lekkere luxe hapjes om zelf te maken

Discussie in 'De lounge' gestart door marilouise, 22 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Plakje parmaham, verse vijg erop, oprollen en doormidden snijden. Dit op een amuse lepel en drupje truffelmayonaise erop (sligro)

    Wraps insmeren met Kruidenkaas, beetje sla erover, gerookte zalm en een rood uitje. Zout en peper en oprollen maar. Even in de koelkast laten opstijven en dan kun je ze in mooie plakjes snijden. Prikkertje erin en klaar. Deze maak ik ook hetzelfde maar dan plakjes kipfilet ipv gerookte zalm. Zo hebben de mensen doe geen vis lusten vlees en andersom.

    Gerookte zalm en rood uitje in hele kleine stukjes snijden. Dit roeren door een bekertje Kruidenkaas. Dit serveren op naturel ribbel chips

    Sushi rol maken met avocado, Surimo sticks en mayo vermengd met wasabi.

    Spoom/amuse: munt en suiker mengen. Kleine glaasjes op de kop in wat ranja (of iets anders wat plakt) dan in het munt/suiker mengsel dopen. Laagje prossecco erin en een bolletje citroensorbet ijs erin.
    Voor kind 7up ipv prossecco.

    Smakelijk!
     
  2. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Ik zou het jezelf niet al te moeilijk maken, want neem aan dat daarna ook nog een diner volgt?

    Bij de Lidl hebben ze heerlijke ciabatta's met kruiden, walnoten of olijven. Zou die op tafel zetten met wat smeerseltjes: bijv, zelfgemaakte pesto, zelfgemaakte (of gepimpte) eiersalade, zelfgemaakte kruidenboter oid.

    Wat het hier ook altijd goed doet: bladerdeeg in vieren snijden. Per vierkantje een plakje tomaat, wat (zelfgemaakte) pesto, plakje mozzarella en paar druppels olijfolie. Even in de oven tot het bruin is en klaar! Je kunt het gewoon af laten koelen en koud of tafel zetten. Van overgebleven bladerdeeg kun je heel makkelijk zelf kaasstengels maken of sesamstengels of wat je er ook maar op wil doen :D

    Je zou ook minisandwiches kunnen maken met bijv. Gerookte eendenborst (of kip) en rucola, etc. Je kunt ook ipv wraps tramezzini-brood (schrijf je dat zo?) beleggen en oprollen en daar plakken van snijden, ziet er ook erg leuk uit. Of in een muffin-vorm mini-quiches maken?

    Ik krijg wel trek van dit topic :D
     
  3. appeltje81

    12 mrt 2012
    81
    0
    0
    mijn dochter
    wat lekker allemaal ik hou het hier ook in de gate
     

Deel Deze Pagina