hoelang van te voren cakebeslag maken?

Discussie in 'De lounge' gestart door kimr1, 23 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kimr1

    kimr1 Bekend lid

    13 aug 2008
    545
    0
    16
    Ik "moet" tweede kerstdag het toetje verzorgen.
    Nu wil ik van die chocoladecakejes maken die van binnen nog vloeibaar zijn.
    Ik kan ze dus pas net van te voren bakken, omdat de chocolade anders weer stolt.
    Weet iemand of ik wel al eerder, bijvoorbeeld morgen al, het beslag kan maken?
     
  2. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    het beste kan je ze maken op de dag zelf
    dan zijn ze echt het lekkerst;)
     
  3. petrabr

    petrabr VIP lid

    6 okt 2007
    8.000
    1
    0
    zuid holland
    En als je een lepel pasta erin doet blijft het vloeibaar
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    ik zou het niet doen, je moet het in de koelkast bewaren en dan wordt het helemaal hard enz. Ik maak het alleen vlak van te voren.
     
  5. kipjetok

    kipjetok Bekend lid

    21 jul 2011
    715
    0
    0
    NULL
    NULL
  6. kimr1

    kimr1 Bekend lid

    13 aug 2008
    545
    0
    16
    Nee, ga ik geen gewoon beslag gebruiken.
    Ik heb dit Recept Chocolade Soufle | Smulweb.nl recept.
    Vroeg me af ik dit recept vandaag al kan maken, maar zo te lezen kan ik dat beter niet doen ;)
     
  7. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    je kan ze bv wel vandaag helemaal maken en dan op de dag zelf nog even n minuut of 10 op 160 graden verwarmen dan heb je ook het zachten van binnen
    misschien is dat een idee?
     
  8. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Het beslag maken is toch niet zo veel werk? Ik zou het gewoon vlak voordien even doen. Dat au bain marie hoeft niet, je kunt dat gewoon rustig in de magnetron doen (ik heb het tenminste wel eens zo gedaan, op een niet te hoge setting)
     
  9. kipjetok

    kipjetok Bekend lid

    21 jul 2011
    715
    0
    0
    NULL
    NULL

    Ik zou een recept waar rauwe eieren in verwerkt zijn waarvan het binnenste dus een soort van rauw blijft zeker niet van te voren klaarmaken en daarna nog een keer verwarmen met het oog op salmonella (tenzij je het niet erg vind om kotsend het nieuwe jaar in te luiden!):D
     
  10. kimr1

    kimr1 Bekend lid

    13 aug 2008
    545
    0
    16
    Dat is inderdaad wel een goeie.... doe het toch maar woensdagochtend.
     
  11. xaar

    xaar Actief lid

    31 jul 2008
    398
    0
    0
    Ik bereid meestal voor door de droge ingredienten alvast bij elkaar te doen, en de natte in een andere kom (in de koeling) dan hoef je niet van te voren te wegen dat scheelt al veel tijd.
    Succes
     
  12. kipjetok

    kipjetok Bekend lid

    21 jul 2011
    715
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh dat vind ik ook een goeie tip. Kieper je alles zo bij elkaar op de dag zelf. Scheelt zeker tijd!
     
  13. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    Nog nooit over nagedacht en heb t toch al vaak gemaakt hihi en opnieuw vverwarmd hihi
     

Deel Deze Pagina