Ook in Nederland dode door pil Diane-35

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Agter, 11 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Agter

    Agter Fanatiek lid

    3 mei 2012
    2.266
    0
    0
    In een huis
    Bron: 'Ook in Nederland dode door pil Diane-35' | nu.nl/binnenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

    Zo, dus toch ook in Nederland helaas.
     
  2. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    8 jul 2009
    7.504
    139
    63
  3. Krissie85

    Krissie85 Niet meer actief

    Staat wel in de bijsluiter. . Mijn huisarts waarschuwde er 14 jaar geleden al voor. .. vind het heel erg dat dit dus niet standaard werd/wordt gedaan door huisartsen
     
  4. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    Ze is gestorven aan een longembolie en slikte toevallig de Diane 35

    Maar HOE kun je nu onderzoeken of ze die longembolie heeft gekregen DOOR de Diane35 pil of het ZONDER het slikken vd diane 35 pil ook gekregen had :(

    Dat valt volgens mij niet te testen.

    Bovendien; had deze mevrouw overgewicht? Zo ja, dan mocht ze de pil sowieso al niet gebruiken (gebruiksaanwijzing)
    Kwam er trombose in de familie of bij haar voor? Zo ja, mocht ze hem ook niet gebruiken volgens de gebruiksaanwijzing

    Zelfde als dat ik schrijf : dode door antidepressiva ( maar diegene hem verkeerd had gebruikt, bijv 3x daags ipv 1x daags)

    Je weet niet of deze vrouw zich ook aan de bijsluiter heeft gehouden vd Diane 35 waarin duidelijk staat dat je hem niet mag nemen bij overgewicht en trombose in de familie

    Diane 35 heeft 2x zo'n hoge kans op trombose als andere anticonceptie pillen, maar die kans is dusdanig klein dat het bijna te verwaarlozen is aldus de nieuwsberichten

    Eergister stond in de krant dat artsen vooral oproepen NIET te stoppen met het gebruik vd Diane 35 door al deze commotie
     
  5. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Huh??? Oke, of dit te controleren valt laat ik ook maar in het midden. Maar mijn arts heeft me nooit gewaarschuwd? Ik heb overgewicht én mijn moeder heeft trombose. Wat dus kan betekenen dat ik dat ook kan krijgen... Er is mij nooit verteld dat ik deze pil niet mag slikken... Oke, oke... ik heb de bijsluiter nooit aandachtig gelezen (kan me ook niet herinneren dit uberhaupt wel gelezen te hebben) Misschien verstandig om morgen even te bellen. Ik slik hem voor lichte overbeharing. Misschien verstandig om daar iets anders voor te nemen... hahaha
     
  6. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    Maar als ze geen onderzoek doen en er overlijden meer mensen gaat men klagen en zeggen: waarom is er nooit een onderzoek gedaan?? T'is niet goed of het deugd niet zeg.
     
  7. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    Met overgewicht en trombose in de familie mag je volgens mij geen 1 anticonceptiepil slikken. Kijk eens online voor de bijsluiter van de Diane 35 of in je doosje als je er nog een hebt liggen
     
  8. MamaR

    MamaR Fanatiek lid

    4 jul 2010
    3.420
    17
    38
    Persoonlijk vind ik dit echt een nietszeggend bericht. Als die vrouw deze pil slikt en onder een auto was gekomen en dood was geweest, kwam het dan ook door de pil? Hoe kun je nou in godsnaam 'bewijzen' dat deze mevrouw is overleden door het gebruik van de pil?!
     
  9. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    Inderdaad!
     
  10. honeyy

    honeyy VIP lid

    5 nov 2008
    7.635
    44
    48
    verkoopster babyspeciaalzaak
    Daar hoef je niet voor te roken hoor..


    Er is voor 99% zeker dat ik een herseninfarct heb gekregen door de pil! Werd er maar meer onderzoek na gedaan, vind het heel goed dat ze dit nu onderzoeken!!
     
  11. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Dat je trombose kan krijgen van de pil is al jaren bekend! Overgewicht en roken maken het risico nog groter net als familiaire belasting.

    Dan moeten ze alle OAC uit de handel gaan halen want het is bij allemaal een bijwerking.
     
  12. knap

    knap Niet meer actief

    Dat de pil een grote kans op trombose geeft is al jaren bekend.!!

    En vooral de derde generatie pillen.

    Ik zelf mag de pil niet slikken omdat mijn zusje na haar bevalling trombose heeft gehad. Dus ik slik al jaren geen pil.
     
  13. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Het bericht maakt me niet bang maar mijn ogen zijn nu wel geopend.

