Maart mama's 2010, deel 7!

Discussie in 'De mama's' gestart door jedalin, 9 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. anoniempjuh

    anoniempjuh Fanatiek lid

    18 mei 2008
    4.779
    0
    36
    Nou nog geen echte duidelijkheid.

    Ze hebben overlegd en op de scan zijn op de longen en lever bolletjes te zien.
    De rechternier is groter dan normaal, maar ze weten niet zeker waarom.
    Het kan zijn dat het een tumor is en dat die andere bolletjes uitzaaiingen zijn.
    Nu moet de scan worden bekeken duur de neuroloog en dan moet ie volgende week woensdag terug.pffff hoop toch echt dat dat het niet is...

    Weer een week wachten dus....

    Echt kloote dit, me vader zit behoorlijk in de rats natuurlijk, volgens mijn zus had ie nu toch echt wel even een dipje.....had m gister een lief kaartje gestuurd en daarover had ie een brok in zijn keel, hij is echt wel een beetje van de kaart.

    En dan is ie dinsdag nog jarig ook, hij wordt 75....
     
  2. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.292
    2.218
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Setti: Jeetje meis, wat ongelofelijk schrikken om dit te lezen. Dat hij jou toch laat stoppen met de pil heeft misschien wel te maken met het feit dat hij nog twijfelde maar gewoon dacht dat dat gevoel wel weg zou gaan. Of dat hij het gewoon nog niet durfde te bespreken met jou?
    Al met al hoop ik dat jullie er natuurlijk gewoon samen uitkomen linksom of rechtsom! Sterkte ermee!

    Gwenolyn: Jeetje meis, beterschap!
    Btw slecht kleding nieuws, heb maar weinig in de maten voor jou denk dat Pepijn die maat heel lang heeft aangehad waardoor ik al niets meer heb bewaard, of er moeten nog ergens meer dozen te vinden zijn?!

    Ano: Weet je al meer?!

    Kussie: Yes meis!!! Je contract gewoon verlengd!!!! Fijn, weer een zorg minder!

    Jedalin: Hele fijne vakantie en echt knap dat je zoiets geheim kunt houden zeg, dat zou mij echt nooit lukken!

    Zazz: Yes 12 weken en een goede echo, dat is nog eens goed nieuws en super om te lezen!!

    Superb: Dat klinkt idd druk met al dat geregel enz. Maar wel spannend zeg een nieuw huis, een nieuwe opleiding.

    Nou hier dan een verslagje van een pasgetrouwde vrouw:
    's Morgens foto's gemaakt enz, was super leuk. Vooral op de ijsbaan met schaatsen aan enz. Park was ook wel leuk, maar ik was het toen al wel een beetje zat.
    Toen naar het stadhuis, plechtigheid was vooral leuk door de rennende, stoeiende kinderen haha. Pepijn en Florine hadden precies toen hun gekke 5 minuten. Maar goed, we hebben ze maar gelaten.
    ... Toen zijn ze in de auto naar het hotel in slaap gevallen en hebben we ze maar meteen in bed gelegen, zodat ze even 2 uurtjes (van 3-5)konden slapen.
    Dus wakker gemaakt voor het eten, maar ze zijn hooguit 3 kwartier nog wakkeer geweest. Vroegen tijdens het voorgerecht alleen maar of ze mochten slapen. Dus maar weer op bed gelegd.Broer en schoonzus kregen eten bij hun op de kamer zodat die konden oppassen...:) En ze hebben geslapen tot half 9 vanmorgen. Niks dus meegekregen van het feest, maar goed...
    Feest was zeer geslaagd veel mensen, leuke cadeaus, super muziek en vooral veel drank ;)

    En een foto, nog erg onduidelijk maar de echte foto's moeten nog komen oh en mijn jurk zit daar niet helemaal goed, dus lijk ik nogal een buikje te hebben ;)
     

    Bijgevoegde bestanden:

  3. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.292
    2.218
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Pff Ano, wat ontzettend balen die onzekerheid. Hopelijk zijn die vlekjes geen uitzaaiingen maar is het iets anders!
    Sterkte ermee meis... Sorry weet niet zo goed wat ik moet zeggen...
     
