Hallo, Drie weken geleden ben ik bevallen van een prachtige en gezonde dochter. Alles gaat goed, maar als kersverse moeder ben ik over het slapen van mijn kindje wat onzeker..... We hebben nog niet echt een ritme, dat kan natuurlijk ook nog niet....ze slaapt over het algemeen goed en best veel uren achter elkaar, soms zelfs zeven of acht uur..! Ik voed op verzoek en de bv gaat prima. Mijn zorg gaat over het inslapen van mijn dochter, ze huilt dan vaak.....soms ook hee hard.....en lijkt dan echt over haar toeren....heel zielig.....maar wanneer ik dan naar haar toe ga, is ze wel heel erg moe en maakt vrijwel geen contact.....het huilen kan best lang doorgaan...en gaat soms ook oer in krijsen....soms begint ze na een half uur plotseling weer......maar dan is ze echt nog niet uitgeslapen..... Tussen de slaapjes door hebben we continu hetzelfde patroon: voeding eerste borst, schone luier, omkleden, wassen of badje/douche (afhankelijk van tijdstip van de dag) dan voeding andere borst en dan slapen.....dit gaat ongeveer in een uur tijd.....ik begreep dat pasgeboren baby's ook nog niet langer wakker zijn dan een uur..... Maargoed, het inslaap huilen......wat te doen.....? Het gaat me door merg en been soms.......
Oh.....ik denk dat ik deze in de verkeerde topic heb geplaatst en eigenlijk naar 'baby en dreumes' moet.....
hoi, misschien dat je dochter te vermoeid is om goed in slaap te komen. Hoe leg je haar weer in bed? Slapend of wakker? Mijn oudste werd altijd gefrustreerd wakker als ze bij mij aan de borst in slaap viel en dan weggelegd werd. Dan schrok ze vaak na zo'n half uurtje wakker in een andere omgeving dan waar ze in slaap gevallen was. Het kan ook zijn dat je dochter nog veel mama honger heeft en liever niet in haar eigen bedje gaat slapen. Als het haar veel moeite kost daar in slaap te vallen, valt je ritme gemakkelijk in duigen met als gevolg een vicieuze cirkel waarin je dochter uiteindelijk oververmoeid raakt. Is er een reden dat je zo veel tijd tussen de eerste en tweede borst laat? Bij ontwaken verschoon ik meestal meteen de luier, waarna ik ga voeden en zo nodig een tweede borst (mijn dochter is 2 weken oud maar heeft genoeg aan 1 borst per keer). Mijn oudste had wel twee borsten nodig, maar die gaf ik achter elkaar. Zo voorkom je misschien ook dat je dochter in je armen in slaap valt (als ze dat uberhaupt al doet natuurlijk). Tsja, en verder... zouden het misschien geen krampjes kunnen zijn? Die komen ook wat later na een voeding.
Hoi do, Bedankt voor je reactie... Het voeden in twee keer is op advies van de kraamzorg, maar nu twijfel ik zelf ook aan het nut daarvan. Vanaf nu ga ik het anders proberen; wakker - schone luier etc - voeden (na de eerste borst direct de tweede aanbieden) -even knuffelen en wakker in bed. Hopelijk werkt dat beter voor haar. Ook spuugt ze sinds vannacht heel veel....en ze boert veel op lijkt het, dat deed eerder niet, wel vraagt ze steeds om voeding....ze kan zichzelf toch niet 'overvoeren'? Lastig allemaal hoor.....om het goed te doen....
kan zijn dat ze teveel voeding krijgt van je twee borsten. Mijn beiden dochters hadden tot een maand of 3 genoeg aan 1 borst. Dat vragen om voeding kan ook slechts een kwestie van zuigbehoefte zijn, kijk eens of je haar tevreden kan stellen met een pink of speentje (heb gehoord liever een pink dan speen ivm tepel-speenverwarring). Mogelijk dat ze last heeft van reflux, dan verlicht zuigen de pijn. Mijn dochter heeft veel last van reflux, met onrust na de voeding, boeren en spugen en veel slikken en willen zuigen.
