Ik lees altijd dat hummus op de boterham gezond is. Doe je dat alleen op de boterham of in combinatie met iets? Ik heb zitten googlen...maar wat is het eigenlijk en waar koop je het? Waar ligt het ergens in de supermarkt? Ben benieuwd!!
Ik eet het vaak met falafel op turks brood, of op turks brood met komkommer en tomaat. Koop het zelfs bij de arabische winkel Lidl heeft het ook een tijdje gehad.
Hummus een soort van dip uit het midden oosten, de exacte locatie kan ik je niet vertellen. basis ingredienten: Kikkererwten olijfolie citroen Tahin(i) (verpulvert sesamzaad met olijfolie of plantaardige olie) Knoflook diversen kruiden Recepten kunnnen verschillen afhankelijk van het land. Ik heb het bij de supermarkt wel bij de salades voor op brood gezien, of kaasjes, maar voor de betere hummus zou ik naar een turkse supermarkt of iets dergelijks gaan. Het is wel een knoflook gerecht dus hou er wel rekening mee voor mogelijk collega's ook erg lekker bij falafel of als bijgerecht.
hummus is zooooooo lekker! geloof dat het allemaal redelijk natuurlijke ingredienten heeft maar volgens het etiketje van de digros waar ik het koop zit er wel aardig wat vetten in..
Ik eet het gewoon net als smeerkaas of roomkaas op brood (Geen boter) en soms met wat komkommer erop. Heerlijk. Bij ons in de supermarkt staat het bij de salades. Als borrelhapje kan, maar niet iedereen vindt de smaak even lekker.
Bij de appie ligt het inderdaad bij ons bij de salades voor op brood en bij de bas ook. Het is niet echt heel vetarm maar de vetten die erin zitten zijn voor het grootste gedeelte plantaardig. Als ik het eet neem ik altijd het bakje met dat rode prutje in het midden (iets pikants) en dan roer ik het door elkaar en smeer ik het op mijn boterham en neem ik er plakjes komkommer bij.
Het is heel gezond, het hoofdingredient is (gepureerde) kikkererwten, de rest van de ingredienten zijn de smaakmakers. Ik ben vegetariër en dan is het helemaal goed om wat extra peulvruchten binnen te krijgen. Ik eet het op brood met komkommer en tomaat, evt. blaadje sla, en wat zout en peper kan. In de horeca kom je het ook wel tegen op een warm broodje gecombineerd met gegrilde paprika, gegrilde courgette en/of gegrilde aubergine. Echt heeeeel lekker ook! (maar is mij voor thuis te veel werk)
Zo makkelijk om te maken! Gewoon alleen met brood dippen , mijn voorkeur heeft Marokkaans brood En dan gewoon nog wat lekkere dingen erbij maken
Je eet het met arabisch of turks brood, je kan het ook gewoon zo eten. Het is van kikkererwten dus heel gezond
Oh heerlijk ik heb ook een receptje wat zelfs mijn dochter eet. Wrap met humus worteltjes en rucola beetje olijfolie erover. Je kan het zo als lunch eten maar ook plakjes van snijden als hapje.