  4. jedalin

    jedalin VIP lid

    4 nov 2008
    12.674
    2
    38
    Hmm wat balen dat er geen duidelijkheid gekomen is, en dat ze ook nog niet weten of het ongevaarlijk is of niet.
    Nu dus weer een week wachten... :( Dat is killing, zo'n week.
    Ik duim echt mee voor een goede uitslag en dat julie je een week zorgen hebben gemaakt om niets!!
    Knuffel
     
  5. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    @ Ano: Meid wat is dit killing:(. Nog een week wachten voor jullie iets weten.

    @ PenF: Geeft niks!! Bedankt voor het kijken.

    Ik vind je trouwjurk echt prachtig!! Heel apart, maar helemaal in stijl. Ben best nieuwsgierig naar de foto's die op de ijsbaan gemaakt zijn.

    Lekker zulke slaapkoppies, maar jammer dat ze daardoor niks van het feest meegekregen hebben.
     
  6. jedalin

    jedalin VIP lid

    4 nov 2008
    12.674
    2
    38
    @ Gwen: Nu je reageerd op marye's bruiloft-bericht herinner ik me ineens dat je vroeg hoe onze openingsdans gegaan is! hahah

    Nou...redelijk, hahaha.
    We gingen beide een keer even de fout in met het dansje, maar eigenlijk hebben we maar 1 refrein alleen gedanst. We hadden afgesproken om in de coupletten mensen erbij te halen om dan samen met die mensen het reffrein te dansen. Naja, eigenlijk deed 80% van de gasten meteen mee (stonden zeg maar in een boog om ons heen) duws ging super leuk! Zelf mijn oma van bijna 90 stond mee te dansen op 'ai se eu te pego' (nossa, nossa (zegt jullie vast wel iets toch haha?).
    Dus was errrg leuk en goed opgelost aangezien we zo geen stijldans hoefde te doen :D

    @ Marye: Super dat jullie dag zo leuk was! ben benieuwd naar de footgraaf-foto's!
    Ook van onze bruiloft overigens hahah. Onze fotograaf ging als het goed is deze week beginnen met de fotobewerking.
    Mijn vriendin die getrouwd is heeft een footgraaf gehuurd en die had aangegeven dat het 3 maanden duurt tot het album gemaakt is. Wowww dat vind ik wel lang hoor!!
    Onze fotograaf (Familielid) bewerkt alle foto's, dan kijken we samen wat voor album we willen en als het goed is laat hij die dan ook drukken.
    Maar duurt vast geen 3 maanden :)
     
  7. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    @ Hier: Mag ik even klagen?
    Vraag me soms werkelijk af wat ik nou fout doe. Begin er zo de sch**t van de krijgen dat ik 2 huilende kinderen heb.

    Alles is huilen, huilen, huilen. Niks kan normaal gevraagd worden. Alles is huilen. Staat ze 's ochtends op, vraagt ze om chips???? (geen idee hoe ze eraan komt), dus mijn antwoord is "Nee", hup en daar gaat ze weer.
    Laten we maar ophouden over het drama "naar bed gaan". Sta bijna iedere avond haar bed te verschonen omdat ze over de zeik gaat. Waarom?? Werkelijk geen idee. Er branden nachtlampjes, de deur staat wagenwijd open (zonder deurstopper, want dat mag niet), licht op de gang is aan. Ze weigert om in haar bed te slapen, en slaapt nu op de grond op haar prinsessenkleed. 's avonds voordat ik naar bed ga leg ik haar over in haar bed. Ze is 1x wakker geworden, nou het huis was te klein. Dacht dat ze vermoord werd, zo ging ze tekeer. Weer terug op de grond gelegd en ze was weer stil.

    Ook is ze best wit en naar mijn idee moe, maar eerder op bed krijgen ho maar. Dan ligt ze zo vreselijk lang te krijsen en te gillen en maar om mij te roepen.
    Ook als ik haar middagslaapje oversla krijg ik haar niet eerder naar bed.

