behoorlijk kwaad en teleurgesteld in zus

Discussie in 'De lounge' gestart door nenny, 20 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nenny

    nenny Actief lid

    9 jan 2008
    215
    0
    16
    student
    enkhuizen
    ik weet niet echt waar en hoe ik moet beginnen maar moet dit echt even van me afschrijven...

    mijn zus en ik hebben altijd vrij goed contact gehad, zei had vrij jong kinderen en woonde al snel op zichzelf en ik kwam daar heel vaak.
    toen ik 19 werd ging ik op mezelf wonen 6km van hun af, in een best kleine woning en ze kwam eigenlijk nooit op bezoek wat ik eigenlijk wel begreep want fijn is het niet als je met 2 kinderen in een kleine woning gezellig even koffie wil drinken....

    maar goed, afgelopen april zijn wij verhuisd, we wonen nu 700meter bij hun vandaan. ze zijn al welgeteld 2x langs geweest. ze heeft nooit tijd om langs te komen, maar zat wel bij haar "vriendinnen" elke dag koffie te zuipen enzo. waar ik me tot nu toe niet eens druk om heb gemaakt hoor.

    afgelopen augustus/september ongeveer begon mn zus behoorlijk wat problemen te krijgen met haar vriendinnen die echt hele achterbakse spelletjes speelden en mn zus helemaal depressief maakte. ik zat in die tijd elke dag wel anderhalf uur met haar aan de telefoon alles aan te horen wat die meiden nu weer hadden geflikt en gezegd, en 1 daarvan(haar "beste vriendin") speelde de goorste spelletjes...
    ik heb al die tijd voor dr klaar gestaan advies gegeven etc...

    nou is er afgelopen week iets heel erg veranderd.
    ze heeft met dr "beste vriendin" gepraat en nu ineens is alles weer koek en ei, en ik kan door de stront zakken. ik krijg geen normale reacties meer, ze belt me niet meer, ik ben de slechterik, maar kan op FB volgen dat ze het maar al te gezellig heeft met die meiden...ik voel me zo gebruikt en aan de kant geschoven ze kan van mij flink door de stront zakken...
     
  2. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.535
    731
    113
    Dat kan ik me heel goed voorstellen. Waarschijnlijk wil je zus er heel erg bij horen. Probeer je bezig te houden met je eigen nieuwe leventje en ga als het erg in je hoofd blijft hangen met haar praten.
     
  3. nenny

    nenny Actief lid

    9 jan 2008
    215
    0
    16
    student
    enkhuizen
    bedankt voor je reactie :) ik probeer me er ook zo min mogelijk druk te maken, maar ik heb niet het hele verhaal er op gezet voor als er wel bekende mensen mee lezen en ze niet alles te hoeven weten...

    ik heb eergisteren nog met haar gebeld en de boel naar mijn idee uitgepraat maar situatie is onveranderd! :(

    en het klopt, ze is het type wat er graag bij wil horen...
     
  4. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    +1 mee eens
     
  5. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.535
    731
    113
    Mensen die er bij willen horen die kun je nu niet veranderen. Het is de onzekerheid die ze voelen als ze genegeerd worden. Probeer het een plaatsje te geven ... je kunt niets dwingen vaak (niet altijd) komen deze mensen nog wel eens met beide benen op de grond te staan. Voor nu weet je dat je haar niet meer zo zal helpen en wat meer op afstand gaat houden.
    Het leven is hard maar je leert iedere dag bij en ontwikkeld jezelf hier ook door ... geniet van je zwangerschap.

    dikke knuff
     
  6. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Ik ken t, heb ook zon zus! Zolang 't allemaal in haar straatje past is t goed..
     
  7. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Lees ik nou mijn verhaal? Mijn zus heeft dat met haar vriend. Eigen vriendinnen heeft zij nauwelijks. Veel vriendinnen van haar komen van zijn kant dus in weze geen vriendinnen van haar.

