Oktober 2012 mama's

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Brondy, 7 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    Goeiemorgen allemaal!

    Wat een heerlijk weer hahaha

    Zo eerst mezelf nog even afbeulen in de swimmingpool en daarna hop hop naar de vk..

    Ik neem mn videocamera mee dan kan ik de kleine nog ff op film vastleggen voor mn mannetje. Ben zoo benieuwd hoe ze eruit ziet, tis alweer 3 maanden geleden dat we een echo gehad hebben!
     
  2. Maia

    Maia Niet meer actief

    @sammie: succes bij de vk

    net ook weer bij de vk geweest, alles is nog steeds goed (flup beweegt ook weer prima gelukkig), ligt al een stuk ingedaald.

    @gewicht:is inderdaad echt een schatting. Fleur werd een kleine 7 pond geschat, nou ze was een kleine 8 pond. En deze schatte ze vorige keer als een grote baby, waarschijnlijk groter dan Fleur bij geboorte, en vandaag zegt ze, ik gok dat hij gemiddeld gaat zijn. Hoe dan ook, eruit moet het kindje toch ;)
     
  3. Dassa

    Dassa Nieuw lid

    31 aug 2012
    1
    0
    0
    Freelancer
    Heino
    Hallo! Ik meld mij ook aan, ik ben uitgerekend op 9 oktober 2012! Mijn eerste keer dat ik inlog in een zwangerschapsforum, op aanraden van een vriendin :) Ik ben 29 jaar oud, 7 jaar getrouwd. Het lijkt mij wel leuk om de laatste weekjes een beetje te sparren met andere zwangeren!
     
  4. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    @ Dassa,

    Welkom hier! :D:D
     
  5. Hadassa

    Hadassa Fanatiek lid

    6 jun 2009
    3.926
    422
    83
    Hallo Dassa, welkom hier meid. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Haak gewoon gezellig in.

    Sammie, leuk dan hè, weer een echo! Geniet ervan!

    Lfs
     
  6. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.892
    13.063
    113
    Vrouw
    Maia, wat schrikken gisteren! Maar fijn dat je vandaag weer naar de vk kon en alles goed is. Erg prettig dat flup is ingedaald, scheelt ook weer zorgen! ;)

    Eekje, misschien is de buikomvang meten typisch iets nederlands? Er zijn wel meer verschillen in de gezondheidszorg tussen nederland en belgie, alhoewel belgie in het algemeen juist voorloopt.

    Sammie, hopelijk ligt de kleine alsnog goed!

    Dassa, gezellig dat je mee komt kletsen, nog gefeliciteerd met je zwangerschap!

    Pfft vannacht echt heel beroerd geslapen, gisteren moest onze kat toch plots opgenomen worden omdat het nog niet goed ging. Daarnaast was mn zoontje elke keer in zn slaap aan het praten of een beetje huilen, lag mn man te snurken en moest ik weer 4 keer plassen. Hoop dat mn zoontje vanmiddag een middagslaapje wil doen, dan duik ik er ook weer even in!
     
  7. Maia

    Maia Niet meer actief

    @Dassa: welkom!

    @cin: vervelend dat je beroerd hebt geslapen. En het gaat toch minder met je katje, ach, wat sneu zeg. Zijn pootje nog of wat anders?
     
  8. SuzieQ

    SuzieQ Actief lid

    28 jan 2011
    395
    0
    0
    @Dassa: welkom en gefeliciteerd

    @Cin: balen van je katje, wat is er precies aan de hand

    @goreiecho: bij mijn laatste echo anderhalve week geleden, was debaby precies goed, ze meette de omtrek van het hoofd, buik en bovenbeen en de schatting kwam toen uit op 1600 gram
     
  9. Syrse

    Syrse Fanatiek lid

    9 feb 2012
    1.157
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hey iedereen, wat wordt er druk geschreven tegenwoordig seg!

    @Hadassa: dikke digi knuffel :( Ik hoop dat je man nu toch wel heel snel naar huis mag komen. Je werkt immers om te leven, niet andersom, toch? Ik duim!

    @Dassa: welkom!

    @Maia: gelukkig dat alles in orde was met flup :)

    @Nuage: fijn dat het zo goed gaat. Ik ben jaloers op je gewicht!!

    @Kima; wanneer mag je juist naar de gyne?

