Dr Brown fles 120ml - hoe zit t met de spenen? En welke melk?

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door D83, 14 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. D83

    D83 VIP lid

    17 jun 2012
    7.948
    2
    36
    Aan Zee
    Op advies van m'n schoonzus dr Brown flesjes aangeschaft.. Maar heb toch nog een paar vraagjes.. Las ergens over wisselen van spenen evt zelfs van ander merk..
    Diegene die t flesje gebruiken, kochten jullie andere spenen dan de speen die erop zit? En kan je dit flesje vanaf de geboorte gebruiken en tot hoeveel maanden ongeveer? Je kan dit flesje toch ook wel preventief gebruiken, om te voorkomen dat hij of zij krampjes krijgt? Werd in de prenatal nie veel wijzer en wilde graag jullie ervaringen weten..
    In principe wil k borstvoeding gaan geven en de baby is er ook nog lang niet maar wil vast informatie inwinnen..

    Welk merk melk raden jullie trouwens aan?
    En als t pap voeding krijgt moet t zeker ook een andere speen of al fles inmiddels?

    Alvast bedankt lieve mensen!
     
  2. lunaatje

    lunaatje Actief lid

    4 dec 2006
    297
    0
    0
    dienster
    deurne(antwerpen)
    hey,
    je kant dit flesje preventief gebruiken en vanaf de geboorte.
    wij hebben ook andere spenen geprobeerd en die van difrax,etos en avent die passen er op,misschien zijn er nog meerdere maar wij hebben deze geprobeerd.
     
  3. D83

    D83 VIP lid

    17 jun 2012
    7.948
    2
    36
    Aan Zee
    En welke werkt t beste? Denk ook dat t per kindje verschilt misschien hè? Miss dat deze gewoon goed werkt bij onze beeb! Lief dat je hebt geantwoord! Zal de tips onthouden!
     
  4. lunaatje

    lunaatje Actief lid

    4 dec 2006
    297
    0
    0
    dienster
    deurne(antwerpen)
    hey,
    wij hebben uiteindelijk die van dr.brown er zelf terug opgezet want de kleinste spenen van etos,difrax en avent gingen veel te snel omdat we heel dunne pap geven.maar op zich zijn ze allemaal goed vind ik.
    grtz
     
  5. D83

    D83 VIP lid

    17 jun 2012
    7.948
    2
    36
    Aan Zee
    Thx! Bedankt voor t antwoorden! Slaap lekker!
     
  6. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Ik zou ook gewoon de dr. browns spenen er op houden. Deze zijn het kleinst van alle spenen waardoor ze langzamer drinken. Langzamer drinken zorgt ook voor minder krampjes!

    Heb je de brede fles? Die heb ik in het begin gebruikt. Ik vond het alleen érg onhandig dat de brede spenen hier in de buurt niet in de normale drogisterijen te krijgen waren. Moest er speciaal voor naar de prenatal. Uiteindelijk overgestapt op de smalle fles en daarvan kan ik de spenen gewoon bij de etos/kruidvat oid kopen..
     
  7. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Lees nu je bericht pas goed door,

    Ik hoor wel vaak dat als je borstvoeding geeft dat dit ook weer effect heeft op de fles waaruit je baby uiteindelijk (gekolfde) melk gaat drinken.. In het begin ga je niet uit een flesje geven ivm het wennen aan de borst. Als de baby uiteindelijk goed borstvoeding drinkt dan kun je gaan kolven en uit een flesje geven (indien je niet 'live' kunt voeden). Het zal dan wel zoeken worden welke fles het beste is. Ik zou dus als ik jou was echt maar 1 flesje kopen met de kleinste speen en tegen die tijd kijken of jou kindje daar naast de BV uit kan drinken. Ik lees vaak dat de tommy tippee een hele goede fles is icm BV.

    Verder voor de pap is de dr browns inderdaad niet handig (mijn ervaring). Als de rijste of fijne granenpap erg dik is dan blijft het in het bruine ventieltje hangen waardoor er niks meer in de speen komt. Toen ik pap ging geven ben ik naar de difrax fles gegaan. (was met 5/6 maanden ongeveer) Je hebt wel een papspeen van dr browns maar dat is een enorm gat, nu met dikke pap gebruik ik die nog niets eens. Ik heb fase 4 speen een beetje open geknipt. (ik heb dr browns spenen op de difrax fles, dochter vind de harde matte spenen van difrax niets;))
     
  8. D83

    D83 VIP lid

    17 jun 2012
    7.948
    2
    36
    Aan Zee
    Oke bedankt voor de tips! Ga t F opschrijven hoor! Kreeg in een zwangerschapsdoos de chicco step 1 die veel weg heeft van de moederborst zeggen ze, maar geen idee of t een goeie is!
     
  9. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Je kunt het ook gewoon proberen met de gratis flesjes uit de baby dozen! Het oefenen met een flesje doe je toch pas na een paar weken.. En mocht de BV echt niet lukken dan kun je altijd zo'n flesje proberen in de kraamweek. Mocht het niets zijn dan kan manlief op pad ;)

    Het is toch zo, de één vind Avent super fijn en de ander haat Avent maar gebruikt Difrax. Sommige vervloeken ze allebei en gebruiken dr. Browns, Tommy Tippee, Kruidvat eigen merk etc. En je kunt dat toch niet weten van te voren ;)

    Ik had toen de BV niet wilde lukken meteen een hele set avent gekocht. Zonde, want ik ben later dr browns en nog later difrax gaan gebruiken.
     
  10. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik heb de dr browns fles, en heb meestal de gewone speen erop zitten, soms doe ik een difrax S speen erop ( Heel gemeen, maar hij drinkt met de Dr Browns fles langer over een voeding, bij de 2e nachtvoeding val ik zelf steeds zittend in slaap, dan doe ik de S speen erop, is hij iets sneller klaar, kan ik weer slapen... Schaam :) )

    Papflessen hoef je voorlopig nog niet over na te denken, die geef je pas als je kindje 6 maanden is!

    Wel is het heel persoonlijk uit welke fles je kindje goed drinkt. Mn dochter dronk alleen uit de tommee tippee fles goed, dus die hadden we voor zoonlief ook gekocht. Zoon hapte de borst niet goed aan en de TT fles bleek ook niet goed te werken voor hem, voor hem werkt zo'n klein/smal speentje juist goed.
     
  11. D83

    D83 VIP lid

    17 jun 2012
    7.948
    2
    36
    Aan Zee
    Bedankt dames voor t meedenken en de tips!
     
  12. Suits

    Suits Actief lid

    1 aug 2011
    242
    0
    0
    NULL
    Spijkenisse
    Met borstvoeding is de Medela Calma wellicht ook een optie. Die heb ik in het begin ook gehad.
    De meeste flessen druppen toch al uit zichzelf als je ze op de kop houdt, de calma niet. Daar zit een apart membraam in waardoor hij/zij er net zo voor moet werken als aan de borst.

    Mocht je een spugertje krijgen is dat met deze fles niet fijn. Wij moesten JBPM los geven of mengen met de afgekolfde melk.
    Los was behangerslijm en het hele snoetje zat onder want ga een baby van 4 weken maar vertellen dat ie netjes van een lepel moet happen.... mengen en in die fles, toen was de speen verstopt....erg jammer, daarna na heel goed schoonmaken was hij niet meer te gebruiken, kwam niets meer uit.
     
  13. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    De dr browns fles drupt ook niet als ze niet zuigen. De meeste flessen die "spuiten" wat als je ze geschud hebt en op de kop houd, de dr brown niet.
     

Deel Deze Pagina