Ik las vorige week een magazine (durf niet meer te zeggen welke) en daar stonden tips in voor het zelf maken van de eerste hapjes voor de kindje. Toen ik echter de recepten en tips bekeek merkte ik dat ze bij alle hapjes gebruikt maakten van roosvicee door de groente of het fruit. Waaaaaarom zou je dat doen? Nu met onze dochter wil ik over een tijdje beginnen met gepureerd voedsel, maar ik wilde dus gewoon het fruit koken/bereiden en dan pureren en that's it. Waarom zou je dan nog roosvicee toevoegen? Dan krijgt je kind toch absoluut niet de juiste smaak? Onze zoon heeft vanaf 6 maanden gegeten a la rapley gecombineerd met geprakt/gepureerd omdat ik geen voorstander ben van potjes (natuurlijk hebben wij uit gemak als we weg waren oid ook wel eens een potje gebruikt, maar niet wekelijks zeg maar). Ik heb bij hem nooit iets toegevoegd zoals roosvicee. Doen jullie dit wel?
Nooit. Groente smaakt gewoon naar groente, en dat duurt soms even voor ze eraan gewend zijn. Maar uiteindelijk heb ik heel makkelijke eters. Ik weet niet of het zo vreselijk slecht zou zijn om het wel te doen, maar ik vond het niet nodig.
Echt niet.. Net als liga. Het maakt het spul alleen zoeter, en dan gaan ze later miepen als ze het puur krijgen. Gewoon lekker puur vanaf het begin, ook niet altijd door elkaar gemengd.
Ah goed om te lezen dat ik dus niet de enige ben die dit niet snapt. Ik vind het overigens ook echt belachelijk dat dit als advies wordt gegeven bij "eerste hapjes" zo wen je kinderen toch verkeerde smaken aan?" Inderdaad net als een liga door een fruithap!
Ach, waarschijnlijk wordt zo'n tijdschrift/artikel/geinterviewde gesponsord door roosvicee.. Is ook zo met de WIJ, die moet je ook kritisch lezen, tussen de reclame door..
Ik heb dat ook nooit gedaan. Ik gebruik bij zijn groentenpapje zoete aardappel, zit bordevol met vitaminen en is ook nog eens zoeter dan de normale aadappel. Fruit geef ik uit zo potje, is ook puur fruit.
Weet niet welke potjes fruit je geeft, maar die zijn voor die leeftijd nooit puur fruit... kijk maar eens bij de ingrediënten! Niet dat dat heel veel uit moet maken, ligt er aan wat je zelf wil... Maar voor hier reden genoeg om ze niet te geven...
Eten jullie zelf ook die zoete aardappels? Hier de gewoonte om hem te laten wennen aan ons eten. Of dat nou zoet, zuur of bitter is. Hij krijgt gewoon zoveel mogelijk onze eigen smaken.. Anders moet je straks weer die zoete aardappels ontwennen Fruit trouwens ook. Nog nooit een zuur potje gevonden, maar die appel-banaan mix van vanochtend had wel een zuur tikje van de appel. En smullen dat hij deed.
Haha! Het is inderdaad helemaal niet nodig om hapjes zoet te gaan maken... hetzelfde als later overal appelmoes overheen gooien!
Wel merk dan? Want ik had er eentje (soms is het handiger dan vers), maar daar zat weer appelsap bij in. Dus nog steeds zoeter dan vers spul..
Omdat het fruitSAP inzit en een snuf topiacazetmeel? Of in sommige hapjes ALLEEN toegevoegde vitamine C?
Oh die... zit volgens mij wel minder aan toegevoegd dan aan bijv de gewone olvaritpotjes... Ken de ingrediëntenlijst hier niet van, maar weet dat bij deze potje de smaak van het fruit nog enigszins herkenbaar is. Al is het altijd gemengd en nooit een pure fruitsoort...
Ja nu heb je het welover mijn lievelingseten he! Ik ben dol op spruitjes met zoete aardappel. Eet ze ook wel eens zo als ontbijt of snajpk, gewoon even gaarzappen in de magnetron!