chineese kool?

Discussion in 'De lounge' started by bernadet26, Aug 26, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    Sep 28, 2009
    1,335
    1
    36
    winkel medewerkster
    Wie kan mij helpen aan een recept dat ik lekker chineese kool kan maken.
    Roerbak, oven of hoe dan ook maakt niets uit (zolang het geen soep is:))
    Kom maar op met jullie crea dinners
     
  2. Suprise

    Suprise Fanatiek lid

    May 14, 2012
    2,293
    1
    36
    wat wij vaak doen is de chineese kool koken. Daarnaast gehakt rul bakken nasi kruiden toe voegen. Dit door elkaar husselen met de chineese kool. Dit in een ovenschaal met daarover heen een laag aardappelpuree tot slot een laagje kaas. Even in de oven tot de kaas een krokant laagje heeft. Dit noemen wij heel creatief nasikool:D
     
  3. happysunshine

    Jul 19, 2012
    69
    0
    0
    Wij eten iedere week wel een keer rijst met gebakken stukjes kip en chinese kool met pindasaus.
    Heel simpel: je bakt de stukjes kip en daarna doe je de chinese kool erbij en roerbak je tot de kool is geslonken.
    Tegelijkertijd kook je de rijst.
    Als alles klaar is warm je de pindasaus op en giet je eroverheen.
    Erg snel klaar (15 minuutjes) en erg lekker!!
     
  4. Onje

    Onje Niet meer actief

    Ik vind chinese kool echt heeeeeerlijk!!

    Gehakt rullen
    Chinese kool erbij
    Ondertussen pasta koken ik doe fusilie
    Pasta klaar, bij het gehakt en de kool doen
    Rucola erbij
    Goede olijfolie
    Grof zeezout
    En als laatste tabasco.

    Ik doe weinig bijzonders met chinese kool omdat ik de smaak zo heerlijk puur vind. Zonde om veel smaken toe te voegen
    Pure smaak van de kool en de aardse smaak van rucola heerlijke combi

    Paprika bakken
    Teentje knoflook erbij
    Chinese kool erbij
    Biefstuk reepjes bakken
    Alles bij elkaar in een pan en klaar

    Rijst aardappelen mie of iets erbij alles is lekker
     
  5. duikster

    duikster VIP lid

    Nov 13, 2005
    5,714
    73
    48
    Rijst koken, gehakt rulbakken met een ui, rode peper en Beetje koriander poeder. Dit bij elkaar doen. Vervolgens chinese kool kort koken, afgieten en dan met rode peper, koriander en sour creme mengen.
    Samen opdienen. Een bord. Lekker...
     
  6. Elena22

    Elena22 VIP lid

    Feb 10, 2010
    8,108
    1,795
    113
    Kraamverzorgende
    Chinese kool in reepjes koken. Ondertussen een kaassaus maken (liefst zelf maar uit een pakje kan ook). Als de kool gaar is afgieten en vermengen met de kaassaus. Serveren met verse aardappelpuree en bijvoorbeeld pittige biefstukreepjes.
     
  7. Yil

    Yil Bekend lid

    Mar 16, 2011
    919
    0
    0
    Ik werk part-time als office manager
    Hier een heerlijke salade met Chinese kool:

    1 Chinese kool
    400 gr kalkoenfilet (reepjes)
    1 bakje pijnboompitten
    olijfolie extra vierge
    balsamico azijn
    mayonaise
    mosterd
    provencaalse kruiden

    Bak de kalkoenreepjes goudbruin. Snijd de Chinese kool in de lengte doormidden en snijd het kontje eraf. Snijd de kool in dunne reepjes en was deze goed af en laat goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
    Doe de kool met de kalkoen in een grote schaal. Meng hier 2 of 3 dessertlepels mosterd, 4 eetlepels mayonaise, een scheut olijfolie en een scheut balsamicoazijn doorheen. Strooi er tot slot flink wat Provencaalse kruiden overheen en strooi er als laats de pijnboompitten over.

    Eet smakelijk!
     
  8. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    Sep 28, 2009
    1,335
    1
    36
    winkel medewerkster
    zooo dat klinkt allemaal erg lekker dames!
    nog meer receptjes;):D
    heb het echt nog nooit gegeten maar is nu in de actie deze week vandaar dat ik het vraag
     
  9. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    Jan 17, 2010
    3,076
    0
    0
    ovenschotel:
    - aardappel
    - stroganof gehakt (gekruid gehakt t.k. bij slager of supermarkt)
    - chinese kool
    - kaas

    heel lekker met een scheutje ketjap. Dit doe je achteraf op je bord erbij
     
  10. Maia

    Maia Niet meer actief

    chinese kool (met evt. iets van paprika) roerbakken met kipfilet, dan sojasaus (ik neem meestal een zoete i.v.m. mijn dochter die niet van pittig houdt) erdoorheen. Apart woknoedels laten koken en zodra die gaar zijn nog even door het prutje heen wokken. Simpel, snel, lekker.
     
  11. Juud74

    Juud74 Fanatiek lid

    Jul 15, 2010
    1,264
    0
    0
    Utrecht
    Wij eten regelmatig kapucijners met chinese kool.

    Spekjes uitbakken in een wok, dan een chinese kool (in reepjes gesneden) meewokken. Als laatste een blik uitgelekte kapucijners erbij en dan een hand zilveruitjes mee laten opwarmen. Supersimpele doordeweekse maaltijd!

    Ik serveer het dan met mosterd, appelmoes, pickalilly en iets van chili.
     
  12. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,182
    6,578
    113
    Gisteren toevallig Chinese kool op :)

    5 min blancheren. Daarna toevoegen aan room en even aan de kook brengen. In een ovenschaal doen die ingesmeerd is met knoflook. Een gratin maken van kaas, paneermeel, tijm, peper en zout. 20 min in de oven (180 graden) en klaar!
     
  13. guppekop

    guppekop VIP lid

    Aug 28, 2009
    13,271
    1
    0
    varend op schip
    wat ik meestal doe met chinese kool:
    kool snijden en koken
    aardappels koken
    spekjes uitbakken
    (zakje) nasikruiden laten wellen in water
    aardappels en kool stampen
    kruiden erdoor stampen
    spekjes erdoor

    mjam
     
  14. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    Ik roerbak het vaak voor bij de rijst of maak er een pittige stampot van met nasikruiden.
     

Share This Page