Plakje parmaham, verse vijg erop, oprollen en doormidden snijden. Dit op een amuse lepel en drupje truffelmayonaise erop (sligro) Wraps insmeren met Kruidenkaas, beetje sla erover, gerookte zalm en een rood uitje. Zout en peper en oprollen maar. Even in de koelkast laten opstijven en dan kun je ze in mooie plakjes snijden. Prikkertje erin en klaar. Deze maak ik ook hetzelfde maar dan plakjes kipfilet ipv gerookte zalm. Zo hebben de mensen doe geen vis lusten vlees en andersom. Gerookte zalm en rood uitje in hele kleine stukjes snijden. Dit roeren door een bekertje Kruidenkaas. Dit serveren op naturel ribbel chips Sushi rol maken met avocado, Surimo sticks en mayo vermengd met wasabi. Spoom/amuse: munt en suiker mengen. Kleine glaasjes op de kop in wat ranja (of iets anders wat plakt) dan in het munt/suiker mengsel dopen. Laagje prossecco erin en een bolletje citroensorbet ijs erin. Voor kind 7up ipv prossecco. Smakelijk!
Ik zou het jezelf niet al te moeilijk maken, want neem aan dat daarna ook nog een diner volgt? Bij de Lidl hebben ze heerlijke ciabatta's met kruiden, walnoten of olijven. Zou die op tafel zetten met wat smeerseltjes: bijv, zelfgemaakte pesto, zelfgemaakte (of gepimpte) eiersalade, zelfgemaakte kruidenboter oid. Wat het hier ook altijd goed doet: bladerdeeg in vieren snijden. Per vierkantje een plakje tomaat, wat (zelfgemaakte) pesto, plakje mozzarella en paar druppels olijfolie. Even in de oven tot het bruin is en klaar! Je kunt het gewoon af laten koelen en koud of tafel zetten. Van overgebleven bladerdeeg kun je heel makkelijk zelf kaasstengels maken of sesamstengels of wat je er ook maar op wil doen Je zou ook minisandwiches kunnen maken met bijv. Gerookte eendenborst (of kip) en rucola, etc. Je kunt ook ipv wraps tramezzini-brood (schrijf je dat zo?) beleggen en oprollen en daar plakken van snijden, ziet er ook erg leuk uit. Of in een muffin-vorm mini-quiches maken? Ik krijg wel trek van dit topic