Nou ja, er zitten wel degelijk haken ogen aan hetgeen wat er daadwerkelijk aan zorg verleend wordt en datgene wat er gedeclareerd wordt. De bevalling van mijn jongste dochter bijvoorbeeld verliep in principe vlekkeloos en poliklinisch. Mijn eigen verloskundige deed de bevalling en had de volledige controle en supervisie over de bevalling. Tijdens de uitdrijvingsfase bleef mijn dochter echter met haar schouders steken. Mijn vk bleef heel rustig en zei tegen de verpleegkundige dat assistentie misschien wel gewenst was. De verpleegkundige rende daarop naar de gang en riep: kinderarts kinderarts!! Waarop er binnen no time een kinderarts, gynaecoloog een arts assistent bij me aan het bed stonden. De dienstdoenende gynaecoloog vroeg aan mijn vk: heb je haar ?(de baby) waarop de vk zei: ja ik heb dr. Dat is het enige wat de gynaecoloog heeft gezegd en gedaan. Op mijn bevallingspapieren staat: bevalling o.l.v gynaecoloog en kinderarts die en die en onder de supervisie van die en die. Terwijl ze echt niks hebben gedaan en de baby met geen vinger hebben aangeraakt. Mijn vk heeft het allemaal zelf gedaan. Maar ze declareren dus wel een 'consult'....en dan is het dus geen wonder dat de gezondheidszorg zo duur is/blijft. Wat dat betreft valt daar nog wel wat te verbeteren...
Ik wilde eigenlijk mijn reactie weghalen en reduceren tot: ik ben het niet met jullie eens. Maar ik zag dat er al op gereageerd was. Nou bij deze: ik ben het niet met jullie eens. Laten we het daar op houden, want andermans salaris vind ik bij nader inzien geen internetruzie waard. Laten we zeggen: het is geloof ik tijd voor mij te bevallen.
Ik betaal mijn eigen risico verspreid over het hele jaar 10 maand 22 euro extra. Is voor mij beter te doen dan ineen keer. Ben dit jaar al 2x geopereerd en heb dan ook vorig jaar mijn ziekenfonds al aangepast.
Ik ken ook een hoop mensen die dezelfde opleiding als ik hebben gedaan, met een studieschuld. Dat ligt niet altijd aan de studie he? Wordt hierboven ook al wel uitgelegd hoe het werkt met gewoon een salaris verdienen tijdens de co-schappen enzo.... Verder is het niet mijn bedoeling om artsen af te branden en geef ikzelf iig aan dat ik de balkenende-norm hoog zat vindt. Daarmee zouden artsen dus alsnog een salaris hebben om u tegen te zeggen, waarmee ze alsnog 6-7 keer meer verdienen dan wat ik zou verdienen bij een fulltime baan. Wat ik steeds aan probeer te geven, is dat de huidige salarissen, als die boven die balkenende-norm zitten, gewoon exorbitant hoog zijn. Het is allemaal WEL gemeenschapsgeld! Dat vind ik overigens nog veel meer van de verschillende managers, maar goed, dit topic ging over artsen
Nou heb ik alle reacties niet gelezen, maar ik ben het met TS eens. Het is gewoon belachelijk hoeveel we naast de al belachelijk dure zorgverzekering moeten bijbetalen. Mijn man werkt in een groothandel voor medicijnen en als je ziet wat er aan medicijnen wordt verdient word je echt misselijk!! Tuurlijk moeten er nog heel veel mensen van leven, maar het kan echt veel en veel goedkoper allemaal!
Ik heb trouwens ook wel eens een documentaire gezien over zorgverzekeringen in andere landen. Zoals ik Frankrijk en Canada heb je dat helemaal niet. Daar wordt alles gewoon altijd betaalt door de overheid. Je betaalt dan wel weer meer belasting op andere dingen, maar uiteindelijk ben je veel goedkoper uit. Als dat in die landen werkt, waarom hier dan niet?
Niet dat de discussie hier over gaat, maar bij mij werd dit alles vergoed. Ook de herhalings uitstrijkjes trouwens. Ben je niet aanvullend verzekerd? Of mssn ligt het aan de verzekering. Vind het trouwens idd veel geld, maar weet niet wie er allemaal aan moeten verdienen en hoeveel ze daaraan overhouden. Nee dan liever voetballer
Zo erg is het in Amerika nou ook weer niet hoor. Veel werkgevers betalen de ziektekostenverzekering, en zodra je boven de 65 bent is je ziektekostenverzekering helemaal gratis. Als je echt arm bent (bijstandsniveau) is het ook gratis. Er is inderdaad een groep die buiten de boot valt, maar die wordt in de Nederlandse media flink overdreven. Als ik naar Nederland kijk en naar hoe het zich ontwikkelt ben ik bang dat je in Nederland binnenkort slechter af bent dan in Amerika. Wat het eigen risico betreft: ik heb daar altijd anders tegenaan gekeken. Ik zag het eigen risico altijd als deel van onze kosten, en als we er een jaartje niet aankwamen, nou dan hadden we een meevallertje. Ik sloot ook altijd verzekeringen met een zo hoog mogelijk eigen risico af. Het eigen risico spaarden we elke maand, zodat er, als het nodig was, geld was om de rekeningen te betalen. Ik vind het heel goed dat mensen te zien krijgen hoe duur alles eigenlijk is. Het is geen 'all you can eat'...zoveel mogelijk uit je verzekering halen heeft tot gevolg dat iedereen meer en meer moet betalen. Ik zou niet gaan bezuinigen op uitstrijkjes...je kunt er veel ellende mee besparen. En gut, doe je het in december dan maak je misschien volgend jaar je ER niet vol... Die 1660,- per jaar is echt weinig als je ziet hoe duur veel dingen zijn.
