Peuterspeelzaal!

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door palmie37, 29 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. palmie37

    palmie37 VIP lid

    8 jun 2009
    5.294
    40
    48
    administratief medewerkster
    overijsel
    Chloe gaat per 1 september voor het eerst naar de psz voor 2 dagdelen, spannend maar vooral erg leuk, ze is dan 2.5 jaar!

    Hoe was jullie ervaring en wat vonden jullie kindjes ervan toen ze voor het eerst gingen?
     
  2. Zanetti

    Zanetti Niet meer actief

    Toevallig gaat zoonlief ook in september voor 2 dagdelen naar het peuterspeelzaal. Vind het echt heel heel heel spannend, ben benieuwd hoe hij het gaat doen, vooral in het begin de eerste dagen.

    Dus ik lees mee naar ervaringen. :)
     
  3. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    17 jan 2010
    3.076
    0
    0
    Mijn ervaring is heel goed. ze gaat heen vanaf 2 jaar en heeft nooit gehuild. Ze gaat gewoon lekker spelen en maakt plezier.

    Ik heb het wel voorbereid. 'Je mag samen met andere kinderen spelen. De mama's mogen niet blijven. Ik ga even boodschappen doen en als ik klaar ben kom ik je ophalen'.

    Speel desnoods met poppen de psz na. alle poppen in de kring, fruit uitdelen. samen spelen. Oh, daar zijn de mama's al. Dan zegt een pop 'nee, nee, ik wil niet met mama mee ik wil nog spelen, haha!' Er zijn ook veel boekjes in de bieb over dit onderwerp.

    Maak er vooral zelf geen drama van. Houd het afscheid kort en duidelijk (knuffel, kus, ik ga boodschappen doen, veel plezier). Als ze gaan huilen ga dan na een extra knuffel toch weg. Je kunt op de gang, uit het zicht nog even blijven staan om te luisteren. vaak is het snel over.

    Het wordt vast heel leuk!
     
  4. Paarse80

    Paarse80 Fanatiek lid

    5 okt 2008
    4.473
    1
    38
    Vrouw
    Thuis
    Mijn zoon vond het fantastisch. De eerste keer keek hij zijn ogen uit, het afscheid nemen was (voor hem) geen probleem. Toen ik hem kwam ophalen was hij erg enthousiast, maar hij wilde niet met me mee. Hij gaat er elke keer met plezier naar toe!
     
  5. palmie37

    palmie37 VIP lid

    8 jun 2009
    5.294
    40
    48
    administratief medewerkster
    overijsel
    Thanks allemaal, heb er zoveel zin in en denk chloe ook:D
     
  6. Zanetti

    Zanetti Niet meer actief

    Leuk om de ervaringen te lezen. :)
     
  7. mamavanjuul

    mamavanjuul VIP lid

    10 aug 2010
    11.954
    31
    48
    Vrouw
    Publieke sector
    Hier is het ook vanaf dag1 goed gegaan! Wij noemden het eerst altijd "met de kindjes spelen" en later "school".
    Wij zijn wel begonnen met eerst een jaar 1 dagdeel, daarna 2x een dagdeel.

    Ik heb haar er wel door zien veranderen; van een stil meisje dat zich door vreemde kindjes aan de kant liet duwen naar een meisje wat terug duwde en riep He joh!

    Wij hebben er nu ruim 1,5 jaar opzitten...bereiden ons nu voor op de kleuterschool :)

    En over een jaar gaat de jongste ook zeker!
     
  8. miis

    miis VIP lid

    8 mei 2012
    5.229
    1
    0
    palmie, wat spannend zeg!! hier duurt het nog even :D...ben beneiuwd, post je hier hoe het was!? liefs geef chloe een dikke knuffel, grote meid gaat snel heh!
     
  9. palmie37

    palmie37 VIP lid

    8 jun 2009
    5.294
    40
    48
    administratief medewerkster
    overijsel
    Ga ik zeker doen, thanksssss:D
     
  10. leentje86

    leentje86 Actief lid

    24 jan 2011
    401
    644
    93
    ik zag er zelf het meeste tegen op, volgens mij..

    mijn zoontje gaat nu sinds vier weken ongeveer en hij vindt het helemaal geweldig. Het is de bedoeling dat de ouders een kwartiertje blijven spelen, maar ik mocht van hem direct wel weggaan. En nu vraagt hij vaak of hij vandaag weer naar school mag...
    gelukkig maar, want dat maakt het voor mij ook makkelijker :)
     
