Misschien een stomme vraag.. In wat voor pan maken jullie de rijst? Ik zie op internet namelijk koeken pannen en 'normale' pannen voorbij komen..
In een 'kookpan' of in mijn gietijzeren pan. Is wel handig als de pan een antiaanbak laag heeft trouwens
Feather, nog bedankt voor je recept van Sutlac (dat was van jou toch?). Heb het een paar dagen geleden gemaakt en viel erg in de smaak! Mijn man is trouwens een paar dagen geleden terug gekomen uit Turkije en heeft wat kruiden meegenomen, o.a gedroogde na3na3 (munt). Ik gebruik dat eigenlijk amper, enig idee waarin dat lekker is? Schijnt dat Turken het in zowat alles gebruiken, maar ik ben er niet bekend mee (man noch ik zijn Turks, dat even voor de duidelijkheid). Ik ken het alleen voor in de thee. XD
Hierboven ben ik trouwens, verkeerde account ingelogd ( die ik overigens nooit gebruik). Hier nog een recept voor turkse koekjes (sekerpare) Heb al een aantal recepten gebruikt, maar iedere keer mislukte het. Toen heeft mijn man een recept voor mij van zijn zus gekregen 3 glazen meel 4 eetlepel griesmeel 1 zakje bakpoeder 3 eetlepels poedersuiker 3 eieren ( 1 eigeel apart) 1/2 glas olie half pakje (125 gram) boter. (smelten in een pannetje) De droge ingredienten bij elkaar doen en goed mengen. Dan de 3 eieren ( 1 eigeel apart), olie en 125 gram gesmolten boter erbij doen. Dit mengen en koekjes ter grootte van de walnoot van maken en ietsje plat drukken. Moet niet helemaal plat zijn een beetje dik. dit op een ingevette bakplaat doen. Insmeren met het eigeel en in een voor verwarmde oven doen. Ongeveer tussen de 150 en 180 graden. Siroop maken : 4 glazen water + 3 glazen suiker+ 1 eetlepel citroen op het laatst toevoegen. Als de koekjes klaar zijn 5 min laten rusten en dan vervolgens de hete siroop eroverheen gieten. Er moet een laag siroop in de bakplaat zijn. Dat trekt er vanzelf wel ik. Daarna een theedoek eroverheen en wachten tot de siroop is ingetrokken.
Ja klopt! Ben blij dat het in die smaak viel ehm... ik doe het altijd in de linzensoep... en kippensoep. Boter smelten in de pan.. munt en rode peper erbij...doorroeren en dan door de soep. Verder heb ik even geen idee...
Heb laatst wel courgettepannenkoekjes gemaakt met munt erin, dat deed ik voorheen altijd met verse munt maar met gedroogde lukte het ook prima. Maar is volgens mij niet zozeer iets Turks, gewoon een familierecept die mijn moeder eens van een vriendin heeft gehad.
Islah kan in linzensoep, sehriye soep ( vermicelli en tomatenpurree soep), kisir (koeskoessalade), dolma's.
Nog niet alles gelezen maar heeft iemand van jullie ook een recept voor die bladen met rijst en gehakt erin? Daar ben ik zooo gek op hihi!
Ook een groot succes, vooral als ik collega's op visite krijg. Je snijdt een plak bladerdeeg in 4 stukken. Op elk plakje doe je een heel klein beetje gehakt (eventueel kruiden met kofte kruiden). Je vouwt ze dicht zoals manti en dan doe je ze in de oven. Ik bak ze 20 minuten op 200 graden. Erbij dezelfde chili'dip' als bij manti (olie,boter,salca en pul biber) en yoghurt met knoflook.
Ooooh wat klinkt dat lekker allemaal! Het is dat ik net gegeten heb... Alleen zo balen dat de meeste recepten behoorlijk wat tijd kosten... Maar leuk voor in het weekend!
Moet je even googlen op yaprak dolmasi (gevulde wijnbladeren). Zijn veel verschillende recepten voor. Ik maak het echt nooit meer, want je staat er uren voor in de keuken (ik dan, hè ) en het is in 15 minuten op...
Dolma's maken we altijd samen met mijn schoonmoeder en schoonzussen. Standaard met Suiker/Offerfeest. Ik vind het wel lekker maar niet zooo bijzonder.