de winkelier, slecht voor je relatie als je dit (en nog meer) van je echtgenoot gaat verwachten en hij is het type wat daar niet bij stil staat. Waardering zit hem niet in zo'n dag, dat zit hem in de hele omgang met elkaar.
     
  10. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    Tja, ik vind het wel leuk als er iets aan gedaan wordt,

    zoonlief had 2 knutselwerkjes, die hij me trots kwam brengen in bed. plus dat mijn man een kleinigheidje had gekocht bij de xenos iets wat ik al heel lang wouw, maar helaas niet ging. manlief had het bij elkaar gespaart dus super lief. en heel blij mee.
    verder tja manlief is buiten gaan grasmaaien, ik heb gewoon het eten verzorgt, en daarna zijn wenaar mijn ouders gegaan, waar we door mee werden genomen om uit eten te gaan samen met mijn broer zijn vrouw en kids. super gezellig.

    wij doen er wel iets aan maar altijd kleins, plus de kleine man zijn knutselwerkjes.

    vind het wel wat onzin al die opmerkingen je bent toch niet zijn kind pfff, tja niet mijn gedachte.

    maar wij praten er ook over wat je van het een en ander verwacht, enz,
     
  11. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    IK vind dit zo'n flut opmerking, dit smijt mijn man mij dus ook al jaren voor mijn voeten. Oke, we zijn niet HUN moeder, maar we zijn wel de moeders van HUN kinderen! Sorry dit raakt mij persoonlijk omdat ik dit een hele kwetsende opmerking van mijn eigen man vind!

    En TS: Ik begrijp je helemaal! Ook mijn man is een hork wat moederdag (en verjaardagen en trouwdagen, eigenlijk alle bijzondere dagen (hij vindt het maar onzin allemaal)) dat betreft, ik ben zo teleurgesteld... En nu is meneer ook nog eens boos op mij omdat ik er volgens hem "in blijf hangen".. tja...
     
  12. joycje

    joycje Fanatiek lid

    21 aug 2009
    1.079
    0
    0
    Ehmz over het niet eens zijn met cygnet. Ik weet het niet eens precies meer. Maar geloof dat je zei dat je het maar commercieel gedoe vond. En dat is het ook. :). Dus ben ik het daarin toch wel met je eens.. Ach ;) het is nog vroeg..

    En tjonge wat doen sommige kerels toch moeilijk zeg! Het gaat er heel niet om dat ze de wereld voor je op de kop zetten. Maar een lekker ontbijtje op bed en weten wat voor schik je ervan kunt hebben als je de kids en man samen hoort prutsen beneden om een eitje goed te krijgen dat is toch geweldig..
    En een zelfgemaakte knutsel die ze maken en trots aan je geven daar gaat je moederhart heel snel van kloppen toch.

    En ik vind best dat wij vrouwen dat gewoon aan onze man kunnen vertellen. Want andersom zorgen wij er ook voor dat zij zich in het zonnetje gezet voelen op vaderdag!.
     
  13. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Nou ik doe niks voor mn man met Vaderdag, staan jullie allemaal een ontbijt op bed klaar te maken en dingen te knutselen met jullie kids?
     
  14. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Wat is dat nou weer voor gezeur? Je man biedt notabene aan om ontbijt op bed te maken voor je! Zeg dan "Ja schat dat lijkt me super!" en draai je nog een keer om.
    Ik zou zelf ook geen zin meer hebben om iets voor mijn man te doen als ik zo'n rotreactie kreeg op een goed bedoeld voorstel.
    En jezelf dan stilletjes zitten irriteren terwijl die arme man van niks weet (want jij zegt immers niks, het moet spontaan gaan, jemig) en krijgt het op een dag op zijn bord want opgekropte dingen blijven opgekropt tot ze er een keer uitkomen.

    Vertel hem gewoon (op een normale toon!) wat je graag zou willen en laat het hem met de kinderen uitvoeren.
    Bijvoorbeeld:
    Dit jaar heb ik het cadeautje van het KDV klaargelegd en verteld dat ik het leuk zou vinden als onze jongen me dat samen met een ontbijtje op bed zou komen brengen. Op de dag zelf heb ik meegeholpen om de kleine aan te kleden (doe ik meestal niet eens, manlief is de uit-bed-haal-crew) en toen heb ik gezegd "Zo, nu ga ik braaf in bed liggen wachten". Dat heb ik gedaan en drie kwartier later kwamen ze :) Het was super gezellig!
     
  15. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    ik ben het er niet mee eens dat hij jou niet hoeft te verwennen. Hij kan zijn kids daar best mee helpen vind ik.
    En ik zou het gewoon een keer aangeven dat je dat ook leuk zou vinden. Niet vlak voor moederdag maar nu bijvoorbeeld.
     