1 borst lijkt me ook genoeg, lijkt alsof ze inderdaad wat teveel binnen krijgt. Denk ook dat je schema wat te druk is, jouw schema; wakker, schone luier en voeden lijkt me wat rustiger voor haar. Ben benieuwd hoe het gaat! Veel succes!
Gisteravond is ze uiteindelijk rond twaalf uur in slaap gevallen......vanmorgen werd ze wakker om half zeven! Wat een luxe! Ik heb haar eerst verschoond, daarna de eerste borst gegeven en dirct nog even de tweede borst, hier stopte ze uit haarzelf mee met drinken....nog even geknuffeld etc en daarna wakker in haar wiegje gelegd......ze huilt nu wel, maar is tussendoor ook stil.....het is nog geen krijsen..... Ook ligt ze vanaf vandaag weer op haar zij in een voorkeurskussen..... Ik ben benieuwd........ik vind het zelf met voeden in ieder geval een stuk rustiger....
Ik hield mijn dochter gewoon bij me als ze huilde, bij mij was ze stil. Zo'n kleintje heeft in mijn ogen gewoon mama nodig.
Hoi! Mijn dochtertje heeft in het eerste jaar zichzelf altijd in slaap moeten huilen. En ja, dat was ook hard! Ik weet hoe clishe, maar baby's mogen best huilen vind ik zelf. Wanneer ik naar haar toe ging, kreeg ik ook geen contact en soms begon ze zelfs nog harder te huilen. Uiteindelijk ben ik zo blij hoe we het hebben aan gepakt. |Ze had het nodig om de prikkels te verwerken en in slaap te komen. Nu is het een echte slaapkop, ze slaapt overal doorheen en ze heeft er echt geen trauma aan over gehouden. Succes met je kleine meisje!!! Doen waar jij je goed bij voelt!
Hier gaat dat inderdaad hetzelfde...wanneer ze huilt en ik naar haar toe ga, maakt ze eigenlijk helemaal geen contact. Heel anders dan wanneer ze wakker wordt en daarom begint te huilen.....dan is ze juist heel helder en goed uitgeslapen en ook direct vrolijk/ontspannen wanneer ik haar uit haar wiegje haal. 'S nachts huilt ze vrijwel niet om in in slaap te komen....dit is dan na de laatste keer dat ik haar voed 's avonds, vaak rond een uur of elf, dan slaapt ze gemiddeld tot een uur of zes/half zeven, vrij lang dus. Dan is het ook erg rustig, houden we de lampen wat schemerig en zorgen we dat ze zo min mogelijk prikkels krijgt. Vaak slaapt ze dan sneller in, waarschijnlijk omdat ze dan minder te verwerken heeft. Ik vind het ook moeilijk om haar te laten huilen, maar merk nu ook dat ik het voor haar alleen maar moeilijker maak wanneer ik haar ga troosten, eruit ga halen etc. Nu ga ik na ongeveer tien minuten bij haar kijken om (terwijl ze in haar bedje blijft liggen) even te troosten. Wanneer ze heel hard huilt ga ik eerder, maar ook dan laat ik haar zoveel mogelijk in haar wiegje liggen.
