Hoi dames Ik haal op mijn werk regelmatig een broodje gezond (met sla, tomaat, komkommer) of een lekkere gemengde salade bij de lokale bakker of broodjeszaak. En ook weleens een maaltijdsalade van AH. Ik ga er van uit dat ze hygienisch werken en alles gewoon wassen. Nu lees ik in andere topics dat dit toch wel een risico is? Ik ben niet een type wat heel angstig en alles maar wil vermijden tijdens de zwangerschap. Ik hou me verder wel aan de bekende richtlijnen rond voeding. Neem ik hiermee een te groot risico?
ik vermijd "verse" salades op broodjes van lunchrooms, broodjeszaken en restaurants zoveel mogelijk.... Uit de koeling van de super neem ik het ook niet (puur voor mijn eigen gevoel hoor)... maar als de datum nog een flink eind in de toekomst is en het is verse aanlevering zou ik ervan uitgaan dat het veilig is
Ik heb een aantal jaar geleden bij een bakker gewerkt en wij hadden ook een broodjes afdeling die goed liep, maar ik heb nooit iets gewassen toendertijd... (niet zo lekker bedenk ik me nu, maar ik was toen stuk jonger en dacht hier zelf ook niet over na). Ik zag laatst bij de snackbar dat ze salade maakte voor bij een schotel, ze pakte een nieuwe ijsberg sla en die werd ook niet gewassen... dus bij dit soort dingen ga ik er niet vanuit dat het gewassen is en eet ik het dus uit voorzorg niet.
Wat vies zeg! Los van zwangerschap vind ik dat echt niet kunnen dat ze zo onhygienisch te werk gaan. En wat zijn eigenlijk precies de risico's van ongewassen sla etc?
@maart: ongewassen sla kun je toxoplasmose van krijgen Ik ben het met Danielle eens Als je programma's zoals de smaakpolitie kijkt kun je er eigenlijk niet op vertrouwen dat horeca gelegenheden hygiënisch werken. Bizar eigenlijk, maar vaak de keiharde waarheid Zo kun je met goed fatsoen ook geen Chinees of broodje Doner kebab meer halen brr
Ik vermijd het zoveel mogelijk omdat ik niet zeker weet of iets gewassen is. Zelf vind ik dit belangrijk ivm toxoplasmose. Heb wel een paar stukjes sla op die tussen een broodje zaten maar als ik een salade wil dan maak ik die lekker thuis. Als ik rauwe andijvie uit een zak van de supermarkt eet dan was ik die ook nog even een keer.
Daar heb ik nou echt nog geen moment bij stilgestaan... Niet dat ik dat soort dingen nou vaak buiten de deur eet hoor. Maar het is nog niet in me opgekomen.
En als groente en fruit te lang gesneden liggen (kant en klaar) bestaat ook nog de kans op listeria. Voorgesneden groente en fruit extra wassen uit de supermarkt is ook echt aan te raden.
Oh hier let ik daar niet op hoor.. Dan heb ik geen leven meer denk ik! Ik eet zo vaak broodjes gezond, of broodjes met salade of zoiets.. dat ik dan gek zou worden. Ik eet het gewoon hoor.