    Dan ligt Jaëlian er ook vrolijk bij te huilen/gillen/krijsen.
    Vanavond ook: Flesje leeg, rechtop gehouden, met Joënna naar boven om te douchen, hij in zijn ledikant met wat speelgoed.
    Het douchen ging goed, maar toen ik Joënna (en mezelf) ging aankleden weer alleen maar huilen, huilen, huilen. Dit is doorgegaan tot ik Joënna op bed had, en hem eruit haalden (lees 15 á 20 minuten verder). Uiteraard Joënna ook weer krijsen.

    Vandaag naar de stad wezen lopen. Nou petje af voor Joënna, die heeft bijna alles zelf gelopen (dik 2 uur zijn we onderweg geweest), en super goed geluisterd. We moeten langs drukken wegen, maar ze luisterde super.
    Uiteraard heeft Jaëlian de eerste 20 minuten alles bij elkaar liggen krijsen. Daarna heeft hij wat geslapen, en de terugweg was ook alleen maar krijsen.

    Echt wat doe ik fout????????? Schiet mij maar af en breng me voer me maar af naar Vucht.

    *klaagmodus uit*
     
  8. Alies05

    Alies05 Fanatiek lid

    5 sep 2008
    4.312
    0
    36
    #1808 Alies05, 12 jun 2012
    Laatst bewerkt: 12 jun 2012
    Het hoeft niet speciaal een specifieke oorzaak te hebben. Het kan ook enkele factoren bij elkaar zijn, waardoor zijn gevoel gewoon totaal uitgeschakeld wordt.
    Ik weet hoe dit is, want ik heb dit enkele jaren geleden gehad. Toen dacht ik dat ik niet meer van mijn man hield, maar het bleek gewoon puur er aan te liggen, omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik had dit ook bij mijn man eerlijk aangegeven, maar we hebben er wel uitgebreidt over gesproken.
    Ik weet dat het een hele klap voor je is, maar probeer er rustig over te praten. Misschien durft hij juist nu niet omdat je zo uit je slof geschoten bent, dat hij het nu helemaal niet durft te zeggen, 'bang' voor de volgende felle reactie. Probeer begrip te tonen dat je snapt dat hij niet lekker in zijn vel zit. Er is niks belangrijker dan echt proberen begrip op te brengen en te luisteren naar zijn verhaal. Dit heeft mijn man toen wel gedaan en het heeft ons veel dingen duidelijker gemaakt. ;)
    En het is gewoon een feit dat de gezinssituatie het er op dat moment ook niet beter op maakt. Dat is iets waar je beiden ook goed door heen moet komen. ;) Maar het moeilijkste is praten en niet proberen te fel te reageren. Pas op zo'n manier zal het lukken meer dingen uit hem te krijgen, waarom hij zich zo voelt momenteel.

    @Gwen beterschap en een dikke knuffel. Hier ook regelmatig 2 jengelende kids hoor. ;) En Mel kan ook om vanalles haar huilstand aanzetten als ze haar zin niet krijgt.

