kindje eerste tijd op eigen kamer?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Happy12, 17 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. anoniempje1987

    anoniempje1987 Actief lid

    16 jun 2011
    364
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier heeft de kleine iets meer dan 6 weken bij ons op de kamer gelegen.. Ik vond het ontzettend fijn omdat ik als ik wat hoorde alleen even naast me hoefde te kijken maar ik merkte dat ik bij elk geluidje al wakker werd en dit toch wel vermoeiend was! Nu ligt ze lekker op haar eigen kamertje en dit gaat heel goed!
     
  2. Happy12

    Happy12 Niet meer actief


    Hoi ukoldaatje,

    Ik zie in je onderschrift dat je net bevallen bent! Van harte gefeliciteerd!
    Alles goed gegaan en gaat het goed? Lekker genieten van je gezinnetje! Liefs
     
  3. Blub69

    Blub69 Fanatiek lid

    1 mrt 2012
    2.177
    0
    0
    Onze zoon heeft altijd in zijn eigen bedje geslapen. De tweede gaat ook meteen in zijn eigen bedje, dat is voor mezelf en het kind veel rustiger. Die geluidjes leer je ook wel kennen als ze in hun eigen bedje slapen op een eigen kamertje....
     
  4. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Wat ik me nog afvroeg, meerdere mensen zeggen dat van de baby op de eigen kamer het zo makkelijk is dat je er 's nachts niet uit hoeft. Maar je moet er toch sowieso uit? De baby moet toch ook verschoond worden?
     
  5. Poemi

    Poemi Fanatiek lid

    2 feb 2011
    2.367
    0
    36
    Zuid-Holland
    De eerste heeft in het begin soms met aankleedkussen bij ons op bed gelegen, dit waren echt maar een paar nachten. Ons tweede kindje is nu 1,5 week oud en ligt in een wiegje bij ons op de kamer en ik vind het echt heerlijk. Veel minder last van dan als ze echt tussen je in ligt, als ik wat hoor doe ik het licht even aan en zie ik vanzelf wat ze aan het doen is en met de borstvoeding vind ik het ook erg prettig. En tuurlijk moet je er ook uit als ze bij je op de kamer liggen, maar toch vind ik dat wel anders.
     
  6. Trees

    Trees Niet meer actief

    Het verschonen deden wij alleen de eerste weken of bij een poepbroek en ik deed dat gewoon op bed met een verschoningsmatje. Luiers, doekjes en luierzakjes lagen hier gewoon op mijn nachtkastje. Al vrij snel verschoonden we haar alleen als we zelf gingen slapen en zij haar laatste avondvoeding kreeg en vervolgens weer 's ochtends als we wakker werden. Tussendoor niet.

    Voeden kan natuurlijk gewoon liggend op bed.
     
  7. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    Hahaha eens!
    Wij hebben een ledikant, en ik zal er toch echt uit moeten, zulke lange armen heb ik niet :D
     
  8. ukoldaatje

    ukoldaatje VIP lid

    2 feb 2008
    5.082
    0
    0
    Genieten hier vollop..ben ingeleid vandaag precies n week geleden..
     
  9. ukoldaatje

    ukoldaatje VIP lid

    2 feb 2008
    5.082
    0
    0
    Verschonen hier bij elke ronde..hij poeperd na elke voeding hihi..
     
  10. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Onze dochter heeft 3 maanden in een wieg naast ons bed geslapen. Daarna over gegaan naar d'r eigen kamertje, omdat ze de bekleding van de wieg vast pakte enzo.

    Maar madame is een drama slaper, en slaapt nu met bijna 2 jaar nog eigenlijk iedere nacht tussen ons in. Tja, wij hebben er niet zoveel moeite mee.

    Straks komt de baby ook weer in de wieg bij ons op de kamer, dus zullen we waarschijnlijk met 4 mensen in 1 slaapkamer slapen (en we hebben er 4).. Al proberen we nu wel om dochter in d'r eigen bed te laten slapen..
     
  11. Jijdaar

    Jijdaar Actief lid

    2 jun 2012
    231
    0
    0
    NULL
    NULL
    t is verschillend indd wat je fijn vindt!
    Ik vond t zeer onhandig op onze kamer ivm de geluidjes..wij hadden een wie met wieltjes;) dus in kraamweek overedag bij mij op de kamer, als ik dan alles ff tegenelkaar open wou hebben weer naar eigen kamertje. en na laatste voeding weer op eigen kamertje, maar steeds in zelfde bedje;)

    en qua verschonen, kan indd heel makkelijk op je eigen bed. alleen in t begin of bij die heerlijke spuitluiers;) haha

    en wanneer je verschoond is ook verschillend, want ik ging eerst 1 kant voeden, dan verschonen (deed mn man) en dan weer andere kant, anders hadden we tijdens t verschonen zo'n huilerige hongerige baby;) haha.

    maar ip moet je er wel uit ja;) want je bed staat ook heel hoog;) haha
     
  12. melissie6

    melissie6 Actief lid

    7 feb 2012
    373
    0
    0
    USA
    Hier willen we ook proberen om meteen op haar eigen kamertje te laten slapen. Mede omdat ik bang ben dat ik anders van ieder geluidje wakker lig, maar ook omdat onze slaapkamerdeur altijd open staat zodat onze 3 katten in de slaapkamer en badkamer (waar 1 van hun kattenbakken staat) kunnen. Onze kitten ligt nog 's nachts graag tegen je aan (vooral tegen/op m'n hoofd) en dat vind ik te gevaarlijk met een baby.
     