  16. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Klopt aan de ene kant, maar het is ook ZIJN taak om jullie kinderen te leren dat zij hun moeder in het zonnetje moeten zetten. Die leren dat niet vanzelf en ik vind het echt stom als jij aan je kinderen moet gaan leren dat ze één dag in het jaar wat extra's moeten doen, omdat je hun moeder bent.
    Hier hetzelfde. Ik hoef ook niet mee te doen aan die commerciële onzin. Ik hoef niks gekochts. Nou jou, een bloemetje zou ik fijn vinden, maar dat zou ik altijd fijn vinden (en die krijg ik nooit). Maar alleen het feit dat hij mijn mijn zoontje even sámen iets is gaan kleuren of knutselen... zolang hij tegelijkertijd wel overbrengt dat 'het voor mama is, want het is een speciale dag en een speciale mama...' Mijn zoontje is 2,5. Die kan dat nog niet alleen bedenken en ook niet alleen maken. Vandaar dat het eigenlijk wel een must is voor de man om er iets mee te doen.
     
  17. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Moederdag een bijzondere dag ? Waarom ? Ik vind dat persoonlijk altijd zo overdreven gelul .. Ik snap niet dat mensen niet spontaan eens een keer een ontbijtje kunnen geven of een kado kunnen geven, waarom altijd zo verplicht 1 dag in het jaar ??

    Ik waardeer mijn moeder wel vaker dan die ene dag in het jaar, koop spontaan eens een bloemetje voor dr, daar zijn mensen blijer mee hoor .. En ja wij zijn de moeder van hun kinderen maar kom op zeg, dat sommige als princesjes willen worden behandeld de hele dag vind ik echt overdreven.

    Moederdag is gewoon leuk als die kids nog zo klein zijn en met al hun energie fruebels maken op school of waar dan ook.. Buiten dat is het gewoon een commercieel overbodig feest. :D

    Maar goed dat is mijn mening :D
     
  18. loesje1982

    loesje1982 Fanatiek lid

    4 apr 2011
    2.070
    0
    0
    Hier
    mannen moet je alles duidelijk vertellen, ze snappen t niet zomaar, ze zijn geen vrouwen! dus: (ergens in april, anders is ie t weer vergeten;)): Ow, over 3 weken al moederdag! ow, wat zal een ontbijtje op bed fijn zijn en lief dat je dat gaan doen met de kindjes!

    (week later nog een keer herhalen en paar dagen voor moederdag: zo, wat zal mama genieten van t lekkere ontbijtje met moederdag!)

    ik snap je wel en ik vind dat op zo'n dag moeders in t algemeen een beetje extra aandacht verdienen, of dat nu een 'echte' moeder, stiefmoeder, pleegmoeder, schoonmoeder, of een moederfiguur voor je is! en je kunt t zo commercieel maken als je wilt, maar een kopje thee, beschuitje en uurtje mogen uitslapen zijn toch niet commercieel of wel?

    hier een hork van een boer, die op zaterdagmorgen wel zonder dat ik t wist met dochterlief een 'supermama'-mok en een leuk theelichtje heeft uitgezocht, heel erg lief!

    moederdag van de oma's schuiven we altijd even voor of achteruit, zo hebben we zatedag al heerlijk bij mn moeder gegeten en is manlief nu met een schattig bloempje naar zijn moeder met dochter. prima toch?
     
  19. tulip

    tulip Niet meer actief

    Ja dat doe ik ook ja.
     
  20. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    En even over de oma's... Ik vind het ook niet leuk om op moederdag, wat dus ook een beetje 'mijn' dag is, de hele dag geleefd te worden. Van hot naar her sjezen, omdat het 'moet'. Mijn ouders wonen in de buurt, maar mijn schoonouders niet. Die hadden ons al 2 maanden geleden gevraagd om te komen BBQ-en. Ik had niet door dat dat op moederdag viel. Dus ik had er eigenlijk de balen van. Het is daar altijd wel gezellig, daar niet van, maar toch, dat je niet gewoon lekker je eigen plan kunt trekken. Ik had het veel leuker gevonden om samen met mijn zoontje erop uit te trekken. Lekker fietsen of naar de kinderboerderij...

    Qua cadeautjes... Op het KDV hadden ze hele mooie portretfoto's gemaakt en de oma's hebben er elk een gekregen. Daarnaast heb ik voor beide een moederdagcake gebakken. Mijn schoonmoeder liet weten, dat ze dat echt heel erg leuk vond, om zúlke cadeautjes te krijgen. Mooi toch?

    Mijn moeder heeft vrijdag de cake al gekregen, omdat we dus zondag al zo'n druk programma hadden.

    Maar grote kans dat ik volgend jaar een bloemetje stuur en dat daarmee de kous af is...

    Hmm... sterker nog... de foto's en cakes waren mijn idee, door mij (en zoontje) gemaakt, voor beide oma's... dus uiteindelijk heeft mijn man nog niks gedaan voor zijn moeder, behalve langsgaan dan. ;)
     

Deel Deze Pagina