    Hier een beetje een baal dag... begon al met dat ze werk voor volgende week hebben afgebeld. Dan naar de gyne... eerst onderzocht hij het bekken en of ik al ontsluiting was, daar kwam dan uit dat ik zeker natuurlijk moet kunnen bevallen, en dat het er naar uit ziet dat Shrimpy na 40 weken zou komen. Ik al helemaal blij :)

    Dan de echo; hoofdje naar beneden, vruchtwater goed, placenta gezond, kindje beweeglijk, alle afmetingen in overeenkomst met elkaar, maar... ze weegt te weinig :( We zitten nu aan 1 kilo 950, wat wil zeggen dat ze maar 300 gram in 3 weken is bijgekomen, en begint te zakken op de curve. Dus vanaf nu moet ik ineens elke week op controle, en zodra ze merken dat de groei stopt, zal ik vroeger moeten ingeleid worden. Hij schat dat als we 2 kilo en half halen het al een wonder zou zijn.

    Dus ja, beetje stress.
    En dan zijn ze blijkbaar nog aant zien of ik volgende week wel een bepaalde job mag werken; twee dagen geleden er ook op gewerkt, maar toen ben ik moeten gaan lopen. Helemaal op het einde stond de muziek installatie namelijk zo luid dat ik het echt niet vond kunnen om met een baby er vlak naast te staan. Nu had ik toestemming gevraagd en was iedereen super begripvol, en heb ik dus mijn werk in iemand anders zijn handen mogen duwen en ergens anders mogen gaan staan... maar nu komt daar blijkbaar toch een staartje aan, en weten ze niet zeker of ze mij volgende week nog wel op diezelfde job willen. Ookal is dat de éérste keer in twintig keren dat de eindgroep het zo luid heeft gezet, ik heb er echt nog nooit last gehad, pff. En dat klinkt altijd zo serieus he, 'ze heeft de werkvloer verlaten'. Voelde me meteen gefaald.

    Langs de ene kant, ik zit aan 35 weken, en ik moet genoeg rusten, zeker nu de baby veel moet bijkomen, maar ik zie het écht niet zitten om terug te moeten vallen op mijn man zijn inkomen... stom he? :) Alsof het zo'n ramp is om hem eens één rekening alleen te laten betalen...
     
  10. Eekje

    Eekje Fanatiek lid

    20 okt 2006
    1.747
    0
    0
    @Syrse: wat balen dat beebje niet voldoende bijgekomen is, maar wel goed dat ze je nu gaan opvolgen. Kunnen ze alles goed in de gaten houden.
    Wat je werk betreft: mochten ze wel iets anders aanbrengen, niet erg tactvol tenslotte ben je wel al 35w. Heb je dat inkomen echt nodig? Anders zou ik zoveel mogelijk rust nemen (zodat de baby hopelijk wat aan gewicht wint) en hem de rekeningen laten betalen. Jullie zijn toch samen, dus betalen samen de rekeningen ed. Jij moet nu vooral voor je baby (en ook die van hem natuurlijk) zorgen. Dat is ook een belangrijk werk ;)
     
  11. Eekje

    Eekje Fanatiek lid

    20 okt 2006
    1.747
    0
    0
    @Dassa: welkom!
    @Cin: ze meten wel mijn buikomtrek, maar niet die van de baby :D

    Kreeg daarnet de opmerking dat mijn buikje nog redelijk meeviel. Hihi, heb al zo vaak de vraag gekregen of er 2 in zitten :p
    Ga dan maar uit van een standaard maatje van buik ;)
     
  12. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Syrse als het financieel past zou ik ook nu echt je rust gaan nemen. Het kindje groeit niet goed en dit kan komen doordat jij teveel doet. Een relatie betekent ook op elkaar leunen en voor elkaar zorgen. Jij draagt jullie kind, het is echt niet gek als hij wat betaald. Mijn man en ik gooien sowieso ons geld op 1 hoop en hebben geen "eigen" geld. We zien het zo dat we samen in een bootje zitten sinds we samen zijn dus we zorgen beiden voor dat bootje. Maar soms zorgt hij voor de wind en stuur ik alleen een beetje ;)

    Gisteren naar de Ikea geweest. Ik moet echt ophouden met denken dat ik dit soort dingen nog wel kan... Dat is veel te ver lopen voor me. Gisteravond veel menstruatiekrampen gehad. In de Ikea opeens iets geks: ik werd helemaal naar in mijn hoofd, alsof er een golf aanspoelde in mijn hoofd ofzo en was ook mijn evenwicht in 1 keer kwijt. Heel naar gevoel, trok wel redelijk snel weg. Iemand bekend mee?
     
