weinig boodschappen geld wat eten per week: deel 2

Discussie in 'De lounge' gestart door Marnat, 11 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63
    Ik zie dat jij de zuurkool al hebt. Ga ik ook ff naar kijken. Had er laatst al zo'n zin in maar toen was het er nog niet. Hoe maak jij dat? Ik wil het graag roerbakken door geruld gehakt met een uitje en kerriepoeder. Lijkt mij lekker bij de aardappels.
     
  2. llkh1984

    llkh1984 Fanatiek lid

    4 sep 2012
    1.417
    1
    0
    NULL
    Den Haag
    Ik neem de grote pan, doe daar de geschilde aardappels in en daar overheen de zuurkool. Vullen met water en koken tot de aardappels er onder gaar zijn, en afgieten, beetje kook vocht bewaren, en stamppiestamppie maar!

    Omdertussen de worst klaarmaken. Die doe ik voorverwarmen met au bain marie zoals verpakking. En dan maak ik een justje van een zakje of een blokje met vloeibare boter en water uit de pan waar de worst in ligt. Worst in 3 stukken snijden en in de jus lekker verder laten warmen en garen, met een lekkerder smakkie.

    Eten voor 3 personen, en dan 1 portie de vriezer in, incl worst en wat jus. JamJam!

    Zuurkool stond nog niet op het lijste, maar voor die 39ct en die 95ct voor de worst kon in het niet laten liggen. 1,44 ex aardappels voor 3 personen. Ik zeg goedkope maaltijd.
     
  3. Vlinder

    Vlinder Fanatiek lid

    14 jul 2009
    2.774
    0
    0
    Lieke hahaha,daar heb ik ook altijd last van.Het waren idd de maiskolven van de C1000,lekker goedkoop.
     
  4. marijke88

    marijke88 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.996
    0
    36
    kop van n-h
    Vergeet geen zout of boillonblokje in de rijst te doen!

    Was ik namelijk vergeten vandaag dus het was errug flauw! Verder erg lekker maar miste echt de zout
     
  5. Female

    Female Niet meer actief

    Vorige week (of die daarvoor) was de kipfilet bij AH in de aanbieding voor 3,- (!) per kg dus heb nu flink voorraad in de vriezer, vandaag dus weer eens indonesisch gekookt (een kip-gerechtje dus, sambal goreng boontjes en sambal goreng ei). Heeerlijk en toch erg low-budget :)
     

    Bijgevoegde bestanden:

  6. mutsie79

    mutsie79 Fanatiek lid

    6 sep 2007
    2.567
    221
    63
    Ik weet niet of het al gezegd is, maar in optimel zitten zoetstoffen zoals aspartaam en dat is niet goed voor jonge kinderen als ze het dagelijks krijgen....volgens mij heeft het met de hersenontwikkeling te maken. (zoetstoffen zijn zowiezo niet erg goed...)
     
  7. kinderwens88

    kinderwens88 Fanatiek lid

    6 aug 2011
    1.213
    0
    0
    NULL
    NULL
    Heb even een vraagje over de broccolitaart.... Moet daar aan de onderkant en bovenkant bladerdeeg of alleen aan 1 kant?

    Alvast bedankt.
     
  8. senna999

    senna999 Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.815
    1
    0
    als volwassene kun je aspartaam toch ook beter mijden?
     
  9. Within

    Within Niet meer actief


    Ooh dat ziet er lekker uit!
     
  10. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    ja...en suiker ook
     
  11. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63
    @aspartaam. Daar had ik niet eens naar gekeken. Is yogho zonder suiker dan een betere optie? Zoon lust nl geen melk/karnemelk (ook niet met diksap oid erdoorheen). Toetje krijgt hij wel na het eten. Vanillevla. Maar ik vind dagelijks yogho niet zo'n goed idee. Zit echt bomvol suiker. Mss dat iemand een goed alternatief heeft zodat hij ook genoeg calcium binnenkrijgt? Of krijgt hij genoeg binnen door een schaaltje vla.

