voor het eerst in eigen bedje :(

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door lovewinnie, 19 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    mijn meisje ligt nu op het moment voor het eerst in haar eigen bedje en ze viel meteen in slaap. ik zelf ben er echter wat ongerust over omdat ik haar nu voor het eerst niet in de gaten kan houden en vind het echt super eng. pfff ik kan wel janken maar alicia zelf heeft nergens last van. hadden meer moeders dit en went het snel. ik zit hier nu op de pc met de babyfoon er langs maar niks geen geluid en zou zo om de minuut de kamer op willen lopen om te kijken of ze slaapt maar dit is natuurlijk niet goed want zou er toch een keer aan moeten wene. onze slaapkamer is niet al te groot en ruimte voor een wiegje is er echt niet. ze sliep vanacht in haar kinderwagen bak op onze kamer maar omdat ik in een flat woon is dit onmogelijk om te blijven doen en onprakties dus vanwegen de ruimte.

    ik heb echt moeite om me tranen in te houden maar wat kan er nu eigenlijk gebeuren, als ze in de box of wandelwagen bak slaapt let je ook niet 24 uur per dag op toch? het klinkt zo makkelijk m\ar heb er echt moeite mee. is dit normaal?

    pfff ik kan niet wachten tot ze wakker wordt voor haar volgende voeding dan heb ik het doorstaan en zal het makkelijker gaan vanaf dan denk ik
     
  2. leeuwen77

    leeuwen77 Bekend lid

    7 mrt 2006
    710
    0
    0
    duik instructrice
    bonaire
    Laura ging naar haar eigen kamertje met 3 weken! En ik moet zeggen dat het heel snel went! Nu kan ik niet meer slapen als ze bij ons op de kamer slaapt
     
  3. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    20 dec 2005
    3.152
    0
    36
    Jammer dat jullie niet echt ruimte hebben...wij hadden ook niet echt de ruiimte; wiegje stond gedeeltelijk achter de deur, maar ik wilde echt dat hij bij ons sliep en dat hebben we dus gedaan....met 4 maanden is hij op zijn eigen kamertje gaan slapen, eerste paar nachten ben ik er 3 x uit geweest om te kijken....nu kijk ik alleen ff als ik naar de wc ga ofzo en als we gaan slapen...maar als je zo ongerust bent wat ik zelf ook was de eerste weken dan kan je ook een soort camera kopen en boven het bedje zetten (kan je soms zelfs bij de doe-hetzelfzaak kopen of bij prenatal oid)
     
  4. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    ik ga morgen meteen kijken voor z'n cameratje want ben echt super ongerust. denk dat ik zo maar even ga kijken in het bedje. bedankt voor de tip

    ik geef ook nog is borstvoeding dus extra onhandig dat ze op een apparte kamer slaapt maar aan de andere kant als ik er aan gewent ben heb ik ook een betere nachtrust en dat heb ik ook echt wel nosig.
     
  5. Bij mij is het precies ook zo, het begint zeg maar nu pas te wennen,en een goeie vriend van mij heeft mij verteld over een soort gelijke camera en tv in een van de kijkshop ca.130 euro die je bij je kunt dragen. Schijnt echt te helpen.

    Door de dagen heen ga je ook zien dat alles goed gaat met de baby als zij in haar eigen bedje/kamer ligt en dat je geen zorgen hoeft te maken,dan kan je rustig eventjes beneden zitten zonder de babyfoon in de hand (wat bij mij echt zo was).

    ;) Succes het komt allemaal wel goed.
     
  6. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    mijn zoontjes hebben meteen op hun eigen kamer geslapen (behalve dan allebei de drie dagen in het zkh)
    heb er eigenlijk noooit moeite mee gehad
    ik ga ook niet tussendoor kijken ik kijk alleen als ik naar bed ga bij allebei nog even hoe ze erbij liggen
    de oudste moet ik vaak nog even recht leggen
     
  7. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Heel herkenbaar, ik vond het ook eng! Louise slaapt sinds ze ongeveer 4 weken oud is in haar eigen kamertje en in het begin had ik hetzelfde als jij, steeds bang als het zo lang stil bleef, steeds (willen) gaan kijken etc. Maar na een week wist ik niet beter en het ging vanaf het begin goed. Het is erg moeilijk maar het is echt een kwestie van wennen. De eerste nacht dat Louise op haar eigen kamertje sliep moest ik ook flink huilen hihi, maar ik heb het idee dat zij ook beter slaapt dan in het wiegje op onze kamer.
     
