Dag dames, Ik heb binnenkort een diner van mijn werk. Nu heb ik al even op internet gekeken bij het restaurant wat er op de menukaart staat. Wat vinden jullie als zwangere een verantwoorde keuze? Waar moet ik absoluut niet voor kiezen? Weet dat carpaccio nu niet zo goed is, en eierpasta zal ook wel niet handig zijn. Natuurlijk: smaken verschillen, maar waar zouden jullie voor kiezen? (ook wel lekker topic zo vlak voor etenstijd, zou spontaan trek krijgen, haha). Koude Voorgerechten Fryske Carpaccio* rucolapesto, Frysk Hynder mosterd, Friese Droge worst krokantjes en Riper Kritekaas 9,75 Ardennerham & Paddenstoelen gecombineerd met chips van ham, paddenstoelentapenade en Aceto Balsamico siroop 9,75 Gerookte eendenborst & Gebakken eendenlever met cranberry- honingsaus, rauwkost van rodekool en spekjes van eigen vet 12,00 Salade Niçoise bestaande uit verse tonijn, rucola sla, ansjovis dressing, olijven, haricot vert en gepocheerde kwartelei 12,00 Warm voorgerecht / Soep Wilde eendenborstfilet gecombineerd met uien soubise, truffelaardappel en hazelnotenjus en een kleintje uiensoep met een vleugje Berenburg 12,00 Gebonden bospaddenstoelensoep en garnituur van prei en champignons en Friese droge worst 7,50 Black Tiger Gambas gebakken in teriyaki saus met peterselie, gemarineerde groenten en Frysk Hynder mosterdsaus 12,00 Hoofdgerechten Vis Zalm gegaard in de oven daarbij zuurkool, gepofte krieltjes, oude kaas en Franse mosterdsaus 20,00 Kabeljauw op de huid gebakken met crème van pastinaak, bospeentjes, gefrituurde peterselie en een romige sjalottensaus 21,00 Vlees Zwijnshaas gepofte tamme kastanje, pompoen en rode bietjes 20,00 Parelhoenderfilet cranberrycompote, doperwtencrème, dadels en hazelnootjus 21,00 Runder-Rib-Eye* truffelaardappel, chips van rode ui, paddenstoelen, bosui en jus 22,00 Tournedos* champignons, spek en ui op een modieuze wijze en kalfsjus 26,00 Vegetarisch Groenten pastei uit de oven afgedekt met bladerdeegkorst gegratineerd met pesto kaas 20,00 Huisgemaakte eierpasta met gebakken herfstgroenten en saus van paddenstoelen 20,00 Desserts Slagroomijs met vanille bavaroise, lange vingers, perzik- karamelsaus en sinaasappelkletskop 7,50 Appel- kaneel sorbetijs met warm appeltaartje, saus van cranberry, gelei van groene appel en geslagen room 8,50 Karamel- roomijs stoofperen- amandeltaart, citroen mousse, stoofpeersaus en amandelkoekje 7,50 Chocolade-ijs Wit & Puur pudding van speculaas, chocolade crème, chocoladesaus en siroop van cacao 8,50 Diverse harde- zachte- en schimmelkazen 12,00
Ooww lekker! Zou vooraf de salade doen of de gamba's maar ik zie geen problemen met de rest, behalve de carpaccio dan. Hoofgerecht de rib eye of tournedos, dan vragen of ze hem door willen bakken. Maar net als voorgerecht, als alles goed doorbakken is, kan je alles eten. En toetjes kan je allemaal eten, sommige eten geen kaneel, zou iig niet de kazen doen. Maar nou ben ik niet zo heel erg op mn strepen met eten, laat wel alle rauwe dingen enz staan. Maar als iets goed gaar is en verhit is, eet ik het gewoon
Nou verse tonijn en lever zijn ook wel een echte afraders. De ham, tja weet niet hoe die bereid is. De rest; goed doorbakken geen probleem! Tipje; geef gewoon aan dat je zwanger bent goed personeel behoort dan ook wel het een en ander te weten. En geniet
De rauwe ham mag ook niet toch? Inderdaad vragen of ze het goed doorbakken en anders vragen of ze dingen willen weglaten.. Kaneel mag wel, maar met mate. Ziet er lekker uit hoor! Beter dan de zuurkool die ik net op heb hihi...
De tonijn, carpaccio, tournedos, rib eye en eendelever zou ik laten staan.. Tenzij je de tournedos volledig doorgebakken eet dan mag het wel. Oh ja let ook op met Mayo, als deze vers gemaakt word kan je deze beter ook niet eten. Edit: die kaasjes, au lait cru kaasjes (gemaakt van rauwe melk) ook niet eten
Dag dames, Bedankt voor jullie adviezen, hier kan ik zeker wat mee. Zal idd aangeven dat ik zwanger ben, als het goed is kunnen ze me dan ook wel adviseren wat ik beter niet kan eten. Krijg er nu al zin in (vooral de toetjes), mjammie! Bedankt en een fijne avond nog.
