Heeft iemand wel eens ergens iets gelezen wat nou de wijziging van samenstelling in de bv is bij langer voeden? Met kv ga je over op fase 2, 3 of verder. Bij bv gaat dit vanzelf goed. En geef je altijd dat wat je kindje nodig heeft, ongeacht de leeftijd. Maar ik vraag me af wat er precies wijzigt in de samenstelling van bv.
Daar hoef je je geen zorgen over te maken! In moedermelk zit alleen niet zo heel veel ijzer (wel ijzer in goed opneembare vorm overigens). Rond de 6 maanden raakt de ijzervoorraad die de baby bij de geboorte heeft meegekregen langzaamaan op. Een volkorenboterhammetje met appelstroop en groene groentes en het is goed.
Ik maak me er ook geen zorgen over. Tis meer dat ik het interessant vind wat er nu daadwerkelijk verandert in de loop van maanden.
Hier een linkje gevonden waar wel wat in staat, maar niet heel duidelijk vind ik: Food and nutrition bulletin - Volume 17, Number 4, December 1996 en in deze link een stukje over toename van antistoffen: http://kellymom.com/nutrition/milk/immunefactors/
de voeding word gewoon vetter toch?? vandaar de regeldagen zodat ze eerder die vettere melk hebben en dus datgene waar ze behoefte aan hebben??
Dan hebben ze je dat verkeerd 'geleerd', ik weet niet wie je dat geleerd heeft ? Maar regeldagen zijn dagen waarin de kleine de hoeveelheid melk af stemt op de vraag. Hij/zij gaat bij regeldagen vaak/vaker drinken, waardoor het lichaam van de vrouw snapt dat er meer melk aangemaakt moet worden omdat de kleine meer melk nodig heeft. Dat zijn regeldagen kort uitgelegd. Liefs Hanneke.
Ik dacht ook altijd dat hoe langer je voedt, hoe vetter je melk - gemiddeld genomen - wordt. Hoe voller de melkklieren, hoe wateriger de melk, toch? En mettertijd worden je borsten toch minder vol?
van bv.com: In tegenstelling tot de veronderstelling van velen dat borstvoeding na een zekere tijd geen voedingswaarde meer heeft voor een kind, is dat nooit en nergens door onderzoek bevestigd. Integendeel, de energetische waarde van moedermelk na het eerste levensjaar is hoger dan in de eerste paar maanden, als gevolg van een verhoging van het vetaandeel (Mandel, Lubetzky, Dollberg, Barak, & Mimouni, 2005). De reden voor een vettere melk na de eerste verjaardag kan evolutionair zijn, als een verzekering voor voldoende vet in de voeding. Het aandeel vet in vast voedsel kan een onzekere factor zijn. Te weinig vet kan een verstoring in de groei en ontwikkeling veroorzaken. Waarschijnlijk speelt ook de afname van de totale melkproductie en dus een gemiddeld legere borst een rol bij dit verschijnsel.