nou ik werk en ik heb geen kdv nodig maar ik moet er niet aan denken om mijn kids op mijn vrije dag naar een kdv te sturen zeg! Ik ga toch geen 250 euro betalen op mijn vrije dag terwijl ik het veel fijner vindt om mijn kids lekker bij me te hebben. kan me dr totaal geen voorstelling van maken.
ik ken ze ook, zelfs iemand die fulltime thuis zit met uitkering maar wel kids naar kdv brengt, 5 dgn per week :\
Het is idd heel afhankelijk van eigen ervaring. Ik controleer de psz-en in onze gemeente en de gemiddelde leeftijd vd juffen is 54 (gemiddeld!). Gros is begonnen als vrijwilliger en intern bijgeschoold met cursussen. En ik zou me ook slecht voelen met alleen stagiaires, gelukkig heb ik die ervaring helemaal niet. Bij ons wordt enorm veel aandacht besteed aan leren en observatie van een kind, door de gediplomeerde leidsters gelukkig. Ze doen zelf geen begeleiding bij spraakachterstand, maar houden deze wel in de gaten. Ik heb bijv veel (extra) ontwikkelingsgesprekken gehad omdat mijn kids prematuur zijn. Als ze iets opvalt trekken ze bij de ouders aan de bel. (Zodat dan elders wel begeleiding kan worden ingezet). Het is echt heel verschillend per organisatie en per geval. Het lastige is dat mensen hun mening vormen obv eigen ervaring en deze dan generaliseren. Ik heb daar zelf ook last van soms.
Vve is alleen voor kinderen met een achterstand, en je kunt er niet voor 'kiezen', er moet eerst een indicatie worden gegeven dat het kind in aanmerking komt voor vve.
klinkt als een fijn kdv! Ervaring hier in de zaanstreek waar ik zelf gekeken heb en wat ik van mede-moeders uit de omgeving hoor is helaas niet zo rooskleurig. Vandaar ook mijn onwil om de kids naar een kdv te laten gaan... Was het zoals bij jou dan had ik er misschien juist wel bewust voor gekozen.
Je hebt gelijk, mijn fout, heb het net opgezocht. Ik ken de vve vooral vanuit de wet OKE, met indicatiestellingen en subsidies enz. Maar de piramide ed zijn natuurlijk voor alle kinderen bedoeld.
ja oke dan maar jij zei dat het standaard was je krijgt een indicatie en dan KUN jij als ouder KIEZEN of je het wel of niet wilt....
Er zijn veel kinderen die dus naar zo'n vve gaan ivm een achterstand, ze komen dan dus voor een indicatie in aanmerking en hier zit dan een subsidie aan vast waardoor ze heel weinig of niks hoeven te betalen. Mijn kinderen hebben geen achterstand maar gaan er ook naar toe maar krijgen dus geen subsidie.
hoi, ik las hier in de postjes dat er gesproken wordt over v.v.e op een psz en een kdv even inhaken over het v.v.e.....ik werk zelf op een kdv waar de medewerksters allemaal hun v.v.e certificaten hebben behaald. Dit is een van de weinige Kdv centra in Nederland die bijna volledig op v.v.e draait. Ik kan u vertellen dat v.v.e niet alleen voor kinderen met een achterstand is bedoeld, maar zeer zeker ook voor ieder (ander) kind op de groep. door middel van v.v.e activiteiten en begeleidings vormen, observeren van het kind en zijn/haar gedrag kunnen wij als predagogisch medewerksters heel goed inzien in welke ontwikkelings fase het kind zich bevind. Daardoor kunnen wij heel goed inspringen op wat het kind nodig heeft, welke speelbehoefte en ook waar we het kind evt mee kunnen begeleiden in de (spel)ontwikkeling. het is bewezen dat v.v.e heel goed kan zijn voor met name de taal ontwikkeling van het kind, wat weer positief is voor de verdere ontwikkeling van het kind op de basisschool. verder kan er middels de gebruikte v.v.e ook sneller achterstanden worden gesignaleerd. maar bovenal, is het een goede methode om bewust contact en communicatie met een kind te maken en verkrijgen. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik deze cursus(sen) heb mogen volgen, het maakt mijn werk met de kinderen op mijn groep een stuk interessanter, en ik merk echt verschil bij de kinderen op diverse ontwikkelings gebieden. Heel mooi om dit te zien. overigens werken wij met v.v.e en dit is niet specifiek voor kinderen die er subsidie voor kunnen krijgen, de ouders hoeven er niet voor te kiezen, op ons kdv wordt er standaard met v.v.e gewerkt. wilde dit toch graag even mededelen voor de geinteresseerden.
is toch niet oneerlijk want ze hebben het toch minder nodig? En volgens mij merken de ouders er niets van want de subsidie wordt aan het kinderdagverblijf betaald.
Ah ik dacht dat de ouders dan minder hoefde te betalen....en zoals je hierboven leest is het voor iedereen
Hier hebben we geen vaste oppas. Manlief werkt en ik ben thuisblijfmama. In het begin paste mijn moeder op wekelijkse basis op ivm mijn studie en de kids zijn, nadat we zijn verhuisd, wel een tijdje naar het KDV gegaan. Maar op een gegeven moment ging mijn inkomen volledig op aan het onderhoud van de 2e auto en de kinderopvang dus had het voor mij geen meerwaarde om nog te blijven werken. Sindsdien ben ik thuisblijfmama. Mijn moeder komt wel eens oppassen en ze gaan ook weleens daar logeren maar dat is maar sporadisch. (meestal komt mijn moeder oppassen als ik ergens naartoe moet (lees: dokter of ziekenhuis of iets dergelijks)) Logeren gebeurt in de regel trouwens omdat mijn (schoon)ouders dat leuk vinden en de kids uitnodigen of omdat de kids vragen of ze bij opa en oma mogen logeren.