Ik gooi vrijwel nooit iets weg, dat vind ik zo zonde! Ik let met boodschappen doen gewoon goed op de datum. Ik heb gisteren 9 pakken melk gekocht, allemaal een week houdbaar. Volgende week zijn ze op. Vlees eet ik op volgorde van houdbaarheid. Bij mijn man thuis aten ze vroeger dingen die ruim OVER datum waren, dat kregen ze gratis. Goed je neus gebruiken, dan kan het al snel.
Op de meeste dingen staat ten minste houdbaar tot, maar het grootste deel is dan dus nog langer houdbaar.
dat kan wel zo zijn maar ik houd gewoon de datum aan op het pakje, ik eet en drink niets wat over de datum is.
We werden laatst door middel van een docu over voedselverspilling maar weer eens met de neus op de feiten gedrukt over hoeveel er verspild wordt in Nederland.... Beschamend gewoon, vond ik, als je bedenkt dat op andere plekken -zelfs IN Nederland- mensen te weinig hebben of zelfs verhongeren... Wij herkenden ons niet in het beeld dat 20% van wat we kopen, ook weer weggegooid wordt, gelukkig, maar we gaan er dus wel bewust mee om en gooien zo weinig mogelijk weg. Vlees dat over datum dreigt te raken en niet op tijd gebruikt gaat worden meer, gaat de vriezer in, bijvoorbeeld. Droogproducten staan hier zeer regelmatig nog lang na THT-datum en dat gaat prima.
op filet americain staat ook een tht datum op. tht data interesseren mij eigenlijk niet zoveel. ik gooi eten alleen weg als het bedorven is. maar dat gebeurt zelden omdat ik goed inkoop.
Het ligt er aan wat, vlees over de datum gaat direct de container in, maar bijvoorbeeld een mix voor nasi of suiker ofzo kan niks mee gebeuren als dat wat langer staat daar kijk ik dna ook zelden naar de datum .
Ik gooi eigenlijk alles weg als t over datum is.... Edit moet wel zeggen dat vlees in de vriezer wat over datum is, wel gewoon gebakken word en opgegeten. Maar als t in de koelkast ligt en over datum is gaat het weg net als beleg enz....
De THT datum zetten ze er expres op en vaak veel te kort. Dit is om te zorgen dat mensen inderdaad goed voedsel weg gaan gooien om nieuwe te kopen. (marketingtruuk)
Alles met een 'tenminste houdbaar tot' doe ik op mijn gevoel hoe het ruikt en er uit ziet. Als er staat 'te gebruiken tot' gaat het de vuilnisbak in. Als ik vlees heb ingevroren dan eet ik het natuurlijk nog wel na de houdbaarheidsdatum. Anders kan je net zo goed niet invriezen. Dan eet ik het de dag dat het uit de vriezer komt.
Ik gebruik het dan op gevoel. En zal het niet verwerken is iets waar anderen van mee-eten of wat we in willen vriezen. Maar verder, nee ik ben niet zo flauw. En ben nog nooit ergens ziek van geworden.
Vraagje voor degene die heel erg op de datum zijn, gooi je ook dingen als meel, zout, suiker, blikjes etc weg als ze net over de datum zijn?
helemaal mee eens. er was laatst een programma over de houdbaarheidsdatum. Er werd ook gezegd dat dit alleen voor de wet is, maar dat de meeste producten een hele tijd goed waren. en bijvoorbeeld pot en blik, zijn 10 jaar houdbaar. Daarna verkleurd het product, maar kan het zelfs nog wel 50 jaar lang gegeten worden. zelfde als met gedroogde producten, die kunnen eigenlijk niet bederven. Het is voor het bedrijf, die zich moet indekken en garanties moet geven dat het product goed is, dat er niemand ziek van wordt. En sommige producten krijgen een bepaalde datum omdat de consument verwacht dat dit de houdbaarheid is.
Meel, suiker, zout, tandpasta (yep staat er ook eentje op, zelfs op de tandenborstels)saus in pakjes ed die blijf ik gebruiken. Blikken en diepvries groenten tot een maand of zo overdatum. Maar yoghurt en vers vlees ed dat vliegt direct de vuilbak in
hahaha ik heb weleens een blik ananas opgegeten wat drie jaar over datum was. smaakte prima en ik leef nog!