Koude Voorgerechten Ardennerham & Paddenstoelen gecombineerd met chips van ham, paddenstoelentapenade en Aceto Balsamico siroop 9,75 Salade Niçoise bestaande uit verse tonijn, rucola sla, ansjovis dressing, olijven, haricot vert en gepocheerde kwartelei 12,00 *Verse tonijn wordt afgeraden om veel te eten, maar een keertje mag wel. En deze is LEKKERRR * (denk ik) Warm voorgerecht / Soep Gebonden bospaddenstoelensoep en garnituur van prei en champignons en Friese droge worst 7,50 Black Tiger Gambas gebakken in teriyaki saus met peterselie, gemarineerde groenten en Frysk Hynder mosterdsaus 12,00 Hoofdgerechten Vis Zalm gegaard in de oven daarbij zuurkool, gepofte krieltjes, oude kaas en Franse mosterdsaus 20,00 Kabeljauw op de huid gebakken met crème van pastinaak, bospeentjes, gefrituurde peterselie en een romige sjalottensaus 21,00 Vlees Zwijnshaas gepofte tamme kastanje, pompoen en rode bietjes 20,00 Parelhoenderfilet cranberrycompote, doperwtencrème, dadels en hazelnootjus 21,00 Vegetarisch Groenten pastei uit de oven afgedekt met bladerdeegkorst gegratineerd met pesto kaas 20,00 Huisgemaakte eierpasta met gebakken herfstgroenten en saus van paddenstoelen 20,00 Desserts Slagroomijs met vanille bavaroise, lange vingers, perzik- karamelsaus en sinaasappelkletskop 7,50 Appel- kaneel sorbetijs met warm appeltaartje, saus van cranberry, gelei van groene appel en geslagen room 8,50 Karamel- roomijs stoofperen- amandeltaart, citroen mousse, stoofpeersaus en amandelkoekje 7,50 Chocolade-ijs Wit & Puur pudding van speculaas, chocolade crème, chocoladesaus en siroop van cacao 8,50 *heeft trek* Eendeborst is doorbakken niet te eten dus zou ik niet kiezen. Zelf vind ik doorbakken rundvlees ook niet zo, dus met voldoende alternatieven op de kaart zou ik eerder voor iets anders gaan. Kaasplankje kan wel, wel even navragen, maar zou het risico niet nemen. Eierpasta is toch niets mis mee?
Ik zou de carpaccio, de koude ham en lever laten staan. Carpaccio is rauw rundvlees, koude ham wordt hier in Canada afgeraden (weet niet hoe dat in NL zit) en in lever zit te veel vitamine A (veel meer dan in bijvoorbeeld leverworst, die wel met mate ok is). Bij de nagerechten zou ik de kaasjes laten staan omdat het waarschijnlijk lastig na te gaan is of ze nu wel of niet zijn gemaakt met rauwe melk. Voor de rest ziet dit er prima (en smakelijk!) uit! Tonijn mag je best af en toe hebben en de eierpasta is ook geen probleem aangezien pasta nooit rauw wordt gegeten, en als je de pasta kookt is het ei wat erin zit dus ook gekookt! Let er verder op dat de rundvleesprodukten redelijk doorbakken zijn. Enjoy!
Ik zounalle vleesdingen laten staan want die zijn medium het lekkerst. De veiligste en meest verantwoorde keuze is volgens mij de soep vooral en de zalm met alle goede omega vetzuren als hoofdgerecht. Houd er rekening mee dat verse mousse en bavarois enzo met rauwe eieren gemaakt worden.
Er staat bijna niets op wat wordt afgeraden voor zwangeren. Leuke menukaart, ziet er lekker uit allemaal! Voorgerecht: Wat hier op het menu staat, is geen echte carpaccio van rauwe ossenhaas, maar van friese droge worst. Het lijkt mij dat je dat wel mag eten (zij het met mate, er wordt de laatste tijd wat moeilijker gedaan over worst). Zelf zou ik niet voor de lever gaan, en ook niet voor een gepocheerd eitje (dus geen salade niçoise). Hoofdgerecht: zie ik geen problemen in, alleen moet het rundvlees well-done worden gekozen (en sommigen vind het dan niet lekker). eierpasta kan natuurlijk, die pasta wordt gegaard! Dessert: ik zou even vragen of de zoete gerechten met rauw ei gemaakt zijn (dan niet nemen). en als de zachte kaas van gepasteuriseerde melk is gemaakt, zou ik daar lekker voor kiezen. Wat ik sowieso deed, was zeggen wat ik niet wilde eten, en dan mag de keuken mij verrassen . Alleen maar zeggen dat je zwanger bent is niet genoeg, niet iedere chef is op de hoogte van de adviezen voor zwangeren. Zo kreeg ik een keer doodleuk een redelijk doorbakken biefstukje met ganzenlever, in het Amstelhotel (dus niet het eerste het beste eetcafé om de hoek), terwijl ik heel duidelijk had aangegeven dat ik zwanger was.
Dat appeltaartje met cranberrysaus *kwijl* Waarom kijk ik hier ook haha, nu heb ik honger! Zou idd even aangeven dat je zwanger bent, misschien hebben ze dan nog wat meer alternatieven