Wie kan mij helpen aan een recept dat ik lekker chineese kool kan maken. Roerbak, oven of hoe dan ook maakt niets uit (zolang het geen soep is) Kom maar op met jullie crea dinners
wat wij vaak doen is de chineese kool koken. Daarnaast gehakt rul bakken nasi kruiden toe voegen. Dit door elkaar husselen met de chineese kool. Dit in een ovenschaal met daarover heen een laag aardappelpuree tot slot een laagje kaas. Even in de oven tot de kaas een krokant laagje heeft. Dit noemen wij heel creatief nasikool
Wij eten iedere week wel een keer rijst met gebakken stukjes kip en chinese kool met pindasaus. Heel simpel: je bakt de stukjes kip en daarna doe je de chinese kool erbij en roerbak je tot de kool is geslonken. Tegelijkertijd kook je de rijst. Als alles klaar is warm je de pindasaus op en giet je eroverheen. Erg snel klaar (15 minuutjes) en erg lekker!!
Ik vind chinese kool echt heeeeeerlijk!! Gehakt rullen Chinese kool erbij Ondertussen pasta koken ik doe fusilie Pasta klaar, bij het gehakt en de kool doen Rucola erbij Goede olijfolie Grof zeezout En als laatste tabasco. Ik doe weinig bijzonders met chinese kool omdat ik de smaak zo heerlijk puur vind. Zonde om veel smaken toe te voegen Pure smaak van de kool en de aardse smaak van rucola heerlijke combi Paprika bakken Teentje knoflook erbij Chinese kool erbij Biefstuk reepjes bakken Alles bij elkaar in een pan en klaar Rijst aardappelen mie of iets erbij alles is lekker
Rijst koken, gehakt rulbakken met een ui, rode peper en Beetje koriander poeder. Dit bij elkaar doen. Vervolgens chinese kool kort koken, afgieten en dan met rode peper, koriander en sour creme mengen. Samen opdienen. Een bord. Lekker...
Chinese kool in reepjes koken. Ondertussen een kaassaus maken (liefst zelf maar uit een pakje kan ook). Als de kool gaar is afgieten en vermengen met de kaassaus. Serveren met verse aardappelpuree en bijvoorbeeld pittige biefstukreepjes.
Hier een heerlijke salade met Chinese kool: 1 Chinese kool 400 gr kalkoenfilet (reepjes) 1 bakje pijnboompitten olijfolie extra vierge balsamico azijn mayonaise mosterd provencaalse kruiden Bak de kalkoenreepjes goudbruin. Snijd de Chinese kool in de lengte doormidden en snijd het kontje eraf. Snijd de kool in dunne reepjes en was deze goed af en laat goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen. Doe de kool met de kalkoen in een grote schaal. Meng hier 2 of 3 dessertlepels mosterd, 4 eetlepels mayonaise, een scheut olijfolie en een scheut balsamicoazijn doorheen. Strooi er tot slot flink wat Provencaalse kruiden overheen en strooi er als laats de pijnboompitten over. Eet smakelijk!
zooo dat klinkt allemaal erg lekker dames! nog meer receptjes heb het echt nog nooit gegeten maar is nu in de actie deze week vandaar dat ik het vraag
ovenschotel: - aardappel - stroganof gehakt (gekruid gehakt t.k. bij slager of supermarkt) - chinese kool - kaas heel lekker met een scheutje ketjap. Dit doe je achteraf op je bord erbij
chinese kool (met evt. iets van paprika) roerbakken met kipfilet, dan sojasaus (ik neem meestal een zoete i.v.m. mijn dochter die niet van pittig houdt) erdoorheen. Apart woknoedels laten koken en zodra die gaar zijn nog even door het prutje heen wokken. Simpel, snel, lekker.
Wij eten regelmatig kapucijners met chinese kool. Spekjes uitbakken in een wok, dan een chinese kool (in reepjes gesneden) meewokken. Als laatste een blik uitgelekte kapucijners erbij en dan een hand zilveruitjes mee laten opwarmen. Supersimpele doordeweekse maaltijd! Ik serveer het dan met mosterd, appelmoes, pickalilly en iets van chili.
Gisteren toevallig Chinese kool op 5 min blancheren. Daarna toevoegen aan room en even aan de kook brengen. In een ovenschaal doen die ingesmeerd is met knoflook. Een gratin maken van kaas, paneermeel, tijm, peper en zout. 20 min in de oven (180 graden) en klaar!
wat ik meestal doe met chinese kool: kool snijden en koken aardappels koken spekjes uitbakken (zakje) nasikruiden laten wellen in water aardappels en kool stampen kruiden erdoor stampen spekjes erdoor mjam