  13. Luun

    Luun Bekend lid

    24 mrt 2007
    875
    0
    0
    SAHM (Stay at home mom)
    deventer
    M'n oudste zoon heeft vanaf dag 1 in z'n eigen bed geslapen. Toen vond ik het een beetje onzin, dat co-slapen (erg populair hier in amerika). Maar wel onhandig als je borstvoeding geeft, je moet er toch steeds uit en dan op een stoel gaan zitten. Dus bij nummer 2 en 3 heb ik ze toch in ons bed laten slapen en ik moet zeggen: geweldig! Achteraf wou ik dat ik dat bij de oudste ook gedaan had! Ik kon gewoon op m'n zij borstvoeding geven en een beetje verder dommelen. En je hebt echt wel intensiever contact. M'n middelste zoon heeft 4 maanden op onze kamer geslapen, de jongste 6 maanden. Persoonlijk denk ik dat 4 maanden beter is, ik had er gewoon moeite mee om ze 'te laten gaan' zeg maar. Maar de kinderen zelf hadden geen problemen bij de overgang. Bij kindje 4 ga ik zeker weer hetzelfde doen!
     
  14. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
    Wij hebben het bij onze eerste wel gedaan, 2 weken.
    Ze sliep super goed, maar wij sliepen zeer onrustig.
    Je wordt van ieder geluidje wakker, dus we hebben nu besloten om het meteen op haar eigen kamertje te leggen.
     
  15. Anneke82

    Anneke82 Bekend lid

    12 dec 2006
    630
    0
    0
    Friesland
    Mijn zoontje heeft het eerste half jaar bij ons op de kamer geslapen. Ik vond dit wel fijn omdat je met borstvoeding hem zo aan kunt leggen en hem een speentje in kunt doen en je hebt em lekker dichtbij. Heerlijk die geluidjes en ik vond t fijn om hem zo nu en dan even te checken of ie het nog deed haha! Ieder zn eigen ideetjes natuurlijk!
     
  16. Zonnestraal77

    Zonnestraal77 Fanatiek lid

    20 aug 2011
    4.507
    2
    38
    Verpleegkundige (ambulance)
    Noord-Holland
    Wij gaan het in ieder geval proberen!! We hebben een schattig hangwiegje voor bij ons op de kamer.
    Lijkt me met bv geven erg handig je kindje al op de kamer.
    Ben benieuwd of ik van elk geluidje wakker wordt (vast wel).
    Als dat zo is ligt z'n ledikantje klaar in zijn kamertje :D.
     
  17. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Wij gaan lekker samen slapen de eerste maanden ( het eerste jaar denk ik ) en dan gaat de kleine pas naar zn eigen kamer als we er allemaal aan toe zijn. Dochter heeft ook tot 1,5 bij ons geslapen, heel fijn, gezellig en we kregen zo de meeste slaap omdat ze pas heel laat echt door ging slapen.

    De adviezen van Uw baby kan veilig slapen - Veilig slapen zijn tenslotte om je kindje de eerste 6 maanden bij je op de kamer te laten slapen.
     
  18. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.188
    2.400
    113
    inderdaad ivm wiegedood is op de kamer slapen het beste en de kans dat je bv slaagt is groter.

    Bij de eerste hongersignalen (smakken,sabbelen) lekker aanleggen ipv wanneer ze al brullen van de honger. IS allemaaal een stuk relaxter.
    En lekker een beetje dommelen e n daarna weer in het wiegje zonder je bed uit te hoeven is voor moeders ook wel prettig.

    En ik vind het ook de overgang van uit de buik naar de boze buitenwereld al zo groot. Dan nog maar zoveel mogelijk bij mama in de buurt .
     
  19. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Overigens, het wakker liggen van elk geluidje; het is heel natuurlijk om aan de geluidjes van je kindje te wennen. Op den duur ben je er zo op ingespeeld dat je pressies weet waar je doorheen kan slapen en waar je wakker van wordt.

    Je katten mogen dus wel bij jullie slapen, en je kindje moet maar op een eigen kamer slapen? Eigenaardige keuze... Onze kater sliep ook altijd op onze kamer, die moest de eerste maandjes 's nachts beneden als dochter bij ons sliep maar vanaf dat ik de boel vertrouwde, lag hij ook lekker bij ons. Ons kitten mag niet boven slapen omdat die dus wel in de kinderbedjes kruipt.
     
  20. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Daar hoef je toch niet voor uit bed? Ik had het verschoonkussen naast mn bed staan, en luiers op 't nachtkastje. Legde kussen op mn bed, luier verschonen, plasluiers gewoon naast 't bed, poepluiers in een luierzakje en lekker blijven liggen. ja ik moest er alsnog uit om 's nachts een plas te doen, maar dan hoef je dus niet 1) Je bed uit om te plassen, 2) Fles te maken 3) kindje te verschonen 4) kindje fles op stoel te geven 5) koud en klaarwakker weer terug in bed te kruipen.
     

Deel Deze Pagina