    @ano balen dat de uitslag nog niet bekend is. :(
     
  9. Soda Pop

    Soda Pop Niet meer actief

    @ Gwen, Weet je wat ook mee kan spelen... Je bent zelf zoo uitgeput.. (althans, dat KAN gewoon nie anders...:)) Ook dat zal toch zijn wisselwerking hebben? Want dat roepen ze bij mij al als ik een dag niet lekker in mijn vel zit, dat Stan daar op reageert...
    Nu is Joënna ook een heel gevoelig meisje, en jij heb nu al bijna een jaar niet fatsoenlijk kunnen slapen... Nouw zet dat es bij elkaar....
    Dat moet toch haast wel "invloed" op elkaar hebben?
    En daarmee wil ik nu dus absoluut NIET zeggen dat het JOU schuld is of wat dan ook.... Maar dat het wel tijd is dat er spijkers met koppen moeten worden geslagen... Timeout op het werk?
    Kids die dagen dat jij zou werken wel naar KDV en jij bijtanken, tijd voor JOU! Om er eens fatsoenlijk bovenop te komen... Het is heerlijk om te lezen dat je van je BI zo goed "geneest" maar hoe het met jou ehm hoe zeg ik dat nouw, ehm zelf gaat, dus niet lichamelijk zeg maar... Dat is toch MINSTENS zo belangrijk meis!!!
    Je gaat door het stof voor je kids! Je gaat van de ene HA naar de KA en weer naar de Osteopaat en weet ik het wat allemaal, maar voor jezelf????
    Maar alsjeblieft ga niet denken dat je iets FOUT doet!!! Want je doet ALLES voor ze!!! Je bent een super mama!!! Misschien is dat het wel, je wilt het TE goed doen!! Waarbij je jezelf katsie voorbij gaat! De kids, je werk, het huishouden, de boodschappen, noem het maar op... En waar is Gwen???? Die komt amper aan ademhalen toe....

    En anders.....
    Misschien klinkt het je heel vreemd in de oren, en zul je denken, het is typisch iets voor Kussiexx om daar mee aan te komen, maar zou je niet es een paragnoste willen laten komen?
    Dat zij misschien ergens achter kan komen, waarom of wat er aan de hand is? :)
     
  10. Soda Pop

    Soda Pop Niet meer actief

    @ Setti, ik vind het heel pijnlijk dat hij zo lief doet tegen Lisanne en jou nu opeens compleet negeert.... Ik snap Alies d'r verhaal, en vind het nu dus moeilijker oordelen... (dat is het zowiezo natuurlijk, omdat je er niet met je neus bovenop staat! ;))
    Maar sorry dat ik het zeg, maar vind dit echt heel onredelijk van hem...
    Hij doet jou nouw harstikke veel pijn, terwijl hij toch zei dat het niet aan jou ligt?
    Dus hij hoeft je dan toch niet te gaan negeren?
    Dat gedrag van hem.... Ik vind het heel vreemd...
    Hij heeft wel een bepaalde verantwoordelijkheid inderdaad hoor, wat de andere meiden ook zeggen....
    Kan je toch niet zo mee omgaan?
    Hij is geen kind meer... Dit zal Lisanne ook zeer zeker aan gaan voelen en dat bevorderd de situatie uiteraard niet!
    Dus als hij zo blijft doen, kan ik me heel goed voorstellen dat je hem vraagt elders hierover te gaan nadenken....
    Ook een "andere" situatie voor Lisanne, maar ik vermoed wel één waarbij ze minder spanningen zal voelen....

    Hele dikke knuffel voor jou!! Wat heb ik met jou te doen.. Dit komt zo uit het niets uit de lucht vallen.. Pff, het moet echt zooo naar voelen!! Bah!

    Ik baal er van dat ik zo ver bij je weg woon.... Al ben je bij mij net zo goed van harte welkom!!! :D:D Maar dat zul je wel nie zo snel doen!! Maar meid, al gaan we high-tea-en in de middle dat je van je af kan kletsen!! I'm also there for yah!!

    Dikke knuf!
     
  11. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Jeetje Gwen ik zou bijna willen zeggen... eindelijk... Ik heb me al zo vaak afgevraagd hoe je het vol houd?!?! Ik vind het gewoon echt MEGA druk met 2 kindjes en nou is Stf ook nog vaak thuis en hoef ik niet naar dokters en kinderartsen enz... En Seph is nauwelijks dwars maar toch... ik kan het maar nauwelijks aan... Ik vind het echt heel zwaar en reageer regelmatig gestrest... gewoon omdat het dan even te veel word allemaal. Dus ik heb geen tips kan alleen maar zeggen probeer af en toe iets meer te denken 'ach dan maar niet op mijn manier' iets minder perfect is ook meer dan goed genoeg! (al doe je dat al wel omdat je joenna op de grond laat slapen)...

