Mina ik heb altijd vermicelli en rijst van de Turkse winkel. Met het rijst van de super vind ik het echt niet hetzelfde. Smelt roomboter in de pan en doe de vermicelli erbij, wachten tot ze zichtbaar donkerder zijn! 200gr rijst eerst goed wassen en dan bij de vermicelli doen, ik blijf dan zo'n 3 minuten goed roeren. 300ml kokend water erbij en nog even roeren. 2 theelepels zout (klinkt heel veel, maar dat is het niet!) erbij en de deksel erop. Ik open de pan dan niet meer tot ik zie dat het water zo goed als weg is. Als de rijst klaar is haal ik de pan van het vuur en doe ik een stuk keukenpapier tussen de pan en de deksel en laat het nog een half uurtje zo staan.
Ik gooi het altijd om in een glazen pot, dus ik weet het merk even niet Het is in ieder geval een blauw/witte zak, maar het maakt niet zo uit hoor welke merk.. Ik koop ook wel eens een andere uit de aanbieding!
Dames, vraagje: als ik wel eens bij een turks restaurant uit eten ga, krijg je meestal een soort plat brood, met sesamzaadjes erop, het is dan warm en je kan het gewoon afscheuren omdat het zacht is.... Hoop dat ik een beetje duidelijk benen dat jullie begrijpen wat ik bedoel. Hebben jullie daar toevallig een recept van? heel erg bedankt alvast
Islah, toevalling heb ik dat deze week nog gemaakt ! Ik doe het altijd zo: - 1 glas rijst - 3,5 glas water - 1 liter melk ( 5 glazen) - 1 zakje vanille suiker - suiker naar smaak - 2 eetlepel maizena Eerst was ik de rijst en daarna kook ik heb samen met het water, totdat het gaar is. Ongeveer 30 min denk ik. Dan doe ik de melk erbij en laat dit ook even 15 min koken. ( oppassen dat het niet overkookt haha ) Dan de vanille suiker en gewone suiker ( zo zoet als je het zelf wilt) erbij. Dit laat ik ook nog even koken goed doorroeren. Dan doe ik in een apart glas 2 eetlepels maizena en een kleine beetje water en maak hier een dun papje van. Dit giet ik bij de rest en laat dit nog even goed doorkoken tot het iets dikker word. En daarna verdeel ik het over de kommen ( ik haal er ongeveer 7 a 8 kommen uit). Als laatste strooi ik altijd kaneel of fijngemalen pistache of gemalen hazelnoot of kokos. Meestal maak ik dan allemaal kommetjes met verschillende strooisels bovenop. Vind ik er altijd leuk uit zien Als het is afgekoeld zet ik het in de koelkast. Hoe maak jij het meestal?
Hmmmmmmmmm dit is zo lekker maar dan zonder eieren, wil dat tomatensmaak overheerst, k maak het altijd met echte olijfolie uit turkije
Dames jullie zijn geweldig! Lekkere recepten hoor! Maken jullie ook wel is borek? Ik maak het nu meestal met spinazie en kaas vulling maar hebben jullie nog meer lekkere vullingen? En heeft iemand het recept voor karniyarik?
Ik gebruik inderdaad ook altijd tosya pirinc, maar ik maak nooit met vermicelli, dat vind ik zo'n gedoe en mislukt bij mij altijd . Sabine, ik vind patatesli borek ook erg lekker - vulling staat ergens bij mijn borek recept in dit topic. Karniyarik heb ik weleens gemaakt maar ik was niet zo tevreden over het eindresultaat.
@mamabri Gewoon turks brood is het niet. Volgens mij heb ik de naam gevonden: Lavaş Heeft 1 van jullie daar een lekker recept van?
Níet, ik was dus ook op zoek naar een recept haha. Maar bedankt! Ga het eens maken! Alleen dan wel met mazhar, lijkt me erg lekker.
Leuk topic! Ik ben ook getrouwd met een Turk. Maar hij is vooral dol op kip, hahaha. Manier van bereiden maakt niet uit, als het maar kip is. Aubergine eet hij niet, nohut ook niet en echt gek op bonen is hij ook niet. Kook veel verschillende dingen, niet zozeer Turks. We eten elke zondag bij mijn schoonouders en dan is het vrijwel altijd Turks, soms maak ik wel dingen maar niet elke dag. Meestal in de vorm van soepen, ezogelin, linzen, kippensoep.