Ik "moet" tweede kerstdag het toetje verzorgen. Nu wil ik van die chocoladecakejes maken die van binnen nog vloeibaar zijn. Ik kan ze dus pas net van te voren bakken, omdat de chocolade anders weer stolt. Weet iemand of ik wel al eerder, bijvoorbeeld morgen al, het beslag kan maken?
ik zou het niet doen, je moet het in de koelkast bewaren en dan wordt het helemaal hard enz. Ik maak het alleen vlak van te voren.
Ik zou (als ik dit recept lees) geen normaal cakebeslag gebruiken. Maar misschien had je dat zelf ook al bedacht... Misschien moet je het even uitproberen...om mislukking op de dag zelf te voorkomen? Chocolade fondant cakejes recept - Recepten van Allrecipes
Nee, ga ik geen gewoon beslag gebruiken. Ik heb dit Recept Chocolade Soufle | Smulweb.nl recept. Vroeg me af ik dit recept vandaag al kan maken, maar zo te lezen kan ik dat beter niet doen
je kan ze bv wel vandaag helemaal maken en dan op de dag zelf nog even n minuut of 10 op 160 graden verwarmen dan heb je ook het zachten van binnen misschien is dat een idee?
Het beslag maken is toch niet zo veel werk? Ik zou het gewoon vlak voordien even doen. Dat au bain marie hoeft niet, je kunt dat gewoon rustig in de magnetron doen (ik heb het tenminste wel eens zo gedaan, op een niet te hoge setting)
Ik zou een recept waar rauwe eieren in verwerkt zijn waarvan het binnenste dus een soort van rauw blijft zeker niet van te voren klaarmaken en daarna nog een keer verwarmen met het oog op salmonella (tenzij je het niet erg vind om kotsend het nieuwe jaar in te luiden!)
Ik bereid meestal voor door de droge ingredienten alvast bij elkaar te doen, en de natte in een andere kom (in de koeling) dan hoef je niet van te voren te wegen dat scheelt al veel tijd. Succes