Ik kan idd alles in de vaatwasser zetten. Maar die pan heb ik wel al 12 jaar dus zo nieuw is het niet. maar vroeger wel duur, maar werkt perfect.
Jij maakt er wel een hele dure hobby van! Kun je dan niet beter je frietjes in de snackbar gaan halen?
Bedankt voor alle reacties. Mss heb ik dan toch een bewerkelijke frituurpan want de hele deksel is al een priegelwerk. Kan me haast niet voorstellen dat het dan alleen de binnenpan is die schoongemaakt hoeft te worden. Kun je helemaal losschroeven en daar gaat alles dan tussen plakken. Ben er dan wel 2uur mee bezig. Ik ga eens even kijken of er een onderhoudsarme pan te vinden is. Friet uit de oven vinden wij wat minder lekker. Die tip van eiwit ga ik eens proberen. Handig om al die troepjes eruit te krijgen.
http://www.rekoert.nl/afbeeldingen/friteuses/Princess%20182626%20friteuse%20uit%20elkaar.jpg Wij hebben zoiets. Die is echt onderhoudsarm.
Ik doe dat altijd als ik vis of bijv olie bollen bak. blijft de frituurpan mooi en het het kan meteen weg daarna. Ik controleer de olie altijd met een broodkorstje. Gaat hij meteen bakken dan is het goed warm en zet ik hem op een klein vuurtje.
Wij hebben een frituurpan van Inventum en na elke frituurbeurt, als het vet is afgekoeld, doe ik dat terug in de bus van het frituurvet (via een theezeefje, dus het vet blijft ook redelijk schoon). Daarna de binnenpan, het mandje en het deksel in de vaatwasser en het verwarmingselement even met de afwasborstel overheen. De frituurpan blijft hier echt superschoon, het is een fluitje van een cent om het op deze manier te doen, want als je wacht tot-ie echt vies geworden is, ben je zo een uur aan het schrobben...
Ja hoor zo deden we het ook als we op vakantie waren voor snackjes. Zonnebloem olie zou ik alleen niet gebruiken.
Wij doen het ook altijd... Jaren in de wok gedaan. Voordeel vind ik dat de olie altijd vers is. Nu hebben wij zo'n speciale patat pan gevonden...ideaal. Het is net een braadpan, maar dan met een netje erin. Olie erin en het gaat heel snel. Ik wil beslist nooit meer zo'n vieze frituurpan! Voordeel zowel patat pan of wok zijn erg snel en gemakkelijk schoon te maken!
wij hebben zo een acti-fry geval. Je hoeft geen olie te gebruiken, duurt wel wat langer bij het bakken. Makkelijk schoon te maken, het is wel wat duurder als een frituurpan, maar ik had op een gegeven moment echt een hekel aan die frituurpan. Het stonk en ik vond het een vreselijk ding
Dat deden wij voorheen ook altijd. Voor een tientje heb je een nieuwe... Inmiddels proberen we de frituur zo min mogelijk te gebruiken, dus ovenfrites ook geprobeerd, maar dat valt toch iedere keer tegen, is niet te vergelijken met gefrituurde friet. Maargoed met een cafetaria binnen handbereik gaan we de patat tegenwoordig gewoon halen...
Ik denk niet dat je er tijd mee wint. En dan heb je ook nog de al eerder genoemde nadelen. Wij doen het zo: na elke keer frituren gaat het vet na afkoelen door een zeefje terug de flessen in. De frituurpan gaat (op het element na) in zijn geheel in de vaatwasser en klaar is het!
Wij ook. Erg eigenlijk hè? Een beetje schoonmaken doe ik wel, de buitenkant en het deksel zeg maar, maar zodra ik echt moet gaan schrobben dan kap ik er mee. Dan eten we eerst weer een hele tijd geen frituur (doen we sowieso bijna niet, maar oké), daarna gaan we naar de snackbar en daarna kopen we er toch maar zelf weer een voor 15 euro ofzo.