    Ik word er eerlijk gezegd zelfs een beetje boos om, ik ben iemand die niet van de pilletjes enzo is maar DE pil slik ik wel en migraine pillen. Ik lees eigenlijk zelden tot nooit bijsluiters, nu heb ik dus na dit bericht mijn bijsluiter toch eens gelezen en schrik me kapot, ik mag deze pil eigenlijk helemaal niet slikken, ik heb namelijk migraine met gezichtsverlies en zwarte vlekken, dr staat in dat ik het dan absoluut niet mag nemen, mijn moeder heeft een long embolie gehad en heeft trombose, ikzelf heb overgewicht. Weet je wat mij zo boos maakt? Al jaren loop ik bij de HA voor het onderzoeken naar de migraine, waar het vandaan komt hoe we er af kunnen komen etc ( ik heb hele zware met verlammingsverschijnselen ) ik heb al meerdere keren aangegeven dat het miss door de pil zou kunnen komen en dat kon niet, nu ik dit dus lees vraag ik me werkelijk waar af of het dus echt niet door die pil komt.

    Ik denk dat ik van de week maar eens even een hartig woordje met de HA gaat spreken, het zou een gods geschenk zijn dat ik op deze manier misschien wel weer van mijn migraine af zou kunnen komen.
     
  14. Krissie85

    Krissie85 Niet meer actief

    Volgens mij staat er erg duidelijk op medicatie dat je voor gebruik de bijsluiter moet lezen. . Hoewel ik vind dat een huisarts het ook (al is het alleen maar bij de start) mort benoemen ben ik niet van mening dat de huisarts verantwoordelijk is voor de laksheid van velen om de bijsluiter zelf goed te lezen.
     
  15. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Kippiekip: ik heb na mijn bevalling geen pil meer gehad. Had ook altijd erge last van migraine. Toen ik dus stopte omdat we een kinderwens hadden verdween mijn migraine als sneeuw voor de zon. Nu een mirena, maar wel weer (veel) migraine. Twijfel wat ik moet.... Heel lastig dit!
     
  16. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Zeg toch niet dat het alleen zijn schuld is? En laksheid? Ik ben al jaren bezig om te vinden waar de migraine vandaan komt, als jij als patient dan zelf aan moet geven dat het misschien van de pil komt en te horen krijgt dat dat niet het geval is dan ga ik er van uit dat de dokter het goed heeft toch? En nee dan lees ik de bijsluiter niet meer nee.

    Dus is echt weer gelul dat het de laksheid van de patient is.
     
  17. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Ik twijfel dus ook of ik echt wil stoppen met de pil, mirena is niets voor mij maar condooms ook weer niet, ik denk dat ik dan toch uit blijf komen op de pil, ik heb net de HA gebeld en ik ga nu beginnen met de Mycrogynon 30, hoop dat dat wat beter is.
     
  18. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    #18 Nynke, 12 feb 2013
    Laatst bewerkt: 12 feb 2013
    @Kippiekip: ik krijg sinds ik weer aan de pil was ineens enorme last van migraine. Kon niet van de pil komen aldus de ha. Had allerlei medicatie van de ha gekregen tegen de migraine. Dit hielp redelijk maar ik bleef er last van houden. Heel eigenwijs met de pil gestopt en weg is de migraine. Ben wel erg gevoelig voor hoofdpijn en dat blijft maar de echt migraine is weg.

    P.s pas alleen wel op en neem goede ac, anders mag je ook een banner als die van mij maken;)

    'Ook in Nederland dode door pil Diane-35' - Home - AD

    Cookies op de websites van RTL Nederland
     
  19. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Als je in het farmacotherapeutisch kompas gaat zoeken bij anticonceptie dan zie je dat iedere pil hoofdpijn veroorzaakt. Er is er geen een (ik heb ze allemaal nagetrokken) die het niet als bijwerking heeft. Ik heb zelfs hormoonpleisters gebruikt tegen de migraine! Daar wel heel snel weer mee gestopt want het beangstigde me. Hoe vaak hoor je niet dat vrouwen daar weer borstkanker van krijgen. Gerommel met condooms zie ik eigenlijk ook niet echt zitten....
     
  20. Partyrocker

    Partyrocker Niet meer actief

    Ik heb een erfelijke stollingsafwijking.
    Eentje die zonder onderzoek vaak niet eens ontdekt wordt.
    Mijn oma heeft bij de bevalling van mijn vader met een PE-insult in coma te komen liggen en mijn zowel mijn vader en oom hebben allebei al 2 maal een trombosebeen en een longembolie doorgemaakt.

    Het is dat het EMC mij compleet binnestebuiten heeft gekeerd na het overlijden van mijn oudste zoontje, anders hadden zowel ik, als mijn vader, oma en oom nooit geweten van die afwijking.

    De pil is voor mij funest. Dit mag ik absoluut niet slikken net zoals elke andere hormonale anticonceptie.

    Misschien heeft deze vrouw ook één afwijking onder de leden gehad waar ze niet van af wist? Het schijnt namelijk nog aardig wat voor te komen en de meeste trombose/sterfgevallen onder de anticonceptiegebruikers (niet alleen de Diana), hebben dus zo'n dergelijke afwijking der de leden.
     

Deel Deze Pagina