  8. Ik snap zooo hoe je je voelt ! Ik ben er supererg in en waarschijnlijk voor veel moeder TE overbezorgd maar ze heeft bij mij de eerste 6 weken in mn bed gelegen.. wel op een aankleedkussen.. en na 6 weken in der eigen bedje en dat vond ik al moeilijk terwijl die tegen mn eigen bed staat.. en Mali slaapt nog steeds bij ons op de kamer en niet omdat ze geen eigen kamer heeft maar simpelweg omdat ik het niet los kan laten..Daarom ga ik het binnekort ook doen!Maar jouw meisje is nog zooo klein ik snap hoe moeilijk dat voor je is! Wij hebben ook zo'n camera gehad maar helaas hadden wij veel storing en dat kwam vaker voor in appartementen zeiden ze.. Dus dat vond ik erg naar.. Maar echt je word met de dag geruster en Alicia mag maar heel erg blij zijn met zo'n oververliefde bezorgde mams..;)Succes!
     
  9. Angel Eyes

    Angel Eyes Niet meer actief

    Dano ging ook rond 6 weken zijn eigen bedje in, inderdaad elke 5 minuten checken poeh hey.

    Ik kan je zeggen dat we nog regelmatig checken hoor savonds. maar wel stukken minder. het went vanzelf.
     
  10. Kippie71

    Kippie71 Actief lid

    9 nov 2006
    265
    0
    0
    De Lier
    Wij hebben Gwen de 1e 4 weken in haar eigen bedje op onze kamer gehad :D
    En ik vond het heerlijk.
    Perfect dat je alleen maar je ogen open hoefde te doen 's nachts en gelijk dat heerlijke koppie zag....en dat je haar hoorde ademen en zuchten :p :thumup:
    Maar toen dachten we : ze moet toch ook aan haar eigen kamertje gaan wennen.
    ( het scheelde al dat ze sowieso al gelijk in haar eigen bedje lag, al was het dan bij ons )
    Maar de 1e nacht dat ze in haar eigen kamertje sliep ( vlak naast die van ons ;) ) moest ik ook erg wennen :(
    Best eng !

    En nu gaat nog steeds de babyfoon naast mijn hoofd....terwijl ik haar zonder ook goed kan horen :)
    Maar toch voor de zekerheid :)
    Dat blijft gewoon een geruststellende gedachte voor mezelf :p
     
  11. missmariska01

    missmariska01 Fanatiek lid

    ons zoontje heeft tot zijn 5 maanden bij ons op de kamer geslapen ;)
     
  12. Nynke31

    Nynke31 Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.383
    0
    0
    Limburg
    mijn zoontje, bijna 10 maanden, slaapt nog steeds 's nachts op onze kamer. Overdag en tot zijn laatste fles rond half 11 op zijn eigen kamer. Daarna bij ons. Als hij vroeg wakker is dan leg ik hem ook wel eens op zijn eigen kamer, dat gaat ook goed, maar de eerste keer vond ik het erg raar. Heb toen echt slecht geslapen. We willen nu toch langzaam wel beginnen om hem helemaal op zijn eigen kamer te laten slapen, iedere nacht. Merk dat ik dat steeds maar uitstel. Maar het is ook nu niet meer fijn 's ochtends. Hij wordt erg snel wakker, dus ook als wij al moeten opstaan.
     
