Bij de kaasboer, jammie! Of anders versafdeling van de supermarkt. Alleen als ik ze door de pasta of op de pizza doe koop ik een potje olijven. Door salades of gewoon als snack altijd verse.
Ik ben dus niet de enige die het over de turk heeft? Ik schaam me altijd een beetje als ik dat zeg, maar iedereen weet wat ik bedoel en ik heb er niets negatiefs over te zeggen. Ze hebben in 99% kei goede producten (althans hier)
@marilouise: wij zeggen het ook altijd.. net als onze turkse buuf als ze ons uitlegt welke turkse winkel we het beste kunnen winkelen waarschijnlijk zegt ze het tegen dr familie niet vermoed ik zo maar De Turk is bij ons nogal lastig... gezien het echt stikt van de turkse bakkers, groenteboertjes en slagers wat ik wel vind.. de grote olijven (al dan niet in olie) smaken veel lekkerder dan die kleintjes die ontpit en al in potjes met water zitten. die zijn zo smakeloos... (waterig waarschijnlijk) en bij de jumbo heb je echt zoveel smaken olijven dat er wel iets tussen moet zitten.. knoflook, pimentjes, amandel, ansjovis maar ook citroen, tonijn of kappertjes... allerlekkerst zijn ze als we ze halen bij Little Italy in Rotterdam... maar die marineren ze zelf en die zijn dus flink pittig en dan afwisselend rode/groene/zwarte olijven en gevuld met knoflook of piment.
Nou... Die van de super de boer... Maar eerst ging die tapasmeubel weg En toen de hele winkel.. Was dus wel ff zuur (nog).. Nergens vind ik ze lekkerder, ik mis ze Had daar altijd de zwarte olijven met knoflook.. HEERLIJK!
Vandaag de olijf met feta van de lidl gehaald. Ook de andere tips klinken onwijs lekker,en ga ze zeker eens allemaal proberen