recept stoofperen

Discussie in 'De lounge' gestart door MamaChantal, 7 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.567
    3.068
    113
    Heeft iemand voor mij recept van stoofperen zonder alcahol?
    Heb het nog nooit gemaakt :)
    staan verschillende op internet maar geen idee of die goed zijn..

    Liefs
     
  2. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Ik doe altijd stoofperen met zwarte bessensap uit zon flesje en dan beetje water erbij en dan stoven. Smaakt prima...
     
  3. Lau83

    Lau83 Actief lid

    28 jan 2012
    307
    4
    18
    NULL
    Zuid Holland
    1,5 kg stoofperen
    6el suiker
    1tl kaneel
    1,5dl water

    Alles opzetten, peertjes worden vanzelf mooi rood en heerlijk zoet!!!!
     
  4. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Of gewoon met perenuiker, dan worden ze ook mooi rood en zoet...
     
  5. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Stoofperen zijn het lekkerst als ze gemaakt worden met rode wijn, de alcohol verliegt he als je het kookt ;)

    Maar mijn schoonmoeder doet de pan altijd vullen met water tot de peertjes onder staan, dan 4 zakjes vanille suiker en twee grote eetlepels bruine suiker en wat kaneel. Altijd even proeven of je het zoet genoeg vind ;) Hele dag laten pruttelen ... Yummieee..

    Ikzelf doe ipv de hele pan met water, helft rode wijn en helft water. Tis zoooo goddelijk !
     
  6. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Jummie heb wel gelijk stoofperen op t boodschappenlijstje gezet nu...
     
  7. catharin

    catharin Fanatiek lid

    5 jan 2010
    1.072
    2
    38
    NULL
    NULL
    ipv rode wijn gebruik ik altijd roosvicee. Worden ze lekker zoet van en rood. Ga het ook maar weer eens snel maken...
     
  8. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Ik stoof ze in cassis light met kaneel erbij.

    Voor de ww-ers, dat is dus 0 punten :)
     
  9. Kiraa

    Kiraa Fanatiek lid

    10 jul 2012
    1.715
    0
    36
    Voor ongeveer 2/3 kilo, lekker veel kaneel.. Ik doe er denk ik wel ruim 3 eetlepels door.. Uurtje in de snelkook, zijn ze echt superzacht en dan nog 6 eetlepels suiker erdoor.. ;) favo kostje van mijn man ;)
     
  10. mamavan2

    mamavan2 Actief lid

    29 jan 2011
    315
    0
    0
    Ik heb het vanaaf weer gemaakt, mmm! Ik doe de peertjes in een pan met water en flink wat rode wijn, zodat ze helemaal ondergedompeld zijn. Kaneelstokje erbij, en 1 zakje vanillesuiker (vind ik zelf zoet genoeg!) en pruttelen maar....het lijkt wel of mijn huis vol met geurkaarsjes staat! Mmmm!
     
  11. mamavan2

    mamavan2 Actief lid

    29 jan 2011
    315
    0
    0
    De alcohol vervliegt tijdens het koken, dus mijn kindjes smullen er ook van ;)
     

Deel Deze Pagina