Turkse recepten?

Discussie in 'De lounge' gestart door Feathers, 29 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ja dat mag met alle liefde maar ze wonen in Turkije ;) dus dat schiet niet echt op. Oh met kool heb ik nog nooit gemaakt, die vinden wij niet zo lekker.
     
  2. Feathers

    Feathers Lid

    17 mei 2012
    42
    0
    6
    Jij maakt de sarma idd anders. Ik ga jou vulling eens gebruiken! :D Alleen doe ik er dan wel nog gehakt bij.

    Ik had toen borek gemaakt met van die echte loempiavellen. Ik ga dan eens yufka proberen! Van het weekend maar even langs de turksewinkel :p
     
  3. Feathers

    Feathers Lid

    17 mei 2012
    42
    0
    6
    Oh ja, dat is jammer...! en de wijnbladeren even een nachtje laten weken in kokend water..? Heb ik wel eens gedaan, werden ze iets zachter van....
     
  4. Islah

    Islah Niet meer actief

    Er zijn 2 soorten, 1 quiche-achtig iets en die moet je na het bakken in stukken snijden. En de ander zijn allemaal kleintjes, welke wil je dan? Er is een zoete en een hartige variant...
     
  5. Feathers

    Feathers Lid

    17 mei 2012
    42
    0
    6
    Ik wil die quiche-achtige wel eens proberen :) Dank je!



    Nu zoveel recepten uit te proberen :D Ik kan weer even vooruit !
     
  6. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik ben ook benieuwd naar de grote hartige variant Islah :)

    Feathers, ja weken in kokend water kan ik nog weleens proberen. Alleen het is elke keer zoveel werk, ben zo 2 uur bezig met die sarma rollen en als het dan weer mislukt is heb ik nooit zoveel puf om het nog een keer te doen, hahaha. Hopelijk bevalt de vulling jou wel!
     
  7. Islah

    Islah Niet meer actief

  8. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ik kom ook eens even kijken hier, zie hier allemaal yammie recepten. Misschien heeft iemand een andere variant van gevulde paprika's? Die van mij zijn altijd gevuld met rijst, gehakt, munt en peper en zout, maar mijn man vind het niet zo lekker zo (ik en de kinderen wel, maar die vinden de paprika's niks, dus man en ik eten gevulde paprika en de kids alleen de vulling, zucht, het is ook altijd wat ;))

    Iemand die nog een lekkere variant heeft?

    Oh en de druivenbladeren krijg ik altijd van mijn buren, heb je niemand die druiven in de tuin heeft staan, die je kan vragen?
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Lusten ze wel gevulde aubergine/courgette?
     
  10. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik heb tussen mijn recepten een recept voor 'biber dolmasi' geplaatst, die vulling kun je gebruiken, is echt heel lekker, ook met gehakt en rijst maar met veel meer kruiden.

    http://www.zwangerschapspagina.nl/12824382-post15.html
     
  11. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Nee, ze lusten echt alleen maar de vulling, sterker nog, ik maak altijd heel veel vulling, want dat is het lievelingseten van de oudste. Als hij het voor het zeggen had at hij het elke dag :), ik heb een lastige man en lastige kinderen op eetgebied. Ze eten wel, maar hebben altijd wat te zeuren (en mijn man doet af en toe net zo hard mee)
     
  12. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Hij lijkt erg op die van mij, en er zit tomaat en puree in, dat lust mijn man weer niet..... Grrrr je zou ze toch wat :(
     
  13. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    En je weet zeker dat hij Turks is? ;)haha! Die salca zit bijna overal door....Maar in plaats van gewone salca kun je biber salcasi gebruiken, lust hij dat wel? (peperpuree)
     
  14. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Hahaha nee mijn man is Nederlands hahaha, sorry voor de verwarring, maar ik kook wel vaak Turks. Ik kom van oorsprong uit Rotterdam en mijn vriendin haar moeder was zo'n beetje mijn 2e moeder :D Toen mijn vriendin moest leren koken, werd ik er eigenlijk door haar moeder bij neergezet, die vond nl (en mijn moeder dus ook): nooit weg als je het kunt. Vond het vroeger niet altijd even leuk, maar heb er veel van geleerd, al zou ik bij God niet weten hoe de recepten heten hahaha. Alleen erg jammer dat ik het wel erg lekker vind, maar mijn man over het algemeen minder (hollandse boer :))

    Mijn man is overigens wel heel donker, ze vroegen vroeger aan mijn sm of mijn sv Turks is, als ze mijn man zagen in de kinderwagen :p
     
  15. Islah

    Islah Niet meer actief

    Het zal trouwens niet erg Turks zijn maar gehakte pijnboompitjes in zo'n vulling is ook erg lekker.
     
  16. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Heerlijk, zo maak ik 'm ook!
     
  17. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ooo lekker ik hou van turkse eten! Mijn stiefmoeder is ook turks en ze kookt altijd zo lekker!! Helaas zie ik haar bijna nooit dus vind het wel leuk om wat recepten hier te zien! Kunnen jullie naast de turkse naam niet even in het Nederlands schrijven wat het is? Ik ken de turkse namen namelijk niet :D
     
  18. kar89

    kar89 Fanatiek lid

    15 feb 2012
    2.246
    727
    113
    Hier eten wij ook nog wel eens turks,ik heb vandaag karniyarik(gevulde aubergine) gemaakt(had een keertje wat meer tijd;))
    Nou manlief heb zitten smullen!

    Ik ben ook fan van de turkse kok.nl maar voeg steeds vaker mijn eigen ding toe.
     
  19. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Door dit topic heb ik zin gekregen om vandaag turkse rijst te maken.. Heb het nog nooit eerder gekookt en ik ben heel slecht in koken maar wil het toch proberen.. Dus als iemand een recept voor me heeft wat niet kan mislukken wil ik het graag horen! :D En welk merk rijst en vermicelli hebben jullie gebruikt?
     
  20. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Oh lekker :), ik gebruik altijd gewone witte rijst en gewone vermicelli, dat heb ik altijd in huis, dus simpelste van het simpelste, terwijl ik een turkse winkel om de hoek heb!! Heb ook wel eens met die turkse gedaan hoor, maar die heb ik meestal niet in huis.
     

Deel Deze Pagina