Ik ben benieuwd hoe iedereen haar afgekolfde borstvoeding warm maakt. Ik lees overal dat de magnetron niet je van het is. Momenteel vries ik de voeding in, haal het de volgende dag uit de diepvries en mijn man geeft dan 's avonds een flesje (zo'n 230 ml). (we oefenen met de fles omdat ik na de zomervakantie weer aan het werk ga). Onder het stromende water duurt het erg lang. Wie heeft er tips?
ja flessenwarmer. magnetron mag niet! gaan de eiwitten van de elk kapot door de microgolven. of in pannetje op gasstel. gaat wel snel dan hoor.
Hier altijd gedaan in een bakje (hand)warm water, neemt even tijd in beslag maar dat is niet anders. De melk hoeft meestal ook niet enorm warm te zijn, ligt een beetje aan de voorkeur van je kindje. Opwarmen in heet/gekookt water is overigens ook geen geweldig plan, ook dan gaan er goede stoffen uit de bv dood heb ik begrepen. Oh en uiteraard niet schudden met de fles, maar zwenken, dat ook ivm het kapotslaan van de goede stoffen. Liefs Hanneke.
Hier ook in de flessenwarmer. Ik haal de fles er nét voor ie klaar is uit, aangezien de uk 'm graag wat lauwer drinkt.
Waarom vries je het in als je het toch de volgende dag al gaat geven? Afgekolfde moedermelk is in de koelkast 5 dagen houdbaar. Zo lang je het niet invriest blijft het levende cellen bevatten, verse melk is stukken beter dan ontdooide melk. Je kunt het gewoon in een fleswarmer opwarmen.
Flessenwarmer! En zoals gezegd, bv is lang houdbaar in de koelkast, wel onderin zetten en niet in de deur!
Dit dus. En ik snap niet waar de reactie vandaan komt dat het niet kan in de magnetron, dat dat slecht zou zijn .
ik heb het nog nooit gedaan , maar mijn vriend doet het in een pannetje met warm water , goed warm water , niet heet , verschoont ondertussen de luier van Ise en als ie klaar is haalt hij het flesje eruit en drinkt ze het op . en laatste keren toen het zo warm was dronk Ise het gewoon koud uit de koelkast
Als je het snel doet in de magnetron, dan gaat de kwaliteit van de melk achteruit en kan je kind brandwonden oplopen (geldt trouwens ook voor aangemaakte kunstvoeding in de magnetron). Doe je het op de goede manier in de magnetron, dan is het even snel als een fleswarmer.
Thuis hebben we een flessenwarmer, mijn schoonmoeder warmt het aubainmarie op. Je kunt het inderdaad beter niet in magnetron opwarmen omdat dat heel ongelijkmatig opwarmt waardoor de buitenkant veel te warm wordt en de binnenkant koud blijft. En aangezien eiwitten vanaf 42 graden stollen is het inderdaad beter om het niet in de magnetron op te warmen.
Ook ik ontdooi in de koelkast en warm het op in de magnetron. Kan prima, zolang je tussendoor het flesje even rondzwenkt.
Ik heb het ook een keer warmgemaakt met een pannetje met warm water en dan met het zachtjes fornuis aan. De melk vond ik toen erg zuur ruiken en mijn zoontje weigerde deze dan ook. Dit durf ik nu niet meer. Ik ben het aan het uitproberen in de vriezer en opwarmen, omdat ik graag de oma's wil kunnen vertellen hoe het moet, wanneer ze na de vakantie weer gaan oppassen. Je mag het dus wel in een pannetje doen met echt heet water ? (zonder het vuurtje eronder). Ik dacht namelijk dat dan ook niet warmer mag zijn dan 37 graden. Daarom duurt het dus waarschijnlijk zo lang bij mij.
Nee niet in heet water maar in warm, je moet iig zorgen dat de melk niet warmer dan 42 graden wordt... Mijn schoonmoeder doet als ze wakker wordt, de fles in een bakje met lauw warm water zetten, gaat haar dan halen, schone broek, even spelen en kletsen en dan krijgt ze die fles, die is dan mooi op temperatuur. Dit is dan wel met ontdooide melk en niet met bevroren. Als je het wilt ontdooien moet je dit onder een stromende kraan doen die je steeds iets warmer draait, maar dan ben je wel even bezig!
Oh het is zelfs niet warmer dan 35 graden! Hier staat goed beschreven hoe je bv het best op kunt warmen en waarom: Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding - Kolvenenwerken - Opwarmen van moedermelk