Hallo dames, Op 3 dagen na is mijn dochter 15 maanden. Ik vind het altijd lastig wel vlees ik haar kan geven. Geef momenteel voornamelijk biologisch of van de slager en dat geef ik gehakt, tartaar, hamburgertje of witvis. Verder niks. Wil haar geen plof of antibioticakip geven en varkensvlees schijnt ook weer niet goed te zijn. Tevens zijn veel dingen ook gekruid. Maar ik wil er zo langzamerhand wel mee beginnen, want ze heeft veel interesse in ons eten. Ze eet gewoon met de pot mee, maar als wij bijv. een snitzel eten, geef ik haar een tartaartje. Dat ging eerst prima maar ze wil alles proeven. Kortom, welke vleessoorten geven julle (met of zonder kruiden)? En vanaf welke leeftijd? Bedankt alvast!
Ik gaf op die leeftijd alle type vlees, geen rauw vlees zoals biefstuk maar voor de rest alles en met kruiden. ( niet teveel kruiden )
Ik geloof niet dat ik me daar ooit druk om heb gemaakt. Geef ze alles, alle soorten vlees en vis, en garnalen e.d. Ben met de babies wel begonnen met tartaar door de hapjes, na de eerste verjaardag gewoon mee eten. Zou eerder voorzichtig zijn met hele vette vleessoorten als braadworst. schnitzel kan toch best? Ik zou haar lekker alles laten proeven, komt de smaakontwikkeling alleen maar ten goede. Maar misschien ben ik er wel erg gemakkelijk in hoor..
Ik zou ook gewoon bijna alle vlees geven. Inderdaad geen rauw vlees en varkensvlees met mate. Na een jaar mag je toch ook al andere vis gegeven, zelfs schaaldieren geloof ik? In witwis is al redelijk wat te variëren, maar misschien ook een gebakken zalm en garnalen? Wat is plofkip? Ik geef wel kipfilet, biologisch. In veel gerechten zit kip, dus zou ook lastig worden wanneer ik geen kip geef. Misschien zou je af en toe vleesvervanger kunnen gebruiken?
Hier voornamelijk biologisch. Liever geen bio-industrie vlees en zo min mogelijk varkensvlees. Maar als dat wel een keertje voorkomt doe ik er ook niet al te moeilijk over. Ik vind het net zo belangrijk dat ze zich een volwaardig lid van het gezin voelt als dat ze gezond eet. Dus als wij een keertje varkensworst eten, mag zij gewoon hetzelfde als wij.
Hier mag ze alles mee eten maar heb een kind dat nog niet zo gek is op vlees. Kruiden en zo eet ze gewoon mee. Zelf zou ik nog geen schnitzel geven niet omdat het varkens is maar omdat dat soms behoorlijk taai kan zijn. Dus gehakt kipfilet is makkelijker te kauwen daar zou mijn keuze meer uit bestaan En wat belangrijk is zeker met vlees heeft ze al wat kiesjes haha. Ze moet het toch kauwen.
Hier hetzelfde, zoiezo ga ik geen twee verschillende maaltijden klaarmaken als je daar nu al mee begint word je gek .. Gewoon eten wat de pot schaft, al vanaf 9 maanden doen ze dat hier, ja zelfs pizza ofzo
Mijn dochter eet alles mee vanaf 13 maanden. Als we heeel pikant eten alleen niet en niks rauws natuurlijk.
Als je nu zo moeilijk doet met wat ze wel en niet mag dan krijg je later zo'n kind die niks lust en dan bestel je frietjes met een frikandel in een restaurant voor hem/haar. Gewoon alles geven, behalve rauw vlees. En 1 keer per week varkensvlees kan geen kwaad hoor. En als je biologische kip beter leven 3 neemt dan heb je de beste kip wat er in nl te koop is en geloof me dat kan 0 kwaad !
Ik heb vorige week biefstuk gebakken en daar hebben ze ook van meegegeten, denk dat ze beter biefstuk kunnen eten dan een frikandel (brrrr)... En wat is dat toch met varkensvlees, mager varkensvlees is hartstikke ehh mager (duh), gezond, prima vlees. Mijn dochtertje is dol op karbonade! Alles waar botjes in zitten trouwens. Het enige waar ik voorzichtig mee ben is mosselen, omdat mijn dochter rode vlekken kreeg via de bv toen IK mosselen had gegeten. Haar durf ik het dus niet te geven, garnalen en andere schaal/schelpdieren wel. Mijn zoontje eet alles. Volgens mij is het ook een misverstand dat kinderen geen kruiden enzo mogen of lusten. Knoflook vinden ze vaak hartstikke lekker, ze eten hier ook veel verse kruiden en pesto en dergelijke. Alleen echt scherp doe ik nog niet, dus erg peperig, curries, mosterd, sambal etc... da's zielig.
Kruiden zijn juist goed voor de smaakontwikkeling, nadeel van gekruid vlees alleen is dat het vaak zo zout is, daar kan je wel mee opletten. Varkensvlees is vetter dan ander vlees, en dierlijke vetten zijn behoorlijk ongezond. Vandaar dat je beter andere dingen kan kiezen. Vleesvervangers bijvoorbeeld <-- zegt de vegetariër .
Oh ik snap je heel goed ... ik was ook deels zo en zit nu met een kind wat haast niets eet. Als ik jou was zou ik alles met mate aanbieden en niet teveel verschil maken tussen jullie eten en dat van je uk. Wel natuurlijk zo veel mogelijk zout weglaten dat schijnt nooit zo goed te zijn. SMakelijk!!
Mijn zoontje eet (zonder kiezen ) het vlees wat wij eten, voornamelijk rund en kip (geen plofkip) alle soorten vis (ook schelpdieren) om het gewoon te proeven. Hij krijgt een stukje van mijn vlees. Varkensvlees eten we zelf weinig en als we varkensvlees eten of sterk gekruid vlees maak ik vaak ter plekke de afweging of ik het nodig vind dat hij daar wat van eet. We eten zelf niet iedere dag vlees, ik geef het mijn zoontje ook zeker niet iedere dag, maar ga ook niet speciaal iets voor hem maken. Omdat hij nog geen kiezen heeft (trotse eigenaar van 6 tanden ) snijd ik het in smalle repen en dan komt het echt wel op