    Maar ik wil je wel het boek How 2 talk 2 kids aanbevelen (als je tenminste tijd hebt om het te lezen) Het beschrijft heel duidelijk hoe je tegen opstandige peuters moet praten en ik denk dat je er heel wat aan kan hebben. Ik ben nl heilig overtuigd van het feit dat je kinderen een spiegel zijn... Mama gestrest > kinderen gestrest (waarmee ik niet wil zeggen dat het niet volkomen logisch is hoor) maar goed een nieuw startpunt met een uitgeruste mama en dan een nieuwe techniek gebruiken voor Joenna zou kunnen helpen.
    Maar tja eigenlijk weet ik het ook niet want OMG ik ben zo blij dat ik het niet alleen hoef te doen! Ik hou zielsveel van Seph en Selah maar pffff het is echt niet altijd makkelijk want je hebt ook gewoon behoeft aan tijd voor jezelf! En dan heb ik nog Stf die echt hartstikke veel doet.

    Oh en wat misschien nog kan helpen is Joenna voorbereiden... Het is heel goed mogelijk dat ze zo dwars is omdat alles in eens anders gaat en ze haar mama tijd moet delen met Jaellian enz... Dus heel de dag (tot in de treuren) uitleggen wat er gaat komen kan heel goed helpen (ik doe dat hier heel veel en Seph heeft er echt wat aan). Dus echt zeggen als. Als mama Jaellian in bed legt wil jij mij dan helpen door heel lief te zijn en op je kamer een boekje te gaan lezen? Dan mag jij het boekje uitzoeken en als Jeallian dan slaapt lees ik nog een boekje aan je voor / Als mama jou vanavond in bed legt wil mama graag een grote glimlach zien. Schreeuwen doet pijn aan mijn oren en maakt Jaellian overstuur maar van een grote glimlach word ik heel blij! Zullen we het eens oefenen! Dit laatste was een tip van een andere moeder... Seph heeft heel lang gekrijst bij het wegbrengen naar de opvang. Maar nu gingen we steeds oefenen met lachen (stond ik daar als een halve gare me uit te sloven en breed uit te lachen). En dan zei ik dus ook... als mama straks weg gaat he gaan we dan samen heel hard lachen? Met wie ga je zwaaien? met Nikolien? Maar kan die wel heel hard lachen? Laat eens zien Nikolien? Oh ja die kan hard lachen nou... dan gaan we het nu voor het echt doen. Geef mama maar een kus en dan gaan we heel Hard Lachen. en zo praat ik dan nog een tijdje door en nu gaat het goed!

    Maar dikke dikke knuffel voor jou! Je doet het echt supergoed hoor.... pffffff ik raak altijd binnen 2 seconden MEGA gestresst als ze allebei beginnen te huilen... grrrrrr dan kan ik ook niet meer nadenken hoor... gelukkig komt dat hier nauwelijks voor maar dat komt waarschijnlijk omdat Stf er zo vaak is en we dan allebei 1 kindje doen... Oh ik ben echt gezegend... Maar goed dat ik toch nog een mok heb besteld voor vaderdag :D
     
  12. Soda Pop

    Soda Pop Niet meer actief

    Wat lief Johannal, dat je zo reageert!! Word ik helemaal blij van! Tis fijn dat we elkaar zo proberen te steunen er zo voor elkaar willen zijn!!
    Ennuh, heeft Stf nog een leuke vrijgezelle broer?? ;)
     
  13. Lisil

    Lisil VIP lid

    19 apr 2009
    9.313
    0
    0
    ano jeey zeg weer een week wachten op de uitslag voor je vader echt slopend zeg. ik hoop dat wat het ook is niet kwaadaardig is en het nog te behandelen is

    penf klinkt alsof jullie echt de dag van je leven hebben gehad alleen jammer dat je schoenen gejat zijn

    gwen dikke knuffel meid jij doet helemaal niets verkeerd je probeert steeds alles om t maar goed te kunnen doen dus echt petje af voor jou

