verschrikkelijk artikel in de metro

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door mientjuh2, 8 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. unexpectedmom

    unexpectedmom Fanatiek lid

    30 jul 2012
    2.037
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat voor idiote dingen ze ook gezegd heeft, een ander kan en mag niet zo iets grofs schrijven onder haar naam. Het is belachelijkd dat er dan toch nog gedacht wordt dat het van haar is of dat zij toch nog deels de schuld moet dragen voor deze smakeloze brief, alleen maar omdat het haar samengevatte mening zou zijn? Mag zij (en ieder ander mens) nog even zelf bepalen wanneer en tegen wie en hoe ze haar mening uit. Er hoeft echt niet iemand te zijn die gaat denken: "die mariska schrijft altijd onzin, laat ik maar even bepalen voor haar dat ze zoiets ook naar rouwende ouders zou schijven". Dit gaat echt alle fatsoen te boven... of eerder ver er onder. De echte schrijver en alleen hij is de gene die de rouwende ouders op deze vreselijke manier gekwetst heeft. Zich verschuilen achter een smoesje dat het niet echt van hem komt maar de mening van een ander is, en dat die ander er dan maar op aangesproken moet worden vind ik bijzonder laf van hem. (en dat is nog zacht uitgedrukt) Daarom vind ik dat wij als lezers niet mee moeten gaan met zijn 'verschuilen' en gewoon hem erop aan spreken. Want alleen hij heeft bedacht om rouwende ouders zo diep te moeten kwetsen en niemand anders.
     
  2. Purk

    Purk Niet meer actief

    Er kraaiden wel degelijk haantjes naar. Is maar net naar welke zender en welk programma je hebt gekeken en welke krant je leest ;)
     
  3. Partyrocker

    Partyrocker Niet meer actief

    Weinig haantjes dan, niet zoveel als er nu naar kraaien in ieder geval :D.
     
  4. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.180
    6.711
    113
    Ik ken 'haar' van de ruzie tussen Claudia de Breij en een zekere politieke man ( SGP)
     
  5. Partyrocker

    Partyrocker Niet meer actief

    Die brief is nooit ten nadele van Tim bedoeld geweest.
    Hij probeerde er juist duidelijk mee te maken dat Tim mede door het toedoen van mensen met opvattingen zoals haar, gepest is.
    Oké de timing was ronduit, fout! En dat is zeker sneu en erg voor de ouders. Daar valt niet over te twisten.
    Maar die brief was niks meer als een opstapeling van opmerkingen die zij in het verleden heeft gemaakt. Hij wou duidelijk maken wat er zou gebeuren op het moment dat al die uitspraken tegen 1 persoon gericht zou zijn, zoals Tim. En tsja, wat gebeurde er toen? Mariska werd bedreigt etc.

    Verder vind ik de uitingen tegenover Luuk Koelman eigenlijk een beetje kuddegedrag. Iedereen valt hem maar aan, omdat anderen het ook doen.
    Ik neem aan dat hij er al genoeg op is aangesproken? Hij heeft zijn excuses aangeboden, zijn uitleg gegeven en dan mag het best klaar zijn toch?
     
  6. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.180
    6.711
    113
    +1

    Zo zie ik het ook...

    Ik denk dat de ouders het inderdaad over een aantal jaar wel een treffend stuk kunnen vinden. Tenminste dat hoop ik echt...want zo is dat ook bedoelt.

    Zij waren namelijk net zo hard door de afscheidsbrief te plaatsen.
    Dat vind ik namelijk ook best wel een statement...en de journalist doet niet anders dan dat. Daar is hij trouwens ook journalist voor.
     
  7. unexpectedmom

    unexpectedmom Fanatiek lid

    30 jul 2012
    2.037
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat luuk doet is ten eerste aannemen dat Tim homo was omdat de pestkoppen dat zeiden, en ten tweede doet Luuk juist wat de pestkoppen met Tim hebben gedaan.. maar dan naar Mariska. Pestkoppen weten precies hoe ze nog meer mensen kunnen ophitsen tegen 1 persoon. Dat hij daar ook nog eens Tims naam voor gebruikt en een trap aan de ouders van Tim geeft is ronduit schandalig.

    Verder vond ik zijn "excuus" dat het 'misschien te snel was en dat de ouders van Tim er over een paar maanden wel aan toe zouden zijn' van weinig meeleven getuigen. Daarbij heeft Luuk juist al meerdere keren bekend gemaakt dat hij juist geen spijt heeft van de brief.
     
  8. Partyrocker

    Partyrocker Niet meer actief

    Ik kan er niet mee zitten tegenover die Mariska, dit zijn haar eigen openbare uitspraken geweest en tsja, die kunnen uiteindelijk nog tegen je gebruikt worden en wees eerlijk, ze doet uitspraken die je ook niet KAN maken. Dat zijn uitspraken waardoor andere gepest kunnen worden, omdat het ''abnormaal'' is in haar ogen.

    Tegenover die ouders ja, daar kan ik inkomen. Dat was ook gewoon TE vroeg. Maar als je de achterliggende boodschap achter het artikel begrijpt, snap ik niet hoe je hier nog helemaal over kan vallen? Ja het is echt erg voor de ouders dat ze in een periode van rouw dit nog over zich heen moeten krijgen, maar nogmaals, dit artikel was niet in het nadeel van Tim geschreven, maar een wakeupcall naar Mariska en de rest van de pesters.
     
  9. unexpectedmom

    unexpectedmom Fanatiek lid

    30 jul 2012
    2.037
    0
    0
    NULL
    NULL
    En dus gebruikt Luuk een manier die juist pesters gebruiken. Daar val ik over. De pesters lieten Tim ook niet voor zichzelf spreken. De pesters wilden ook laten zien wat een "mislukkeling" Tim wel niet was door oa voor hem te spreken. Hoe dom of idioot de uitspraken van Mariska ook zijn, ik blijf het erg vinden dat Luuk juist dezelfde pestmethode gebruikt. Terwijl de ouders juist hoopten dat mensen dat niet meer zouden doen en op een normale manier met elkaar in gesprek gingen, een dialoog met elkaar aan gingen, ipv voor iemand te spreken en voor iemand te beslissen hoe en wat die persoon wel niet zou kunnen doen.
     
  10. Leenislief

    Leenislief Fanatiek lid

    30 sep 2011
    1.765
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ben het met je eens. De timing was ronduit slecht, maar hulde voor de achterliggende gedachte.
    Ik denk alleen dat er heel veel mensen zijn die niet tussen de regels door kunnen lezen. Of inderdaad zoals je zegt kuddegedrag: je wordt eigenlijk geacht hiervan te walgen.
     
  11. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Is dat zo? Ik merk dat de mensen die ik hier over hoor het vooral naar vinden voor de ouders en vallen over de timing.

    Dat de ouders hard zijn door de afscheidsbrief te plaatsen vat ik ook niet helemaal geloof ik...
     
  12. Luffy90

    Luffy90 Niet meer actief

    Ben het hier mee eens
     
  13. tammy77

    tammy77 Fanatiek lid

    13 sep 2006
    1.168
    0
    0
    zeeland
    vind het echt respectloos naar de ouders toe.

    denk niet dat je als ouder zijnde je kind op deze manier te kijk wilt laten zetten.
    en al helemaal niet nadat je zoon net zelfmoord heeft gepleegd,omdat het leven voor hem heel erg zwaar was.
    gebruik dan een pietje of een klaasje die niet echt bestaat.
     

Deel Deze Pagina