  13. Eekje

    Eekje Fanatiek lid

    20 okt 2006
    1.747
    0
    0
    @Nuage: misschien te lage bloeddruk? Ikea is meestal vrij warm binnen, daar kan ik ook niet zo goed tegen. Zeker niet nu ik zwanger ben. ;)
    Mooi verwoord van dat bootje :) Hier bij ons gaat ook het geld op 1 hoop. Hebben wel nog onze eigen rekeningen maar ik zet altijd op beide rekeningen geld van het gemeenschappelijk inkomen.
     
  14. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Ja hier ook zo, we gooien allebei al ons geld naar de gezamenlijke, ik betaal de rekeningen daarvan en wat er overblijft gaat door 2 en stort ik weer terug. Mijn man is dan vaak eerder door zijn geld heen dus dan stort ik weer naar hem. Geen probleem :)

    Ik kwam net bij de dok vandaan en toen had ik nog 120/70. Geen idee wat het nou was..
     
  15. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    FF snel tussendoor,

    Die bult bovenin m'n buik zijn toch echt dikke billen :D
    Ze ligt dus wel goed gelukkig!

    Het geschatte gewicht is nu 2370 gram..
     
  16. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.892
    13.063
    113
    Vrouw
    Sysre, gewoon je rust pakken hoor!

    Eekje, tja mijn buikomvang meten ze dan weer niet... ;) En het verschil in meningen ken ik. Met 30 weken vroegen ze hoe lang ik al over tijd liep en gisteren kreeg ik van een collega te horen dat ik een bescheiden buikje heb.

    Nuage, het enige wat ik kan bedenken is toch een lage bloeddruk. Die kan best plotseling erg dalen, dus op het ene moment bij de dokter nog goed zijn en nog geen half uur later iets te laag zijn.

    Geld, wij hebben alleen maar een gezamelijke (spaar)rekening. Alles gaat bij ons dus op de grote hoop. We zijn ook in gemeenschap van goederen getrouwd, dus doen ook niet moeilijk over geld.

    Hier rommelt mn buik vandaag wat. Hoop maar dat het door de volle maan komt ofzo en dat ik nog niet ga bevallen. ;)

    Onze kat is dinsdag aangevallen door 2 staffords (honden), ze heeft daarbij een internte bloeding in dr linkerachterpoot opgelopen welke nu is gaan onsteken. Gisteren at en dronk ze niet meer, ook plaste ze niet meer. Dus gisteren hebben ze haar blaas gepuncteerd en leeggezogen en dwangvoeding gegeven. Momenteel is ze weer thuis met morfine en antibiotica, maar nu wil ze weer niet eten, pffft geeft lekkere stress. Gelukkig drinkt ze nu wel weer goed dus we zijn weer een stapje verder.
     
  17. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.892
    13.063
    113
    Vrouw
    Sammie, goed nieuws dus! Ook een mooi gewicht. Je kan dus lekker gaan aftellen naar de bevalling!
     
  18. Syrse

    Syrse Fanatiek lid

    9 feb 2012
    1.157
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt iedereen, heb me er ondertussen bij neergelegd dat ik gewoon heel veel moet rusten nu. Voel me nu natuurlijk schuldig dat ik hier gisteren de keuken nog stond uit te schrobben, maar ja...

    We hebben hier gescheiden rekeningen, maar betalen alles gezamelijk hoor. Ik heb het er gewoon héél moeilijk mee om los te laten en eventjes zelf geen inkomsten binnen te dragen, ookal heb ik nog genoeg opzij staan tot februari. Dat komt niet van manlief uit, is echt een idiote knop in mijn kop ;) Alsof een baby bouwen minder belangrijk is...

    Goed, rusten dus. Als ik het goed heb moeten babies minstens 2 en halve kilo zijn of ze moeten in de couveuse, niet? :( Dat is dus 550 gram in 5 weken... moet nu toch te doen zijn...
    Baby is in elk geval nog héél actief, dus ze krijgt genoeg zuurstof en eten, placenta ziet er ook gezond uit... zou ik dan toch teveel hebben proberen te doen? :( En kan ik nog iets anders doen buiten rusten?
    Volgende donderdag monitor, ik zal het even bij de afspraken zetten.
     
