Misschien is het hier al vaker gesteld. Ik ben op dit moment niet (nog) niet zwanger maar speel wel serieus met het idee. Nu eet ik al meer dan de helft van mijn leven geen vlees meer. Wel soms vis. En verder vleesvervangers. Is het strikt noodzakelijk om tijdens een zwangerschap veel te eten? Weet iemand hier iets van? groetjes Danzertje
Ben al meer dan 20 jaar vegetariër en eet ook geen vis. Volgens de vk maakt dit echt niet uit, zolang je maar zorgt dat je voldoende voedingsstoffen krijgt. Normaliter eet ik behoorlijk gebalanceerd maar nu ik door de misselijkheid geregeeerd word, vul ik mijn voedingspatroon aan met vitaminen om zeker te weten dat wij alles krijgen dat nodig is.
Ik ben ook al bijna 10 jaar vegetarier... Intake bij de gyn: Ben je gezond? Ik zo nou dit en dit en oh ja ik ben vegetarier... Oh nou nee dan ben je dus niet gezond want ja je mist nu eenmaal veel voedingsstoffen (lekker ouderwetse opmerking) Dus ik zo nouja dat zullen we dan wel zien aan het bloed hé? Bloed gecontroleerd en uiteraard alles in orde... Ijzer prima, b12 prima omdat ik gewoon gebalanceerd en gezond eet! Ik moet wel zeggen dat ik sinds ik zwanger ben wat meer tofu en vleesvervangers eet, just in case! Daarnaast slik ik ook zwangerschapsvitaminen en uit mijn bloed blijkt steeds dat alles goed is! Vlees eten is dus absoluut geen must, gezond en gebalanceerd eten wel!
Vlees is geen must. Ik ben geen vegetariër, maar eet vrij weinig vlees (lees: eigenlijk alleen op zondag). Elke dag een handjevol hazelnoten en lekker een handje rozijnen is al heel goed voor je B12 en ijzer. En verder gewoon gebalanceerd eten... meer kun je niet doen.
Bedankt voor jullie antwoorden! Zal zeker eens extra mijn bloed laten controleren maar de laatste keer was dat prima. En eet verder ook gezond. Groetjes Danzertje
Ik heb door misselijkheid (bij de geur van gebraden vlees) een aantal weken geen vlees gegeten. Ik heb er wel op gelet dat ik verder gezond at!
Ik ben ook al meer dan 10 jr vegetarisch en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet heel goed let op vervanging. Ik eet uiteraard de vegaschijven of een ei zo nu en dan noten en thAts it. Tijdens mijn eerste zwangerschap was mijn ijzer zelfs beter dan die van de gemiddelde zwangere vrouw dus het wil echt helemaal niks zeggen.
maak je geen zorgen! In de vervangers zitten tegenwoordig genoeg vitamines, en idd met wat noten erbij eet je genoeg B-vitamines. Mijn zus heeft een prachtige jongen op de wereld gezet, zonder ook maar een stukje vlees aan te raken, en ook haar zoon is vegetarisch tot hij oud genoeg is om dit zelf te bepalen. Inmiddels is hij 1,5 jaar en een knappe gezonde vent!
Nee hoor, je hoeft geen vlees te eten! Slik voor de zekerheid een goede multivitamine speciaal voor vrouwen die zwanger willen worden en als het zover is voor zwangere vrouwen. Als je verder gezond en gevarieerd eet mis je het vlees echt niet.
Hier ook een vegetariër die normaal ook geen vis eet. Aangezien vis toch wel goed schijnt te zijn ben ik naast de zwangerschapsvitamine met visolie af en toe vis gaan eten. Wel zorg ik dat deze vis het keurmerk heeft.
Gewoon lekker afwisselend en gezond eten. En zorgen dat je voldoende eiwitten binnen krijgt ( die normaal in vlees zitten) dan is er niets aan de hand.
Ik ben dan weer een échte vleeseter, maar vooral rood rauw vlees. Dat mag nu dus niet. Ik heb een goede zwangerschapsvitamine, eet muesli met noten (ook specifiek gezocht op muesli met paranoten) en ik ben verslaafd aan gekookt ei op brood. Vis eet ik eigenlijk nauwelijks meer sinds ik zwanger ben. Ik at vaak rauwe tonijn of gerookte zalm. De baby doet het prima en ik ben ook hartstikke gezond. Geen probleem dus
maakt niet uit hoor.. je moet alleen niet ineens stoppen met vlees eten als je zwanger bent.. maar als je al heel lang geen vlees eet, dan is dat prima.. ik zou wel af en toe vis eten voor de goede vetten.. en anders visolietabletten slikken (die zijn wel heel vies hoor... )
Ik ben ook vegetarisch en heb tijdens mijn zwangerschap mijn eetpatroon door een voedingsdeskundige laten bekijken. Daar kwam uit dat ik wat meer ei moest eten. Daarnaast heb ik elke dag een handje nootjes en twee boterhammen met appelstroop gegeten en een glas roosvicee ferro genomen. Mijn bloeduitslagen waren telkens goed
Ik ben ondertussen alweer 20 jaar vegetariër, eet ook geen vis. Vervanging denk ik eigenlijk nooit zo over na. Eet gewoon hetzelfde als ieder ander, alleen dan met vegetarische producten. Aan het begin van mijn zwangerschap was mij Hb (ijzer) wat laag. Toen 2 kuren ijzertabletten gehad. Sindsdien is mn ijzer goed gebleven, zelf beter dan normaal. En mn dochter woog bij geboorte met 39+4 3420 gram, heerlijk gemiddeld dus. Ze heeft in ieder geval niets tekort gehad.