Turkse recepten?

Discussie in 'De lounge' gestart door Feathers, 29 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    #81 SDonya, 4 jun 2012
    Laatst bewerkt door een moderator: 4 jun 2012
    Misschien een stomme vraag..

    In wat voor pan maken jullie de rijst? Ik zie op internet namelijk koeken pannen en 'normale' pannen voorbij komen..
     
  2. mavi derya

    mavi derya Fanatiek lid

    4 dec 2011
    3.414
    0
    36
    Vrouw
    zuid holland
    Het kan overal in ik heb een hapjes pan die ik altijd gebruik..
     
  3. Tavsan

    Tavsan Actief lid

    30 apr 2012
    377
    0
    0
    Deventer
    In een 'kookpan' of in mijn gietijzeren pan.
    Is wel handig als de pan een antiaanbak laag heeft trouwens
     
  4. Feather

    Feather Nieuw lid

    20 okt 2011
    1
    0
    1
    NULL
    NULL
    Ik gebruik een hapjespan.
     
  5. Islah

    Islah Niet meer actief

    Feather, nog bedankt voor je recept van Sutlac (dat was van jou toch?). Heb het een paar dagen geleden gemaakt en viel erg in de smaak!
    Mijn man is trouwens een paar dagen geleden terug gekomen uit Turkije en heeft wat kruiden meegenomen, o.a gedroogde na3na3 (munt). Ik gebruik dat eigenlijk amper, enig idee waarin dat lekker is? Schijnt dat Turken het in zowat alles gebruiken, maar ik ben er niet bekend mee (man noch ik zijn Turks, dat even voor de duidelijkheid). Ik ken het alleen voor in de thee. XD
     
  6. Feathers

    Feathers Lid

    17 mei 2012
    42
    0
    6
    Hierboven ben ik trouwens, verkeerde account ingelogd ( die ik overigens nooit gebruik).

    Hier nog een recept voor turkse koekjes (sekerpare) Heb al een aantal recepten gebruikt, maar iedere keer mislukte het. Toen heeft mijn man een recept voor mij van zijn zus gekregen :D

    3 glazen meel
    4 eetlepel griesmeel
    1 zakje bakpoeder
    3 eetlepels poedersuiker
    3 eieren ( 1 eigeel apart)
    1/2 glas olie
    half pakje (125 gram) boter. (smelten in een pannetje)

    De droge ingredienten bij elkaar doen en goed mengen. Dan de 3 eieren ( 1 eigeel apart), olie en 125 gram gesmolten boter erbij doen. Dit mengen en koekjes ter grootte van de walnoot van maken en ietsje plat drukken. Moet niet helemaal plat zijn een beetje dik. dit op een ingevette bakplaat doen. Insmeren met het eigeel en in een voor verwarmde oven doen. Ongeveer tussen de 150 en 180 graden.

    Siroop maken : 4 glazen water + 3 glazen suiker+ 1 eetlepel citroen op het laatst toevoegen.

    Als de koekjes klaar zijn 5 min laten rusten en dan vervolgens de hete siroop eroverheen gieten. Er moet een laag siroop in de bakplaat zijn. Dat trekt er vanzelf wel ik. Daarna een theedoek eroverheen en wachten tot de siroop is ingetrokken.
     
  7. Feathers

    Feathers Lid

    17 mei 2012
    42
    0
    6
    Ja klopt! Ben blij dat het in die smaak viel :D

    ehm... ik doe het altijd in de linzensoep... en kippensoep. Boter smelten in de pan.. munt en rode peper erbij...doorroeren en dan door de soep. Verder heb ik even geen idee...
     
  8. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik dacht al... Ik mis de gekleurde avatar! En toen mistte er ook ineens een letter, hehe.
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Heb laatst wel courgettepannenkoekjes gemaakt met munt erin, dat deed ik voorheen altijd met verse munt maar met gedroogde lukte het ook prima. Maar is volgens mij niet zozeer iets Turks, gewoon een familierecept die mijn moeder eens van een vriendin heeft gehad.
     
  10. Feathers

    Feathers Lid

    17 mei 2012
    42
    0
    6
    eylem, ik heb deze week trouwens die bonensalade gemaakt. Hij was erg lekker! Die ga ik vaker maken :D
     
  11. hoppala

    hoppala Actief lid

    10 mei 2012
    211
    0
    0
    NULL
    NULL
    Islah kan in linzensoep, sehriye soep ( vermicelli en tomatenpurree soep), kisir (koeskoessalade), dolma's.
     
  12. Kruimelmuis

    Kruimelmuis Bekend lid

    4 jun 2011
    672
    28
    28
    Vrouw
    Moeder. Student social work (AD)
    Emmen
    Nog niet alles gelezen maar heeft iemand van jullie ook een recept voor die bladen met rijst en gehakt erin? Daar ben ik zooo gek op hihi!
     
  13. Tavsan

    Tavsan Actief lid

    30 apr 2012
    377
    0
    0
    Deventer
    Ook een groot succes, vooral als ik collega's op visite krijg.

    Je snijdt een plak bladerdeeg in 4 stukken. Op elk plakje doe je een heel klein beetje gehakt (eventueel kruiden met kofte kruiden).
    Je vouwt ze dicht zoals manti en dan doe je ze in de oven.
    Ik bak ze 20 minuten op 200 graden.

    Erbij dezelfde chili'dip' als bij manti (olie,boter,salca en pul biber) en yoghurt met knoflook.
     
  14. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ooooh wat klinkt dat lekker allemaal! Het is dat ik net gegeten heb...

    Alleen zo balen dat de meeste recepten behoorlijk wat tijd kosten... Maar leuk voor in het weekend! :)
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Moet je even googlen op yaprak dolmasi (gevulde wijnbladeren). Zijn veel verschillende recepten voor.

    Ik maak het echt nooit meer, want je staat er uren voor in de keuken (ik dan, hè :)) en het is in 15 minuten op... :)
     
  16. Tavsan

    Tavsan Actief lid

    30 apr 2012
    377
    0
    0
    Deventer
    Dolma's maken we altijd samen met mijn schoonmoeder en schoonzussen.
    Standaard met Suiker/Offerfeest. Ik vind het wel lekker maar niet zooo bijzonder.
     

Deel Deze Pagina