Zo vetloos mogelijk eten.......

Discussie in 'De lounge' gestart door Troelala21, 19 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    dat hoeft niet persee. het heeft ermee te maken wat voor soort meel er is gebruikt een meergranenbrood kan volkorenmeel als basis hebben als er dan ook nog graankorrels en zaden in het brood zijn vermaalt is het nog gezonder als volkorenbrood ;)

    maar het kan ook zijn dan de basis van bloem is wat ook in wit brood zit dan heeft het minder voedingsstoffen als volkoren maar zal niet net zo slecht zijn als wit door de graankorrels en zaden in het brood zitten
     
  2. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    bedankt voor jullie tips zal me er eens flink in gaan verdiepen!
     
  3. Groovy87

    Groovy87 Bekend lid

    15 okt 2012
    748
    6
    18
    Wij hebben thuis een Actifry, ken je dat? Het is wel even een uitgave maar daar maken wij bijvoorbeeld aardappeltjes, groente, frietjes, kippepoten, vanalles in klaar. En daar bak je in zonder vet, en het is echt super lekker! Als je dan een keer zin hebt in friet kun je dat zonder schuldgevoel eten zeg maar ;)
     
  4. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Hm dat zou ook wel wat zijn!
     
  5. Groovy87

    Groovy87 Bekend lid

    15 okt 2012
    748
    6
    18
    Wij zijn er erg blij mee, we gebruiken dat ding 3 keer in de week ofzo.
     
  6. LiLaLief

    LiLaLief VIP lid

    1 jan 2009
    6.729
    0
    36
    De Actifry is geweldig!

    Bakken kan ook in kokosvet (ontgeurd ruikt en smaakt hij niet naar kokos) wat de enige vorm van vet is die én gezond is én bij verhitting niet veranderd in samenstelling/transvet.
     
  7. Cindy1975

    Cindy1975 Bekend lid

    8 okt 2006
    551
    0
    0
    Mag ik vragen waar jullie de kokosolie kopen?

    Groetjes Cindy
     
  8. joyce1980

    joyce1980 Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.308
    0
    0
    Sluit me sowieso aan bij Mrs. Nuke en lilalief!

    Je hebt idd wel vetten nodig, kokosolie is Supergoed!!
    Maar je zou ook bv een klein beetje roomboter over je groente kunnen laten smelten, zalm, avocado, en ongebrande ongezouten noten eten.

    Maar gezien je familiaire belasting zou ik idd niet zelf gaan dokteren maar naar een goede diëtiste gaan.

    Off. Google eens op eten volgens caveman, maar dan nog zou ik dat eerst met begeleiding doen!

    Veel succes!!
     
  9. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Ik adviseer je om te eens te verdiepen in de dieetmethodes van Ronald van Wankum (ff googlen). Dat is goed voor je cholesterol en heel gezond. Hij heeft al heel veel goede successen bereikt.
     
  10. Triskele

    Triskele Niet meer actief

    eens....
     
  11. LiLaLief

    LiLaLief VIP lid

    1 jan 2009
    6.729
    0
    36
    Bij de gezond&wel hier in het dorp of bij www.deweegschaal.nl
     
  12. LiLaLief

    LiLaLief VIP lid

    1 jan 2009
    6.729
    0
    36
    Roomboter transformeert nog wel bij verhitting, maar inderdaad beter dan andere vetten!
    (tenzij je echt na het koken er overheen smelten bedoelt..)
     
  13. LiLaLief

    LiLaLief VIP lid

    1 jan 2009
    6.729
    0
    36
    Ik vond onderstaande tekst erg interessant.. wellicht meerdere met mij, en anders; lees er maar even omheen dan. ;)

    "Pass The Butter ... Please.

    This is interesting . .. .

    Margarine was originally manufactured to fatten turkeys. When it killed the turkeys, the people who had put all the money into the research wanted a payback so they put their heads together to figure out what to do with this product to get their money back.
    ...
    It was a white substance with no food appeal so they added the yellow colouring and sold it to people to use in place of butter. How do you like it? They have come out with some clever new flavourings....

    DO YOU KNOW.. The difference between margarine and butter?

    Read on to the end...gets very interesting!

    Both have the same amount of calories.
    Butter is slightly higher in saturated fats at 8 grams; compared to 5 grams for margarine.

    Eating margarine can increase heart disease in women by 53% over eating the same amount of butter, according to a recent Harvard Medical Study.

    Eating butter increases the absorption of many other nutrients in other foods.
    Butter has many nutritional benefits where margarine has a few and only because they are added!

    Butter tastes much better than margarine and it can enhance the flavours of other foods.

    Butter has been around for centuries where margarine has been around for less than 100 years .

    And now, for Margarine..

    Very High in Trans fatty acids.

    Triples risk of coronary heart disease ...

    Increases total cholesterol and LDL (this is the bad cholesterol) and lowers HDL cholesterol, (the good cholesterol)

    Increases the risk of cancers up to five times..

    Lowers quality of breast milk

    Decreases immune response.

    Decreases insulin response.

    And here's the most disturbing fact... HERE IS THE PART THAT IS VERY INTERESTING!

    Margarine is but ONE MOLECULE away from being PLASTIC... and shares 27 ingredients with PAINT.

    These facts alone were enough to have me avoiding margarine for life and anything else that is hydrogenated (this means hydrogen is added, changing the molecular structure of the substance).

    Open a tub of margarine and leave it open in your garage or shaded area. Within a couple of days you will notice a couple of things:


    * no flies, not even those pesky fruit flies will go near it (that should tell you something)

    * it does not rot or smell differently because it has no nutritional value ; nothing will grow on it. Even those teeny weeny microorganisms will not a find a home to grow.


    Why? Because it is nearly plastic . Would you melt your Tupperware and spread that on your toast?

    Share This With Your Friends.....(If you want to butter them up')!

    Chinese Proverb:
    When someone shares something of value with you and you benefit from it, you have a moral obligation to share it with others.

    Pass the BUTTER PLEASE" - THANKS NATHAN NEELY
     
  14. Triskele

    Triskele Niet meer actief

    Dat klinkt als Amerikaanse health guru hippie onzin...
     
  15. LiLaLief

    LiLaLief VIP lid

    1 jan 2009
    6.729
    0
    36
    Dat is jouw mening, ieder zijn eigen mening.

    Niet reageren is ook een optie, ik heb het geplaatst voor de mensen die het interessant vinden.
     
  16. Arevinol

    Arevinol VIP lid

    7 okt 2007
    7.759
    3
    0
    mama!
    Tja, ik weet ook niet zo goed wat ik met die 'boter is gezond' hype moet. Mijn dietiste raadt t ook aan (ghee; geklaarde boter), maar ik word al misselijk van de geur.

    Ik kan heel slecht tegen vet (maag/darmen), maar idd vet móet je eten.
    Persoonlijk eet ik hierdoor wel heel weinig vet (10-20%, schat ik) en heel veel koolhydraten. Wel weer weinig suiker, maar veel ;witte' producten.
    Als je minder (maar genoeg) vet eet en meer koolhydraten, word je ook niet dik/kun je afvallen.

    Maar als je verder geen problemen hebt met voeding (verteren), zou ik sowieso niet naar dergelijke extreme dieten grijpen.
     

Deel Deze Pagina