  11. guus

    guus Fanatiek lid

    20 mrt 2012
    2.083
    0
    0
    in het koude noorden
    ik vond het vreselijk, dochter had er geen probleem mee, kreeg met moeite nog een kus van haar. maar de 2de keer vond ik het al niet erg meer, ze heeft er veel plezier en dan ga je ook sneller en makkelijk weg
     
  12. mamavanjuul

    mamavanjuul VIP lid

    10 aug 2010
    11.954
    31
    48
    Vrouw
    Publieke sector
    Vanmiddag bracht ik mijn dochter naar de PSZ en stond nog even met de juf te praten...krijg ik te horen: mama, ben je nou nog niet weg? Nou ik ga spelen hoor, daag! :D
     
  13. lovelymom

    lovelymom Fanatiek lid

    30 nov 2011
    3.798
    0
    0
    N vond het helemaal geweldig!!
    en ging (ja helaas ging want madam wordt 4 en gaat dus naar de basisschool) altijd met heel veel plezier
     
  14. pluys

    pluys Fanatiek lid

    30 jul 2006
    4.587
    1
    36
    Harderwijk
    Anoeska ging toen ze 2 jaar was ook naar de speelzaal toe. De eerste keer was het brengen zonder tranen, maar de 2 keren daarna kwamen de tranen (ook bij mij:)). Na die aantal keren is het brengen zonder tranen!! Ze vind het er super leuk en erg gezellig!!
    Overmorgen moeten wij alweer afscheid nemen op de speelzaal (gaat weer met tranen worden ben ik bang :):D)
    Dus voor ons echt een geweldige tijd om op terug te kijken!!
     
  15. Channes

    Channes Fanatiek lid

    24 jul 2008
    3.170
    0
    0
    Verkoopmedewerkster
    Groningen
    Mijn zoontje gaat sinds maart dit jaar heen. Hij vind het helemaal geweldig. De eerste 4 keer als ik wegging ging hij wel huilen. Maar als ik echt weg was was het huilen over. Nu komt hij naar me toe en geeft me een kus.. Mama je moet nu weg doei. Geweldig.
     
  16. littledreamer

    littledreamer Fanatiek lid

    23 mrt 2009
    3.329
    11
    38
    hier
    Thijs gaat sinds hij 2 is... en het is altijd een gevecht om m mee naar huis te krijgen! Hij heeft nooit een traan gelaten dat ik weg ging! mama had t er moeilijker mee dan hij!
     
  17. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Julia vindt het helemaal geweldig! Ze is nooit moeilijk geweest met afscheid nemen of ergens alleen zijn, maar ze was nog nooit alleen bij "vreemden" geweest. Ik vond het dan ook heel snel dat ze de eerste keer al een uurtje alleen moest/mocht blijven (ik werd lekker naar huis gestuurd) en de tweede keer mocht ze gewoon heen, zonder dat ik mocht blijven. Mijn gevoelige meisje vond dat wel heftig en ik denk dat het nog beter was gegaan als ik een keer extra was gaan wennen en dan zelf niet weg zou zijn gegaan. Dat ging tegen mijn gevoel in. Toen ik de eerste keer haar weer op kwam halen moest ze ook even huilen, van vermoeidheid en spanning. Gelukkig was dat snel weer over, maar op dat moment bevestigde het wel mijn nare gevoel.

    Na de eerste twee spannende weken (toen bleef ze wat onwenning) was het eigenlijk prima. Ze is nog nooit met tegenzin heen gegaan en heeft nog nooit gehuild als ik weg ging. Ze heeft ook allerlei verhalen, over vriendjes en vriendinnetjes, kent bijna alle namen van de kinderen, verteld over knutsels die ze hebben gemaakt en dingen die ze heeft gedaan. Ze is ook wel een "populair" meisje volgens de juf (haha, wat klinkt dat opschepperig he?). Wat ik bedoel is, ze speelt met veel verschillende kinderen en heel gemakkelijk. Praat met iedereen, herkent kinderen op straat en zwaait naar ze, en ze speelt ook gemakkelijk samen met anderen. In de kring vindt ze het spannendst, en dan is ze ook wat stiller. Alsof de "autoriteit" van de juf soms nog wat te veel indruk maakt op dat moment. Ze heeft dat ook bij peutergym of andere "kring" momenten met een juf/leidster. Maar het is goed voor haar dat ze dat 2 keer per dagdeel wel doen, zodat ze er aan kan wennen.

    Ik ben dus ontzettend blij dat ze er heen gaat en ze heeft er zelf veel plezier aan!
     

Deel Deze Pagina