Wat ik deed bij een puzzelplaatje is dit op een mapje leggen en dan even afdekken en in de vriezer leggen. Dan leg je hem ingevroren op de taart en blijft het zo aan elkaar plakken
He meiden ik wil voor mijn dochters verjaardag mijn eerste stapeltaart maken en heb een paar vraagjes... -Kan ik gewoon normale biscuit gebruiken? -Moet er wat tussen de lagen? -En ik wil kikker en vriendjes maken, is het dan verstandig om ze te laten drogen zodat ze niet inzakken? -En hoe zorgen jullie ervoor dat het hoofd op de romp blijft zitten -Verder nog tips? Bedankt alvast!!
Fee88, ik heb 1x een kikker taartje gemaakt en heb voor het hoofdje op de romp een sateprikker erin gestoken om hem vast te zetten. Zal even de foto bijvoegen. Ik heb er dus geen stapeltaart van gemaakt...
Boetseren heb ik te weinig gedaan om je daar tips over te geven. Wbt het stapelen: - Je kunt gewoon biscuit gebruiken - Onder ieder biscuit een cakeboard of twee taartkartons met de onderkanten tegen elkaar geplakt - Iedere laag stutten door in de taart eronder dowels te steken How-to: Tartacadabra - «How to» taart stapelen
Bedankt voor de snelle en goede uitleg. Mooi gemaakt, die how-to puzzel taart! Ik heb vandaag het kapsel gebakken en is goed gelukt.Wel komt hij altijd een beetje bol en nét gescheurd eruit, maar doordat ik meteen stort op een rooster, trekt dat altijd goed bij. is dat normaal of moet het dan toch net iets korter misschien? Ik heb een recept van internet en bak 45 min op 175 graden in een heteluchtoven. Verder is hij mooi van kleur en formaat enz. Ik wil hem zondag gaan afmaken (nu in de vriezer gedaan) en voor het eerst bekleden en heb toch nog een paar vraagjes: -Kan ik hem meteen snijden uit de vriezer en meteen vullen en bekleden? Zo ja, hoe lang duurt het dan voor het goed ontdooit is? - Ik wil hem bekleden met fondant. Werken jullie het liefste met fondant/marsepein in de kleur of met wit fondant/marsepein en verschillende kleurstoffen? - waarmee plak je het best de plaatjes vast? ik heb iets gelezen over poedersuiker + beetje water? Stel dat het lukt, wil ik ook proberen zo'n rand met vlaggetjes over de zijkant te maken, maar dan moet het toch goed blijven zitten. -en ik was van plan bij de xenos te kopen, maar lees alleen maar negatiever dingen hierover dus ben nu van plan online bij Jamin te bestellen. ik zie dat die ook een zwarte food pen hebben. Werkt dat goed vinden jullie? Ik heb een plaatje waar bij alleen de kraaloogjes zwart zijn een een paar lijntjes. Zal ik dat beter met zo'n foodpen doen of toch zwart fondant bestellen? Hoe lang kun je fondant trouwens bewaren? Sorry voor de vele vragen. Ik heb er wel veel zin in. Ik heb de favo knuffel van mijn dochter (poes) op de foto gezet en mbv carbonpapier daar een plaatje van gemaakt, die ik dan wil puzzelen. Ik heb uitstekers voor letters en cijfers. Ik denk dat het bekleden en puzzelen superlastig is, maar ik heb er wel zin in. Als ik de taart hiervoor zie, met Hello Kitty, krijg ik een beetje hoop. Wauw!!! Wat mooi gelukt zeg! zeker voor een eerste keer, hoop dat ik een beetje in de buurt kom...
Fondant blijft mestal een jaar goed, wel goed in folie inpakken tegen het uitdrogen. Ik kleur m'n meeste fondant zelf maar dat is meer uit prijstechnisch oogpunt. Xenos fondant is bagger. Jamin verkoopt tegenwoordig funcakes naast het eigen merk, vind ik prettig werken en lekker smaken. Je biscuit zou ik op iets lagere temp bakken, scheuren komt door te snel rijzen alsmede je bolle bovenkant. Omdraaien is trouwens altijd het beste voor een strakke bovenkant, maar voor een mindere bolling kun je ook het beslag iets tegen de zijkant opsmeren. Als je je biscuit een half uur vantevoren uit de vriezer haalt dan is ie goed te snijden. Fondant decoraties kun je plakken met een heel klein beetje water of idd een dik papje van poedersuiker met een beetje water. Heel zuinig mee zijn anders smelt je fondant. Een foodpen gebruik ik maar af en toe en alleen op harde fondant.
weer zo'n snelle reactie! Bedankt voor allle tips. Ik begrijp alleen niet wat je bedoeld met funcakes van jamin? is dat ook fondant maar ander merk? Zie ik online niet staan? En waar haal je dan kleurstof, want ook dat kan ik niet vinden (maar misschien kijk ik niet goed, het is al laat)
Funcakes is een merknaam, zij leveren o.a fondant, marsepein, maar ook mixen. Kleurstof (ik gebruik die van Wilton) is ook tekoop bij bv Jamin en/of Pipoos. Alles is ook via het net via verschillende sites te bestellen.
Ik bestel nooit bij dejamin, veel te duur. Kijk eens bij Deleukstetaartenshop.nl - Koop online alles voor bakken en decoreren - bv
Ik heb maandag een kapsel gebakken zonder de tip die de winkel mij gaf. Met tip was het één droge bende, nu is het kapsel, ook na vullen heel luchtig! Vullen doe ik nog standaard,eerst maar eens de technieken goed onder de knie krijgen. En dat is het 'm... Ik heb nu twee keer een kapsel bekleed met fondant, beide keren scheurt het fondant op de rand en onderaan. Op internet al gelezen dat het kan door het merk of dat het wat ouder is...? Kan het zijn dat ik het te dun uitrol? In ieder geval haal ik dit weekend nieuw fondant en probeer ik het nog eens. Moet wel mensen gaan uitnodigen om te eten, anders ben ik eind deze maand tonnetje rond . Gisteren ook een puzzelplaatje van Woezel geoefend, werkt verslavend! Oefenen,oefenen,oefenen
ik moet deze week met puzzelen aan de gang, Mega mindy......... ik zie er tegen op , ben niet zo goed in puzzelen en boetseren. iemand handige tips? heb ook al zitten denken gewoon de letters erop te doen en een masker te kopen in de speelgoed winkel die erop en klaar, met wat sterren. en dan wel het logo van megamindy in plaats van de M de eerste letter van mijn uk te doen. zaterdag hebben we het feest, kan ik dan bv vandaag al de puzzel maken? of kan ik dat beter pas vrijdag gaan doen?