Ik ook niet! Ik zou er alles aan doen om dat te voorkomen. Oudste viel op schoot of aan de borst in slaap en die legde ik dan over. Als ze wakker werd en nog wel moe was probeerde ik haar weer in slaap te helpen en als dat niet werkte, nam ik haar bij me. Vanaf een maand of 3 bleef ze wakker aan de borst en legde ik haar wakker weg. Soms jengelde ze dan wat en dan liet ik haar wat geworden en zodra ze echt ging huilen, ging ik er heen. De jongste viel al snel niet meer aan de borst in slaap, die droeg of wiegde ik in slaap. Bij haar is het wel even zoeken geweest wat werkte. Ze was ook snel overprikkeld maar als ik haar maar op tijd in bed leg, is er niks aan de hand. Vanaf 3,5 maand slaapt zij ook overdag in haar bedje boven. In het begin hielp ik haar in slaap door over haar hoofdje te aaien, speentje te geven, etc. Nu geef ik de speen en zodra ze rustig ligt ga ik weg. Soms gaat ze gelijk slapen en soms moet ik er nog een paar keer heen. Ze slaapt op haar buik en als ze haar hoofdje draait is ze haar speen kwijt dus daar moet ik soms een paar keer voor heen. Maar no way dat ik haar bewust laat huilen! Ze heeft in het begin vrij veel gekrijst omdat ze overprikkeld was, maar dan liet ik haar echt niet alleen. Overigens ziet of hoort ze me niet als ik naar haar toe ga, dat zou hier ook averechts werken. Mijn ervaring is dat kindjes rond 3/4 maanden vrij gemakkelijk in eigen bedje in slaap vallen en je ze ook wakker weg kunt leggen. Als ze tot die tijd lekker bij je in slaap vallen, zou ik daar voor kiezen, dat lijkt me ook het meest natuurlijkst. Ik vond het verschrikkelijk dat het hier niet bij m'n jongste werkte. Ik ben ook van mening dat een baby best mag huilen maar ze hoeven niet alleen te huilen. Als je ze in het donker bij je houdt of lekker aan de borst in slaap laat vallen, krijgen ze ook geen extra prikkels.
Laten krijsen zou ik ook niet doen. Ons meisje mag best even huilen maar zodra het over gaat in krijsen hou ik haar lekker bij me. Bij mama zijn is toch nog het fijnste dat er is. Tenminste, tot nu toe wel Wat betreft het slapen en voeden. Wat de anderen ook al zeiden, denk inderdaad dat het rustiger is om eerst te verschonen en dan te voeden. Onze dochter had de eerste weken ook altijd genoeg aan één borst. De laatste week wil ze de tweede ook. Ook leg ik haar meestal wakker in de wieg, kijkt zij lekker rond en valt vanzelf in slaap.
Ja, het blijft zoeken hè.....wanneer doe je nou wat en wat is voor je kindje het beste...... Ik maak nu onderscheid tussen het ' in slaap komen huilen' en het overstuur huilen....bij dat laatste haal ik haar eruit en troost haar....zo ook vanmiddag.....ik weet niet wat ze precies had, maar ze was erg overstuur....heb haar eruit gehaald en in slaap gewiegd op mijn arm. Vanmorgen jengelde ze, huilde ze soms even, met tussenkomen....was ze ook weer stil....toen heb ik haar laten liggen en viel ze vrij snel in slaap... Het blijft iedere keer weer zoeken wat goed is om te doen.....
Waarom hou je haar niet lekker vast tot ze slaapt. Drie weken is nog zo jong, ze komt net uit je buik waar ze continu bij je was. Ik hield mijn dochter altijd vast tot ze sliep en legde haar dan stiekem zachtjes in haar bedje, meerendeel droeg ik haar zelfs gewoon bij me op de arm en legde ik haar helemaal niet weg. Dat kon toen makkelijk omdat zij mijn eerste kindje was en ik alle tijd had voor haar. Ook werd ik erg handig met 1 arm. Nu heb ik maar een draagdoek aangeschaft, dan heb je het helemaal makkelijk en allebei blij.
Met drie weken laten huilen? Alleen? Oef, dat vind ik wel zielig om eerlijk te zijn. Ze zijn de aanwezigheid van jou zo gewend, en voor een goede hechting is het juist zo belangrijk dat je baby weet dat je er voor haar bent. Met een draagdoek heb je je handen vrij en je kindje bij je. Misschien is dat wat voor je? Anders een ergonomische draagzak zoals een bondolino, hop tye of manduca?
Toen mijn zoontje drie weken was liet ik hem ook niet huilen. Nu met bijna drie maanden wel, alhoewel ik onderscheid maak in de manier van huilen. Als hij vooral huilerig aan het mopperen is dan laat ik hem zijn gang gaan en ga ik om de 10 minuten even kijken. Blijkbaar heeft hij dat mopperen dan even nodig om in slaap te komen. Als het echt krijsen wordt houd ik hem nog steeds bij me, vaak is er dan toch meer aan de hand.