Hallo meiden, Ik wil vanavond gehakt klaarmaken voor gehaktballen maar hoe maken jullie nu lekker ballen? Ik gebruik altijd 500 gram rundergehakt. En hoe lang laten jullie dit op het vuur staan? want vaak in de binnen kant zacht en manlief vind dat niet lekker.. Ben benieuwd naar jullie recepten. Liefs Starry
ik doe altijd half om half of gekruid maar das maar net waar je van houd. Kruiden met paneermeel , eitje zout en peper of wat gehaktkruiden. Eventueel knoflookpoeder Nasi kruiden kan ook , die moet je dan even 5 min in een laagje water zetten zodat ze zacht worden. Dan in de pan , aanbakken en dan op laag met de deksel er op , zijn ze zo klaar en niet rood van binnen Smakelijk
bij 500 gram rundergehakt: 2 eieren 2 scheppen mosterd scheut ketjap flink wat paneermeel (kan ook beetje zout, maar ik kook eigenlijk nooit met toegevoegd zout en dat zit ook al in mosterd, ketjap en paneermeel) Goed mengen, ballen draaien, bruin aanbraden, daarna wat water erbij en met deksel erop gaar laten worden op lager vuur. Af en toe draaien. Met 15-20 min zijn ze wel klaar, precieze tijd hangt er van af hoe groot de ballen zijn.
Gehakt kruiden, uitje, ei, beschuit, en dan maar net wat ik op dat moment in huis heb. Beetje sambal, chili saus, ketjap. Ik doe altijd beetje op gevoel en ze zijn eigenlijk altijd wel erg lekker. Oja en niet TE strak de ballen draaien dan krijg je van die stuiterballen. Maar ook weer niet te los want dan vallen ze uit elkaar in de pan . Alpe kanten even aanvallen in een pan en dan lekker lang op laten staan in een grote pan de ballen bijna onder de jus.
Ik heb altijd van die zakjes kruiden van Silvo; tuinkruiden en uitjes. Flink wat paneermeel, beetje olijfolie erdoor of een ei, snufje zout en toch wel 3 kwartier laten pruttelen.. Ik gebruik altijd een heel zakje boter (in de grote braadpan) en als de gehaktballen dan mooi bruin zijn nog 300 ml water erbij en dan lekker laten pruttelen.
Ik heb gisteren gehaktballen gemaakt 500 gram rundergehakt 2 uien 2 eieren (klein) ketchup (flinke knijp) ketjap (klein scheutje) gehaktkruiden (silvo zakje, normaal met tuinkruiden maar nu zonder) panneermeel nootmuskaat peper En ze waren heerlijk
Op 500 gram gehakt doe ik 1 ei en een zakje kruiden van Silvo heet dat geloof ik. Evt. Nog wat paneermeel erdoor. Dan in de pan, bruin laten bakken, beetje water erbij en een half uur tot uur laten pruttelen met de dekstel op de pan.
Kan op meerdere manieren, en welke kruiden je erdoorheen doet is afhankelijk van je smaak en wat je erbij eet. Ik doe er altijd een ei, peper en zout en beschuit doorheen. Verder combineer ik met een fijngesneden uitje, mosterd, chilipeper/sambal, kerriepoeder of ketjap. Het bakken doe ik inderdaad eerst rondom dichtschroeien op halfhoog vuur, daarna lang laten garen op klein vuur met de deksel op de pan, regelmatig draaien. En op het laatst nog even aanbakken op hoog vuur voor de lekkere bruine kleur. Meestal trek ik daar zo'n 20 minuten voor uit. Net zo lang als ik mijn aardappels kook. Maar ik maak dan ook grote ballen
Haha ik had een heel ander topic verwacht. Gehakt maken... van wie? Ik dacht dat je boos was terwijl je alleen maar een lekkere gehaktbal wilt eten
Nou ik ga eens in mijn keukenkastje kijken wat ik allemaal heb om die lekkere gehaktballen vanavond voor manlief te serveren
Rundergehakt 500 gram (6 ballen) italiaanse kruiden een zakje en een ei dat is alles wat ik erin doe en goed stevig rollen. Daarna even aanbakken en dan water tot 3 kwart en dan zeker 3 kwartier laten sudderen. Er wordt vaak gezegd dat ik de lekkerste ballen van iedereen maak dus gewoon proberen hihi
rundergehakt vind ik altijd zo taai en smakeloos... dus een hele bal daarvan.. nee neem altijd half om half gehakt en de rest zelfde als helise
Ik doe altijd een eitje, paneermeel, scheut sojasaus, scheut chili saus, gehaktkruiden, uitje en verse knoflook, meestal zet ik ze tijdje van te voren al op zodat ik zeker weet dat ze gaar zijn als we gaan eten. Ook doe ik wel eens een deksel over de pan, dan blijft de warmte in de pan en zijn ze sneller gaar.
Dit recept gebruik ik altijd. Ik maak er kleine platte hamburgertjes van zodat ze niet kunnen uitdrogen en binnen 5 minuten gaar zijn. Ze zijn altijd héérlijk, al zeg ik het zelf 300 gram rundergehakt 1 ui wat paneermeel 1 ei bosje platte peterselie zout, peper, paprikapoeder, evt. wat komijn Ui en peterselie fijnsnijden, alles door elkaar mengen, balletjes/hamburgertjes van maken en bakken maar!