    's Ochtends drinken wij thee. Maar ook daar is hij geen liefhebber van. Hij drinkt dan een half kopje. Hij blijft over op school en ik moet ook drinken meegeven voor bij het broodeten tussen de middag. Het liefst drinkt hij de hele dag lekkere zoete ranja, haha. Maar dat wil ik niet. Wat kan ik dan het beste meegeven naar school? Yogho zonder suiker?
     
  12. guppekop

    guppekop VIP lid

    28 aug 2009
    13.271
    1
    0
    varend op schip
    ziet hij het als je de diksap ofzo door de melk doet?
     
  13. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    het helpt om alles droog te deppen voor je het in een zakje doet (ik gebruik zelf ziplock).

    En anders gewoon op de zak rammen met je vuist of een soeplepel of zo :p zo doe ik het altijd met paprika, prei, courgette,...
     
  14. llkh1984

    llkh1984 Fanatiek lid

    4 sep 2012
    1.417
    1
    0
    NULL
    Den Haag
    :(:(Wordt het dan geen moes?
    De courgette doe jij ook in stukjes in de vriezer?
     
  15. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    je moet het ook niet plat slaan he :p ik sla op de randjes om het los te maken. (soms behoorlijk heftig, maar dan gaat de zak eerder stuk van de harde randjes van de groenten). je kunt er ook een platte zak van maken (neemt ook minder ruime in de vriezer in) en dan hoef je misschien niet zo hard te meppen.

    Ja de cougette doe ik idd. in stukjes (rauw) in de vriezer (ook ziplock). een handje in de macaroni, wokgerechten, lasagne, noem maar op. Dan heb je zo een extra handje groenten in je gerecht. Hetzelfde geldt met prei. ook een veelzijdige groente vind ik.

    Een supermarkt (dacht c1000) verkoopt ook diepgevroren champignons. maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Verder heb ik ook stukjes wortel in de diepvries gehad. wordt wel een beetje taai.
     
  16. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    Ik snij ook vaak de groenten in het voren. En doe ze in de vriezer. Vind het echt super makkelijk. De meeste groenten zijn in een groote hoeveelheid en dan Komt dat beter uit. Kg prei krijgen wij echt niet op, snijden en in de vriezer ermee:D
     
  17. Jiska

    Jiska Fanatiek lid

    6 mrt 2007
    1.477
    3
    38
    Overijssel
    Ik breek even in. Ik weet niet of jullie dat hier al besproken hebben maar sinds kort is er in NL Stevia verkrijgbaar. Zoetstof die helemaal natuurlijk is en die niet dik maakt. Google maar eens. Helaas lang nog niet zo goedkoop als de 'gewone' suiker...
     
  18. llkh1984

    llkh1984 Fanatiek lid

    4 sep 2012
    1.417
    1
    0
    NULL
    Den Haag
    Allemaal nieuwe tips! Fijn! Hier kan ik weer wat mee, zeker als ik van de week weer naar de markt ga.
    Neem altijd al paprika en courgette mee, alleen voor 1 euro 9 paprikas of 5 courgettes krijgen we in een week niet op. Dank meiden.

    Hoe houden jullie tomaten en aubergine het langste goed???
     
  19. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.108
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Tomaten gewoon op een schaal in de keuken. Blijven hier heel lang goed (al zijn ze 9 van de 10 keer allang op voor er rare dingen mee kunnen gebeuren). En aubergine het liefst ook buiten de koelkast bewaren, het beste is op een donkere koele plaats (maar niet te koel, +10 graden), een rijpe aubergine is overigens maar drie dagen houdbaar.
     
  20. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.108
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Gisteren een onwijs leuk gezin afgesloten (ik werk als kraamverzorgende) en als cadeautje een heerlijke pot jam van de delicatessen winkel gehad en een doos heerlijke bonbons :)
     

Deel Deze Pagina