    hier ik heb steef gevraagd om elders te gaan nadenken en alles op een rijtje te gaan zetten want ik trek t niet zo. maar hij wilt niet gaan en wilt gewoon thuis blijven bij mij en lisanne. hij verwacht dat ik zo normaal mogelijk doe. dat probeer ik ook maar er is nu zo'n afstand tussen ons dat ik niet weet waar hij behoefte aan heb ik heb m gevraagd of hij tussendoor een knuffel of een kus wilt. ik heb wel tegen hem gezegd dat het goed is dat hij blijft op voorwaarde dat hij praat met me. dus wie weet. hij moet ook weer helpen in huis wat hij dus sinds zaterdag al niet meer deed. en ik loop al op mn tenen. alleen hij vind dat ik t allemaal verkeerd zie. :( dus hopelijk kan er vanaaf nog gepraat worden.
     
  14. Soda Pop

    Soda Pop Niet meer actief

    @ Setti, ik vind dat Stf wel ontzettend veel van jou vraagt zo!! Jezus!! Sorry dat ik het zeg hoor, wat denkt ie nouw.... Dat ie dit allemaal maar zo kan zeggen en doen en dat er dan ook nog nix veranderd en dat jij het verkeerd ziet???
    Tjonge jonge jonge.... *houd zich maar beter in*
    Wat zul jij je waardeloos en machteloos voelen!!

    @ Ano, hej meis, volgens mij heb ik niet eens gereageerd *Schaam*
    Maar ik heb wel degelijk je bericht gelezen... Wat een rotweek dit...
    En wat naar dat ze er zo lang over doen om jullie duidelijke uitslagen te geven... Dat is toch harstikke naar (vooral met zoiets als dit)
    Ik hoop ook zo dat alles meevalt! Wat lief dat je hem een kaartje stuurde ook! Maar word hij al 75? Ben jij dan de jongste thuis?
    Ik bedoel, mijn vader is 54... Zeg maar....

    Liefs
     
  15. Alies05

    Alies05 Fanatiek lid

    5 sep 2008
    4.312
    0
    36
    Ik moet dit ff kwijt. Ik vind dat er wel behoorlijk heftig op Steef gereageerd wordt. Ik weet niet of meerdere dames het al een keer in de relatie heeft meegemaakt dat iemand depressief of totaal niet lekker in zijn vel zit. Het kan gewoon heel veel met je doen. En wat Steef zegt, daar heeft hij wel een punt hoor. Proberen zo normaal mogelijk tegen elkaar te doen, hoe moeilijk het ook is. Hij weet momenteel gewoon geen raad met zichzelf, laat staan hoe hij weet te reageren op zijn partner die uit haar slof schiet. Wat natuurlijk wel een hele begrijpelijke reactie was van Setti. ;)

    Dit is helemaal niks tegen jou Setti, maar ik bekijk het alleen vanuit mijn eigen oogpunt. Zoals ik het hier thuis heb meegemaakt en hoe mijn man en ik er weer goed uitgekomen zijn. ;)

    Het teken dat hij niet weg wil uit huis, betekent toch wel dat hij wel om jullie geeft. ;) Maar forceer niks. Probeer zoals je nu al hebt gedaan aan te geven wat hij wel en niet wil dat jij doet. Je doet het ook al goed door aan te geven, dat jij van hem wel verwacht dat hij met je praat en ook helpt in huis. Dus zoals je nu bezig bent is alleen maar goed. ;)
     
  16. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    #1816 Johannal, 13 jun 2012
    Laatst bewerkt: 13 jun 2012
    @ Kussie Ja maar die Stf heeft Setti al veroverd :D Alleen zit die momenteel niet zo lekker in zijn vel maar dat heeft de mijne ook wel eens hoor ;) weliswaar met een andere aanleiding... Verder alleen 2 zusjes

    @ Setti Ik vind het wel een goed teken dat hij bij je wil blijven... daar moet je proberen blij mee te zijn... Want je krijgt meer mogelijkheden om te praten en tja hij wil niet weg! Dat zegt wel wat... en jij wil hem niet kwijt... >> In voor en tegenspoed << vergeet dat niet he! ;) Doe je stinkende best en ik hoop dat jouw Stf dat ook voor jou gaat doen! Als jullie over een tijdje weer dikkemik zijn is het het zo dubel-en-dwars waard geweest :D

    @ Ano OMG wat een stress :( Maar zou het niet zo zijn dat als het ernstig is dat het dan allemaal wat sneller gaat?...?
     