    Anyway... Zusje heeft een jongen aan de haak geslagen waarvan wij vinden dat hij haar misbruikt op financieel vlak. Hij kleed haar echt financieel uit. Hij is te lui om te werken en krijgt inmiddels geen ww uitkering meer. Wij als nabije familie mogen daar van haar niks van zeggen. Dan krijg je namelijk een ware scheldpartij naar je kop geslingerd en je dierbaarste (de kinderen) bezitten worden daar ook in belaaggd. Als zij ruzie heeft met die mafkees komt ze wel uitjanken bij ons en zegt ze dat het zo'n slechte jongen is die te lui is om te werken en alleen maar zit te gamen en blablabla. Maar daarna weet hij de praatjes weer zo naar zijn hand te zetten. En dan zijn wij weer een stuk stront en moeten wij ons bek weer houden.

    Wat ik nu doe is dat ik het contact met haar verbroken heb. Ze komt wel langs als mijn moeder ook komt, haar neefje en nichtje ontneem ik haar niet. Ik kan normaal tegen haar doen. Maar buiten dit huis heb ik geen contact met haar. Ik bel haar niet, stuur geen whatsapp. Ik heb er geen behoefte aan om misbruikt te worden en als haar mijn mening niet aan staat hoeft ze mij niet verrot te schelden en mijn kinderen daarbij te betrekken.
     
  8. Windows

    Windows Fanatiek lid

    2 feb 2006
    1.860
    0
    0
    Ik heb zo'n schoonzus,fijn mens joh!(NOT!)
     
  9. Jusi

    Jusi VIP lid

    4 mei 2007
    8.057
    2
    38
    Zo te lezen is dit niet de eerste keer geweest.
    Jammer dat ze zo beïnvloedbaar is.

    Enne tip voor de volgende keer: Probeer objectief te blijven, en niet teveel over die andere meiden te zeggen.
    Wie weet gebruikt jouw zus dat dan ooit weer tegen je, of erger nog: Vertelt ze dat aan die leuke meiden...
     
  10. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    Bah wat een rotstreek van je zus, kan me voorstellen dat je er kwaad over bent. Ik zou haar ook in de stront laten zakken als ik jou was!
    :(
     
  11. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    Pfff ik ken het. Dat urenlang gezeik en bla bla bla en jij probeert waar het kan te helpen en van de een op de andere dag mag je opzouten. Had ik ook met mn zus toen zij erge relatie problemen had. En dat was niet 1 keer neeeeee zowat 10 keer. Heb haar met een hoop geholpen en elke keer ging ze terug naar die vent en was ik vergeten totdat ze weer ruzie kregen. Nou ik ben op een gegeven moment gestopt met het aanhoren van al dat gezeik want binnen no time was ze toch weer bij hem terug. Tsjah bekijk het dan maar
     
  12. knap

    knap Niet meer actief

    Zussen ben je voor eeuwig.

    Vriendinnen niet voor altijd.

    Mijn zusje en ik hebben ook niet altijd z.n goede band.

    We kennen wel altijd bij elkaar te recht maar we zijn geen vriendinnen, Ik vang haar op zij vangt mij op maar we hebben al te veel mee gemaakt we gaan steeds meer onze eigen weg. Niet slecht helemaal niet.
    Maar het belangrijkste is dat ik bijna altijd nog bij haar uit kan huilen andersom ook alleen hier wel met afstand. Daar zijn redenen voor dat maakt haar niet slecht maar heeft ze me nodig dan ben ik er voor haar. Alleen geloof ik haar niet altijd op haar woord ( ken haar te goed om alles te slikken) typje te goed voor andere maar behoorlijk koppig in zijn of haar eigen maning.

    Wat ik eigenlijk wil zeggen is probeer er altijd voor je zus te zijn wat er ook gebeurt. Behouw wel je eigen grenzen maar dat is logisch. Na maten je ouder word ga je er anders tegen aan kijken. Is mijn mening.

    En weetje het is zo dubbel we zijn en blijven van de zelfde ouders hebben een hoop ellende samen mee gemaakt waar door ze vertrouwd blijft voelen.

    Geniet van je zwangerschap. Betrek haar er bij op jou manier. Schept voor straks ook weer een speciale band en laat haar vriendinnen bij haar.
    ;)
     

Deel Deze Pagina