Ik krijg binnenkort bij mijnthuis mensen te eten, nu kom ik er achter dat ik die dag moet werken tot 18.00 en om 19.30 komen ze al eten. Wie heeft er een lekker recept wat ik de dag van te voren kan bereiden en de dag zelf makkelijk kan afmaken??
Ik maak heel graag een soep van gehakt, porree en "kaas". Weet niet of zoiets bekent is in nederland maar ik maak hem echt ontzettend graag. Even voor het beeld een link naar een duitse website met recept maar mocht je hem willen maken dan vertaal ik dat wel even snel Käse - Lauch - Suppe mit Hackfleisch (Rezept mit Bild) | Chefkoch.de Wij vinden de soep altijd het beste smaken als hij een nachtje staan blijft
Hachee, chili con carne, andere stoofgerechten, erwtensoep, bruine bonen soep. Daar is het ook echt weer voor
chili, div soorten pasta's, nasi, ovenschotels, je heb van die maggie stoomzakken voor hele gerechten die erg lekker zijn en een uurtje in de oven moet. die kan je de avond van te voren vullen met kip, paprika, uitjes, tomaatjes, en dan in de koelkast zetten, en om 18.30 in de oven zetten, en je ondertussen even opfrissen en klaar terwijl je wacht. Dan of de friteur erbij aan zetten, of krieltjes ff bakken, maar das in een kwartiertje klaar. niet veel werk (enne wat je over houd is prima in te vriezen en op te warmen). Bij die stoomzakken verdubbel ik wel het aantal groentes anders vind ik de groentes te weinig per persoon (geen 200gr).
Hoe uitgebreid wil je het maken? Wat je van tevoren allemaal kunt klaarmaken: soep vooraf, lasagne of een ander ovengerecht met een salade en taart toe?
Ik wil een voor hoof en nagerecht, nagerecht word denk ik chocolademousse, voorgerecht of uiensoep of lekker allemaal kleine hapjes zoals dadels gevuld met kaas , stukjes wrap gevuld met zalm, stukje quise. Hoofd gerecht ben ik nog niet helmaal uit. Lasagne vind ik zo normaal dat zullen ze thuis ook wel vaker eten. Ik wil ze echt een verwensvondje geven en omdat ik het niet kan betalen om ze mee uit eten te nemen dachtnik het lekker thuis te doen.
Maar ik denk dat ik eens een recept voor moussaka ga op zoeken, helaas dat wij niet zo een kipliefhebbers zijn anders was het idee van de stoombraadzak ook wel wat geweest. Maar nieuwe ideetjes zijn nog steeds welkom!!
Wat je dan ook kunt maken is aardappels uit de oven (van tevoren even kort koken, op de avond zelf de oven in met zeezout en eventueel rozemarijn en/of knoflook) en een mooie moot zalm in kruiden gemarineerd.