  17. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    @ Jedalin: Leuk om te lezen hoe je openingsdans is gegaan!! Niet voor niks geoefend:D

    @ Alies: Fijn dat ik herkenning hebt!! Hoe deed jij dat toen Mel nog baby was?

    Ja, ook wij hebben een giga dip in onze relatie gehad. Niet omdat we aan onze liefde over elkaar twijfelde, maar vanwege Jorgen zijn opvliegende karakter, waarbij ik heel wat scheldkanonnen over mij heen heb gekregen (waar je echt niet vrolijk van word) en behoorlijk wat agressief buien over mij heen heb gehad (lees: Ik & Joënna zijn absoluut niet geslagen, dan was ik echt weg geweest).

    @ Kussie & Johannal: Ik ben er inderdaad van overtuigd dat een deel ook komt door mijn gedrag. Ben aan het einde van mijn latijn aan het raken en dat heeft ook zo zijn weerslag.
    Ik ben heel geduldig, kan heel veel hebben, praat veel met Joënna, leg haar alles uit, ze mag me bijna overal mee helpen (stofzuigen, afwassen, drogen, boodschappen doen, verzorging Jaëlian etc).
    Ook dingen die niet mogen, leg ik uit waarom ze het niet mag, maar soms heeft ze ook gewoon pech.

    Als ik bezig ben om haar op bed te leggen, en Jaëlian gaat huilen, tja dan heeft hij echt even pech. Dit is haar moment, niet van hem, en ga ik het ook niet afraffelen, omdat hij huilt. Wel ben ik hier heel consequent in. Er is geen ruimte voor een extra verhaaltje, of nog een ditje, of nog een datje. Waarom?? Omdat ik dan steeds langer bezig ben om haar op bed te krijgen. Ze is heel zwart-wit. Grijs kent ze nog niet. Ze snapt niet waarom bijvoorbeeld de ene avond wel 2 verhaaltjes mogen en de andere avond niet.

    Tja............ ze kijkt behoorlijk wat televisie:). Denk toch zeker wel een uurtje of 3 op een dag. Ze kijkt graag naar: Olivia, Igam Ogam, Wereld is mooi en het Zandkasteel.

    Maar ik ben wel consequent: Ja = Ja en Nee = Nee. Mijn "Ja" word geen "Nee" omdat ik boos ben, of het toch anders wilden, en mijn "Nee" word geen "Ja" omdat ze de hele toko op zijn kop zet omdat ze haar zin wilt krijgen. Dat doe ik niet.

    In het weekend is Jorgen wel veel met Joënna bezig, maar Jaëlian niet. Begint wel een beetje te komen (uit bedje halen, flesje geven), maar hij word helemaal "peu nerveu" van zijn gedrag.
    Dus als ik het weekend al een keer zelf de stad ik ga (komt zelden voor), heb ik Jaëlian altijd bij me.

    Gisteren zat het me echt zo vreselijk hoog, had het zo gehad, maar is dan wel prettig om het even van mij af te typen.
    Heb gisteren ook de tussendeur van de woonkamer naar de gang kanon hard dicht gegooid en ben eerst buiten gaan afkoelen (wel weg gelopen bij ons huis, omdat ik ze buiten nog hoorden).
    Daarna weer terug, met Joënna gepraat, en daarna Jaëlian uit bed gehaald om te troosten.

    @ Kussie: Kan wel eens aan mijn broertje vragen of hij eens boven wil kijken. We zijn beiden redelijk gevoelig voor "meer tussen hemel & aarde". Naar mijn idee is het hier rustig in huis (althans ik mekr hier weinig in huis), maar volgens mijn broertje zijn er wel "mensen" in huis. Ik wil er eigenlijk weinig over weten, omdat ik het rustig vind (en het graag zo wil houden:), hoewel er 2 nachten geleden een meisje op de gang stond, schrok me even wezenloos).