Hoe ik het altijd heb begrepen is dat artsen in ziekenhuizen meestal in een maatschap zitten (zo niet en ze zijn in dienst van het ziekenhuis is hun salaris behoorlijk minder dan die 2,5-3 ton). Zitten ze in een maatschap, dan betekent dit dat ze een eigen praktijk hebben. Hun bruto inkomsten zijn dan misschien wel zo hoog, maar daar moet alles nog vanaf. Denk aan een verzekering (voor het geval dat een patient je gaat aanklagen, is erg duur), maar ook pensioen ed.. Het is dus niet zo dat een arts onderaan de streep 2,5-3 ton overhoudt. En dan moeten de 'normale' dingen er ook nog af (belasting enzo..). Maar ja, wat is een 'normaal' salaris is zo'n geval.. Ik werk zelf ook in de zorg, en ik vind ook dat ik te weinig verdien (HBO). Maar ja, wie niet..
Dat klopt. In de meeste niet-academische ziekenhuizen is het zo geregeld dat artsen in een maatschap zitten. Tuurlijk moeten ze dan een aantal kosten zelf betalen en is de verhouding bruto-netto anders dan wanneer je in loondienst bent. Maar ik ben bijvoorbeeld therapeut van opleiding uit, (en hopelijk over niet al te lang weer, ook graag in een eigen praktijk), en ook ik moet dan dat soort dingen allemaal zelf regelen. Maar dan verdien ik totaal andere bedragen, en mag ik van verzekeraars een bepaald maximum bedrag in rekening brengen. Wil ik meer krijgen voor mijn diensten, dan moeten clienten dat zelf betalen, (en rangeer je dus een grote groep gewoon uit als client). In mijn sector wordt er dus door verzekeraars behoorlijk wat strikter met maximum bedragen omgegaan, (want het is gemeenschapsgeld. En terecht!), maar als het om artsen gaat, is dat ineens dan toch anders. Een hele dubbele moraal, want ook het geld dat artsen verdienen, is en blijft gemeenschapsgeld...
Snap best dat het nooit leuk is om een rekening te krijgen. Maar wie zou dat eigen risico dan moeten betalen?? Ik weet niet of je wel eens het nieuws kijkt, maar we hebben momenteel een hoop tekorten in dit land, is dus logisch dat er door iedereen mee betaald moet worden aan dit soort kosten.
Als er nou overal minder mensen over zouden gaan, in plaats van 3 verpleegkundigen 2 laborantes en 3 artsen, dan zouden de kosten al aanzienlijk dalen... ik ging vorig jaar naar de dokter voor buikklachten zij zei direct , dat zijn galstenen, maar ik moest eerst nog wel ff langs 2 chirurgen en een maagonderzoek en 2 keer naar de chirurg die me uiteindelijk heeft geopereerd aan, je raad het al galstenen...waarom moet dat zoveel tijd en geld kosten??? Daarom zijn die zorgkosten zo duur....
Ook ik schrik wel eens van de hoge dokters- of ziekenhuisrekeningen hoor... Vorig jaar had ik al een week last van nonstop hoofdpijn. Ik naar de HA, die weet het niet. Doorverwezen naar de neuroloog. Zij laat me een paar rondjes lopen, tikt met een hamer op m'n knie, schraapt met iets scherps onder m'n voet en geeft me een blaadje om m'n hoofdpijnmomenten te registreren. Rekening: 450 euro Ik weet in ieder geval dat ik me voortaan niet zo snel laat afschepen door de huisarts.
tja zo is het nu eenmaal.....een hoop geld maar ik denk dat we alsnog niet heel slecht af zijn hoor! ben blij dat het op deze manier gaat
Vroeger, met het ziekenfonds, was het gemeenschapsgeld, maar nu, in het systeem waarin alle verzekeringen geprivatiseerd zijn is dat niet meer zo. Onze zorg ligt in de handen van verzekeringsmaatschappijen, die letten op de centjes ja, maar niet omdat ze zich verantwoordelijk voelen voor 'gemeenschapsgeld'...het gaat om de jaarcijfers en de aandeelhouders!
het gaat er meer om dt je hardstikke veel geld betaald iedere maand aan je verzekering en als je dan vanalles moet dat je dan niets vergoed krijgt maar het nog moet betalen. Erg heh?
Je zegt dat je elk half jaar nu een uitstrijkje krijgt. Wat heeft het voor nut dan om in december te gaan? Volgend jaar heb je er dan weer 2 en die moet je dan ook gewoon betalen. Het blijft dus lood om oud ijzer.