ik niet maar het gaat over de brommer denk ik? * vraag eerst eens aan je dochter of ze in het bezit is van kentekenbewijs ed. * is je dochter aanwezig geweest bij het overzetten naar haar naam? * Op het kentekenbewijs staat tegenwoordig duidelijk vermeld dat het kentekenbewijs niet een bewijs van eigendom is. * Het terugkrijgen van de scooter van de nieuwe eigenaar wordt lastig als de scooter compleet met alle (kenteken)papieren is geleverd aan die nieuwe eigenaar. * Je kunt aangifte doen van deze misdrijven bij een politiebureau en het hele verhaal uitleggen. Het hebben van het aankoopbewijs en het kentekenbewijs zijn handig om aan te tonen dat de brommer van jou is. Tijdens deze aangifte kun je aangeven (zal de verbalisant ook om vragen) of je de gemaakte schade wilt verhalen op de dader. Die jongen heeft de scooter, door deze te verkopen, verduisterd. Dit is een misdrijf dat strafbaar is gesteld in artikel 321 Wetboek van Strafrecht. Je kunt dus aangifte gaan doen bij je locale politiebureau. Het verkopen van een gekentekend voertuig is op zich niet zo moeilijk het probleem komt pas als de nieuwe eigenaar het voertuig op zijn naam wil gaan zetten. Mogelijk heeft de jongen bij de verkoop gezegd dat hij de kentekenbewijzen is kwijtgeraakt. Hij kan dan een duplicaat kenteken aan gaan vragen maar moet dan wel eerst aangifte van de vermissing van de kentekenbewijzen gaan doen bij de politie.
Inderdaad gaat om die scooter! - Mijn dochter heeft die nooit gekocht, maar haar vriend - Mijn dochter was er wel bij toen hij op haar naam werd gezet. Zou slechts "tijdelijk" zijn. Maar is blijkbaar nooit overegschreven. - Ze heeft helemaal geen papieren van de scooter. Haar vriend had die. Toen hij deze scooter ruilde heeft hij slechts de helft van de papieren meegegeven. De andere helft is hij kwijt! (zegt hij) - We willen deze scooter niet terug! Maar wil weten hoe we er vanaf komen! We willen niet betalen voor een scooter die niet van ons is en ook niet in ons bezit! (vreemd verhaal misschien! sorry! kan helaas meer info geven)
politie-werk, gewoon aangifte doen en alles uitleggen. Het gaat zich er ook niet om dat je de scooter terug wilt, maar j hebt gewoon RECHT op die scooter en de waarde ervan (kan je hem zelf nog verkopen), die vriend heeft dus fraude gepleegd. Helaas als je dochter toestemming heeft geveven tot het overzetten op haar naam, blijft het haar scooter, het enigste wat je dus kan doen is aangifte van fraude doen en de scooter of de waarde ervan terug eisen.
Kan dit echt om fraude gaan? Maar die vriend heeft immers voor de scooter betaald! De scooter is dus niet van mijn dochter. Staat alleen op haar naam! Moeilijk hoor!
dat hij betaald heeft, kan ook als kado gezien worden, ik koop een auto voor jou en zet hem op jouw naam, jij bent dan eigenaar
Mijn man werkt bij de politie. Ik kan het wel eens vragen. Alleen begrijp ik uit bovenstande het verhaal niet helemaal.