ik had het hier met een vriendin van mij over en vroeg me af hoe de meiden het hier hebben geregeld (de ongetrouwde en zonder geregistreerd parnerschap) gemeente wil het liefst dat je erkenning aanvraagt voor de 20 a 24 weken. maar daarmee heeft de vader niet automatisch het ouderlijk gezag, hebben jullie dit na de geboorte evengoed nog geregeld of niet? en waarom wel of waarom niet?
Bij de erkenning van ons kind, wat zo geregeld is, kregen we de formulieren voor het aanvragen van het ouderlijk gezag mee. Zodra het kindje geboren is kunnen deze ingevuld en opgestuurd worden. Daarmee is het geregeld. Natuurlijk vragen wij dit aan, anders heeft de vader niets over het kind te zeggen. En omdat dit zo makkelijk geregeld kan worden tegenwoordig was het geen probleem. Het kost bijna niets, een postzegel en er moet een uitreksel van onze geboorteregister bij.
Bij de oudste is het door omstandigheden pas gebeurd toen ze al twee jaar was. Van de jongste meteen geregeld. Erkenning van de oudste was met 19 weken geloof ik en van de jongste pas met 30 week. Maar dat komt ook omdat we inmiddels in Duitsland wonen, en je krijgt in Duitsland, na de geboorte, meteen een brief van het Jugendamt dat je de mogelijkheid hebt om gezag en naamstoekenning kunt regelen. Ja ik snap eigenlijk niet dat je vriendin er over twijfelt om de vader van het kind het gezag wel/niet te geven.
Tuurlijk hebben we erkend - direct na de 20 weken echo. En natuurlijk gaan we het ouderlijk gezag regelen zodra kleine geboren is. Dat vinden we vanzelfsprekend: ons kind, onze gedeelde verantwoordelijkheid. De enige reden die ik me kan voorstellen om het niet te doen, is als je een bijzonder instabiele relatie hebt, of geen relatie hebt met de vader, of niet weet wie de vader is. Maar verder lijkt het me buitengewoon onverstandig om niet te erkennen en geen gezag te regelen.
hier alleen aangifte gedaan van de ongeboren vrucht als hij wel het gezag krijgt betekent het ook dat als mij wat overkomt mijn partner de erfenis in beheer krijgt voor de kids tot hun 18e en aangezien hij niet al te goed met geld op kan gaan nu mijn partner geen gezag heeft krijgen mijn ouders het in beheer
dat is toch belachelijk dus de vader van jou kinderen mag helemaal niets over ze zeggen? niet mee beslissen naar welke school ze gaan etc. behandelingen bij de dokter etc als jij niet wil dat jou erfenis bij hem terecht kom kun je dat ook vast leggen is een testament. maar om deze rede een vader zijn gezag te ontzeggen vind ik wel heel vergaan. stel jij komt te overlijden mogen zelfs de kinderen niet bij hem wonen omdat hij geen gezag heeft.
Wij hebben vorige week de erkenning op het stadhuis geregeld en een papiertje meegekregen, met het webadres (volgens mij www.rechtbank.nl) waar we na de geboorte het gezag kunnen regelen. Ik was er nogal verbaasd over dat dit ook nog nodig was. Ik dacht met erkenning al helemaal goed te zitten (wist overigens in eerste instantie niet eens dat erkenning uberhaupt nodig was...0
Hij is juridische de vader en alles is goed tussen ons hoor we beslissen alles samen en ik heb met mijn ouders afgesproken dat stel dat er wat gebeurt de kids gewoon naar hem toe gaan het is ook zo als er wat gebeurt en hij naar de rechter stapt hij ook gewoon het gezag zal krijgen als hij nu het gezag krijgt moet ik naar de notaris en dat zal me rond de 700 euro kosten en dat geld kan ik wel beter gebruiken wel weer jammer dat je je op deze manier uit om het gelijk belachelijk te noemen amfy
nou zo gaat het dus niet als hij geen gezag heeft heeft hij geen recht op de kinderen een erkenning stelt namelijk niets voor.
het is zelfs zo dat als je als vader erkend hebt maar geen ouderlijk gezag hebt en je kindje komt in het ziekenhuis te liggen en moet een levensreddende operatie ondergaan hij dit niet mag beslissen al is hij daar als enige dan mag hij dat niet beslissen.
Ik snap eerlijk gezegd niet waarom dit via de notaris moet en 700 zou moeten kosten. Is er in jouw situatie dan iets anders dan anders? De erkenning was gratis (ik geloof dat dit niet overal zo is), maar het gezag aanvragen bij de rechtbank zou ook niets kosten (volgens de ambtenaar dan!)
Ouderlijk gezag vraag je na de geboorte aan via de rechtbank, komt geen notaris of advocaat aan te pas, en zo lang er geen ernstige situaties zijn als mishandeling of zaken van dien aard, doe je dat als ouders natuurlijk ook gewoon, omdat dat in het belang is van je kind. Ouderlijk gezag aanvragen kost bij mijn weten niets (m.u.v. het gebruikelijke papierwerk.)
ook dat niet meer ik hoef alleen de ingevulde papieren nog naar arnhem te sturen de rest vullen ze zelf in
Wij hebben 2 weken geleden mijn vriend de ongeboren vrucht(en) laten erkennen. Er werd verteld dat hij het document mee moet nemen bij de aangifte van ons kindje. Hopelijk niet nodig want we gaan over een paar weken trouwen (maar just in case geregeld).
het gaat mijn niet om de kosten van de erkenning die wij al geregeld hebben of om de kosten van het gezag die naar mijn idee gratis zijn maar wel om de kosten van de notaris waar ik dan een testament moet laten maken als mijn partner het gezag heeft
O, ik lees nu pas over de notaris (vroeg me al af waarom die om de hoek kwam kijken). Persoonlijk denk ik als je blijkbaar een zodanige erfenis na te laten hebt dat je ervoor naar de notaris moet om deze zeker te stellen wanneer je ouderlijk gezag aanvraagt en jou onverhoopt iets overkomt, dat je die kosten voor de notaris ook wel zou moeten kunnen betalen. Hij kan daarbij, als jij terstond dood neervalt zonder dat hij gezag heeft, gewoon alsnog via de rechtbank gezag krijgen, waardoor alsnog dat wat jij aan je kind nalaat bij hem terecht komt... Mocht het gaan om geld van je ouders bijvoorbeeld, dan kunnen zij volgens mij een clausule in hun testament opnemen, dat het niet bij hem terecht mag komen. Maar daar weet ik verder niet zoveel van. Dus hoe dan ook is een tripje notaris in zo'n geval niet onverstandig. Ook al is het maar om je goed in te laten lichten over dit alles, zodat je een helder antwoord krijgt en weet wat de beste stappen zijn.