  13. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Het lijkt me inderdaad wel even wennen ja....
    Bram slaapt nog steeds bij ons en voorlopig blijft dat ook zo. Ik moet er nog niet aan denken om hem op zijn eigen kamer te leggen.. :(
     
  14. Adine

    Adine Fanatiek lid

    12 sep 2006
    2.355
    0
    0
    Ridderkerk
    Wij hebben geen ruimte op onze slaapkamer. Marleen heeft altijd op haar eigen kamertje geslapen. Ik laat haar ook nooit in de box slapen, dus dat is vaak de trap op naar boven. Maar het went wel hoor. ;)
     
  15. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Vigo slaapt al vanaf het begin op zijn eigen kamertje in zijn eigen bedje, en dat bevalt me hartstikke goed! Wel hebben we zo'n babyfoon-camera, dus vooral in het begin werd er veel gechecked!
    Maar wat ik me afvraag... die kindjes die zo lang bij hun ouders op de kamer slapen... komen jij en je parner nog wel aan elkaar toe if you know what I mean ;) Ik zou er eerlijk gezegt niet aan moeten denken om Vigo zo lang bij ons op de kamer te laten slapen.... (no offence)
     
  16. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    ik heb besloten toch maar een wiegje te gaan kopen want vanacht heeft ze weer bij ons op de kamer geslapen voor de 2e nacht in de wandelwagenbak. ik wil haar overdag in haar eigen bedje doen en dan snachts bij ons op de kamer. ook vanwegen de voedingen is dit makkelijker. zo went zowel zij als ik dat ze ook heel goed kan slapen op haar eigen kamertje en kan ik langzaam aan haar ook snachts daar laten slapen als ik weet dat het toch wel goed zit.
     
  17. Juud

    Juud VIP lid

    21 nov 2006
    9.608
    0
    0
    Siem heeft na vier nachten zijn altijd in zijn eigen kamertje geslapen. Voor de borstvoeding, die ik toen nog gaf, haalde ik hem er gewoon uit.

    Ik heb de eerste dag wel even vaker gecheckt of hij nog ademde, maar eigenlijk vond ik het niet zo heel eng.

    Ik ben bang dat als je een cameraatje koopt, dat je zorgen nooit voorbij gaan. Ik zet nu ook vaak de babyfoon uit, omdat ik wel eens ging checken of dat ding wel werkte. De zenuwen werden dus groter. Als hij echt huilt, dan hoor ik dat echt wel.

    Maar goed, ieder voor zich natuurlijk. Ik kan niet in jullie gevoelens kruipen. Ik deel ze echter niet.

    Veel succes met wennen!
     
  18. Meetie

    Meetie Fanatiek lid

    Hoi, De mijne heeft ook echt tot iets van 7 maanden lang op onze kamer geslapen hoor! Hij lag dan in de bovenstuk van de kar naast onze bed. Heerlijk was dat! Je hoefde maar je ogen open te doen en je kon hem zien liggen! Ook supermakkelijk met het borstvoeden! Ik was altijd bang dat ik door hem heen zou slapen als hij in zn eigen kamertje lag. En nu hoefde ik sochtends vroeg ook niet aan de wandel in huis om hem te voeden.
    Op een gegeven moment begon hij uit zn bedje te klimmen, dus is hij toch maar naar zn eigen kamer gegaan waar een ledikant staat. De eerste dagen was het best wennen ja. Maar nu is het juist heerlijk! Als hij echt honger heeft, hoor je zijn gehuil echt wel. En verder hoef je je niet meer zo druk te maken over of hij misschien uit zn bedje is gekropen en door je kamer dwaalt.. want dat maakt pas ongerust :S
    Wel laat ik altijd onze deuren open staan, omdat dit anders het geluid fors dempt..

    Anyway, je went er dus vanzelf aan ;) en ook ik denk dat zo een camera etc je alleen maar bezorgder maakt..
    Na aantal keren stiekum in zn kamertje te hebben gespiekt, raak je vanzelf gewend aan het idee dat hij daar veilig en fijn ligt.
    En daarnaast vind ik niet dat je raar bent ofzo als je verschillende keren eventjes gaat kijken hoor.. Ik vind het juist goed dat jij als moeder zeker wilt zijn dat alles goed met je kleine gaat.. als de mijne lang stil in zn kamertje ligt, kijk ik ook altijd even hoor.. even checken of hij wel ademt enzo ;)
     

Deel Deze Pagina