  19. Syrse

    Syrse Fanatiek lid

    9 feb 2012
    1.157
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bevallingsdata:
    04-10-2012: Sammie1 (21), 1e kindje
    05-10-2012: Baileyy (32), 1e kindje
    05-10-2012: Syrse (29), 1e kindje, ziekenhuisbevalling
    06-10-2012: Nuage (30), 1e kindje, ziekenhuisbevalling
    07-10-2012: Eekje (32), 3e kindje, ziekenhuisbevalling
    09-10-2012: Cin85 (26) 2e kindje, verplicht ziekenhuis
    10-10-2012: Engeltje23 (25) 1e kindje
    10-10-2012: Sweetchocolate (25), 2e kindje, ziekenhuisbevalling
    12-10-2012: Brondy (27), 1e kindje, liefst thuis
    15-10-2012: Beebiewens (29), 1e kindje, ziekenhuisbevalling
    15-10-2012: Kimmeding (28), 2e kindje, thuisbevalling
    18-10-2012: Juul (34) 1e kindje, ziekenhuisbevalling
    18-10-2012: Barb (30) 1e kindje, liefst ziekenhuisbevalling
    18-10-2012: Esmaralda (24) 2de kindje, ziekenhuisbevalling (KS)
    20-10-2012: Ingearts (31), 1e kindje, liefst thuis
    20-10-2012: Aislyn (32), 1e kindje, liefst thuis
    21-10-2012: Maia (28), 2e kindje, ziekenhuisbevalling
    21-10-2012: MinnieMe (21), 2e kindje, liefst ziekenhuisbevalling
    22-10-2012: Babii (24), 1e kindje, geboortehuis (in ziekenhuis zit dit)
    23-10-2012: Kima (25), 1e kindje,Waarschijnlijk Z'huis
    24-10-2012: Stampvamp (28) 2e kindje, ziekenhuisbevalling
    24-10-2012: SuzieQ (31), 1e kindje, ziekenhuisbevalling
    26-10-2012: Balleke (28) 3e kindje, thuisbevalling
    27-10-2012: Mariska (21) 1e kindje, ziekenhuisbevalling
    28-10-2012: EsRobin (32), 1e kindje, ziekenhuisbevalling
    29-10-2012: Patty80(32)1e kindje, liefst ziekenhuis
    29-10-2012: Nlovesn
    31-10-2012: Hadassa (34) 3e kindje, ziekenhuisbevalling,KS
    02-11-2012: rosa08 (29), 3e kindje, thuisbevalling


    Afspraken:

    03-09-2012: Patty: Controle VK
    04-09-2012: Aislyn: Controle VK + geboorteplan bespreken
    04-09-2012: SuzieQ: Controle VK
    04-09-2012: Kima: 2e Groeiecho
    06-09-2012: Syrse: Monitor, extra check groeiachterstand
    13-09-2012: Patty: Echo(ligging placenta)
    14-09-2012: Syrse: Controle Gyne
    18-09-2012: SuzieQ: 2e Groeiecho
    28-09-2012: Syrse: Controle Gyne
    05-10-2012: Syrse: Controle Gyne

    Verlof vanaf:
    23-08-2012: zwangerschapsverlof Sammie -> nu in ziektewet
    25-08-2012: zwangerschapsverlof Nuage -> nu in ziektewet
    28-08-2012: zwangerschapsverlof Cin85 -> nu in ziektewet
    08-09-2012: zwangerschapsverlof Ingearts:D
    10-09-2012: zwangerschapsverlof Maia
    10-09-2012: zwangerschapsverlof Brondy
    12-09-2012: zwangerschapsverlof Kima :D
    14-09-2012: Moederschapsrust Syrse
    18-09-2012: zwangerschapsverlof Aislyn
    23-09-2012: zwangerschapsverlof SuzieQ
     
  20. Maia

    Maia Niet meer actief

    @syrse: echt rustig aan doen he, je hebt keihard gewerkt de afgelopen tijd, nu voor jezelf gaan zorgen!!!

    hier heb ik in theorie een prima nacht gehad, was alleen jammer dat het alarm van de auto van de buren vanaf 1 uur een keer of 5 aanging en die eikel hem niet gewoon uitzette. 1x kan ik snappen, 2x ook, maar 5x niet meer, dan sta je toch op en loop je er even heen. verder ben ik vandaag lekker vrij, vanochtend boodschapjes gedaan, nu liggen manlief en dochterlief samen op de bank even te slapen en vanmiddag gaan we even hier het dorp in.
     

Deel Deze Pagina