    @ Johannal: Bedankt voor de boek tip!! Ik ga er naar kijken. Heb tenslotte ook tijd om te internetten, dus dan moet lezen ook wel wat worden (ik lees erg graag, vooral als ik op bed lig).

    @ Setti: Heel goed dat je hebt aangegeven dat hij moet gaan praten. Ondanks dat hij niet weet waarom hij niet lekker in zijn vel zit, kunnen jullie er misschien wel samen achter komen, waarom hij niet lekker in zijn vel zit.
    Kan niet geloven (zeker als ik naar jullie trouwfoto's kijk, plus dat je op zijn verzoek gestopt bent met de pil) hij niet meer van je houd.

    Wat vind hij dan dat je verkeerd zie?

    Zelf ben ik ook niet zo'n prater als dingen mij dwars zitten, of niet lekker in mijn vel zit. Ik vind het erg "confronterend" om Jorgen dan aan te kijken. Vind dat om 1 of andere reden niet prettig.
    Wel praat ik dan in bed in het pikken donken. Hoef ik niemand aan te kijken:)
     
  18. Alies05

    Alies05 Fanatiek lid

    5 sep 2008
    4.312
    0
    36
    Het scheelde dat Mel niet zo moeilijk was toen ze baby was. En dat Alies al wat ouder was en al aardig zelfstandig. Maar die 2 kunnen elkaar nu wel zo opjutten....;) Mel neemt ook dingen van Alies over. Mel die is soms echt oost indisch doof. Ze kan soms nog erger dan Alies zijn. Bij Mel helpt gelukkig nog de waarschuwing tot 3 tellen dan op de gang. Maar soms kan ze je wel tot de laatste tel uitdagend aan blijven kijken. Als ze haar zin niet krijgt nou dan is de kamer ook te klein. Dan moet ze toevallig bijvoorbeeld geen Nintendo in haar hand hebben, want die vliegt dan door de kamer.
    En bij Alies helpt echt dat als ze niet luistert, krijgt ze die dag geen snoep of anders lekkers of geen tv kijken voor haar. We zeggen elke keer tegen haar: 'Als jij niet naar papa en mama luistert, dan luisteren wij niet naar jou. Luister je wel en doe je wat wij vragen, dan krijg jij ook wat als je wat vraagt'. En dat helpt tot nu toe nog.
     
  19. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    @ Alies: Dat doe ik nu ook al wel eens. Als ze niet luistert en blijft drammen, gaat de TV uit.
    Vind het trouwens wel een goede wat jullie met Alies doen. Zij niet luisteren, jullie ook niet luisteren. Die moet ik onthouden.

    Is Mel veel "ondeugender" als Alies?
     
  20. Alies05

    Alies05 Fanatiek lid

    5 sep 2008
    4.312
    0
    36
    Ja zoals bijvoorbeeld steeds kliederen met haar drinken. Dan drukt ze haar drinktuit op de grond en smeert zo haar drinken over de vloer.
    Of zodra ze ook maar een potlood in handen krijgt, dan tekent ze waar ze maar tekenen kan, behalve op papier. ;) En ze weet donders goed dat dat niet mag.
    Als ik wat vraag en ze wil het niet doen zegt ze niet 'nee' maar 'uh uh'. Dus zo'n beetje als donkere mensen doen en dan hun hand naar het gezicht van de ander doen en dan zeggen 'talk to the hand' Of als ze haar zin niet krijgt dat ze gelijk dus het voorwerp in haar hand weggooit.
    De honden pesten. Alies had al heel snel door dat ze de honden niet mocht plagen. Nou Mel hebben we dit al tig keer gezegd, maar ze blijft het doen.

    Ja we hebben Alies nu wel duidelijk gemaakt van 'voor wat hoort wat'.
     

Deel Deze Pagina