recepten kruidenboter

Discussie in 'De lounge' gestart door Lenthe1987, 14 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lenthe1987

    Lenthe1987 Actief lid

    20 aug 2012
    477
    33
    28
    zoals jullie weten is het vandaag Valentijnsdag. Daarom wil ik mijn vriend vanavond met een lekker (zelfgemaakt) etentje verassen.

    Ik wil beginnen met stokbroodjes kruidenboter. Nu zijn de kruidenboters uit de winkel lang niet zo lekker als die je bij een restaurant krijgt. Ze zijn hard en slecht smeerbaar, en er zit niet veel smaak aan.

    Wie heeft er hier een (makkelijk) recept, voor heerlijke, smaakvolle kruidenboter?

    Wellicht mensen met een eigen restaurant die hun recept vrij willen geven? :D
     
  2. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    pakje gezoute roomboter
    5 à 6 tenen uitgeknepen knoflook
    beetje zout
    peper uit de molen (paar keer flink draaien)
    bieslook (vers is het lekkerst)
     
  3. Mar1974

    Mar1974 Niet meer actief

    Ipv bieslook doe ik er basilicum en een paar aan stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes doorheen

    Of ansjovis! Mmmm
     
  4. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Een zakje persillade (te koop bij een grote AH... gebruik je om slakkeboter van te maken.. mmmmm)
     
  5. Lenthe1987

    Lenthe1987 Actief lid

    20 aug 2012
    477
    33
    28
    klinkt goed allemaal! Is het dan ook gewoon goed smeerbaar?

    Cygnet2, gefeliciteerd met je zwangerschap! wat leuk!
     
  6. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    Gezouten roomboter, paar tenen knoflook uitpersen, verse peterselie en bieslook, zeezout en verse peper! Goed roeren

    Gegarandeerd lekker :) pas wel op met knoflook, hoe langer de boter staat hoe sterker het word!

    Edit:

    Roomboter flink op kamer temperatuur laten komen, en half uurtje van te voren uit koelkast halen voor je het gebruikt!
     
  7. Lenthe1987

    Lenthe1987 Actief lid

    20 aug 2012
    477
    33
    28
    bedankt!
     
  8. eef80

    eef80 Niet meer actief

    roomboter, verse knoflook, verse bieslook, verse peterseli (van de zomer gewoon lekker uit de tuin plukken), peper en zout

    roomboter, verse knoflook en bruchetta kruiden (potje van de xenos), zout en peper. Daar krijg ik erg veel complimenten over!
     
  9. minon

    minon Niet meer actief

    #9 minon, 14 feb 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 feb 2013
    Roomboter met thijm, rozemarijn en oregano. Van alle kruide dezelfde hoeveelheid gebruiken. Eventueel een beetje olijfolie erdoor.

    Edit: dit is een recept uit een restaurant. Ze serveerden het daar gewoon los. Een klein schaaltje/bordje (gebruik zelf altijd die bordjes voor een theezakje) met botermesje en boterplakje erop, olijfolie in een mini melkkannetje zegmaar. Kan je eventueel ook borrelglaasjes voor gebruiken en dan het kruidenmixje ook en een klein potje met een lepeltje erbij. Kun je het zelf samenstellen dus meer of minder kruiden, boter of olie zoals jij het lekker vindt. Brood in een leuk mandje ernaast.
     
  10. DeeDeeBowtie

    DeeDeeBowtie Fanatiek lid

    20 jan 2011
    3.890
    0
    36
    Ik maak hem altijd zo:
    roomboter eventjes uit de koelkast leggen zodat hij niet zo hard is. Dan doe ik er verse knoflook, peterselie en bieslook in. En wat ik ook lekker vind is er roos en marijn van Xenos (klein achthoekig potje) erbij doen (als ik die erin doe laat ik ook de knoflook wel eens achterwege) eventueel zout erbij (niet doen als je roos en marijn erbij hebt dat is al heel zout) en prakken maar...smullen!
     
  11. mbeekje

    mbeekje Bekend lid

    9 jan 2012
    725
    1
    18
    Werk als sociaal pedagogisch hulpverlener en passi
    Groningen
    Staan al genoeg receptentips, maar wt ik die is de boter eerst kloppen met een mixer totdat het boter wit wordt, wordt het luchtiger van en dan valt het niet zo zwaar.
     
  12. Kiraa

    Kiraa Fanatiek lid

    10 jul 2012
    1.715
    0
    36
    Je kunt bij de c1000 een potje kruiden kopen voor kruidboter! Staat gewoon tussen de kruiden, mengen met wat warme roomboter (niet gesmolten :)) en dat is echt superlekker! En ook niet te moeilijk ;)
     
  13. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    Roomboter, ongezouten
    Ve-Tsinzout
    Verse peterselie
    Verse knoflook naar smaak
    Paprikapoeder (pittig)

    Dat is onze standaard kruidenboter (net nog gegeten met de lunch), ik pas het soms nog naar de keuken aan, aziatisch, italiaans, mexicaans, frans etc.
     
  14. juf85

    juf85 Niet meer actief

    Heb niet alles gelezen:

    Ik neem een (half) pakje ro omboter en laat dat buiten de koelkast wat zacht worden (als het niet opschiet doe ik het heeeel kort in de magnetron).

    Wat teentjes knoflook erdoor. En normaal gebruik ik bieslook en peterselie uit de tuin, maar dat is er nu niet. Dus dan vers uit de supermarkt.
    Soms nog een pepermix erdoor.

    En dan gewoon buiten de koelkast houden, dan is het gewoon smeerbaar vanavond. Als ik het voor de volgende dag maak, dan zet ik het wel afgedekt in de koeling en dan haal ik het er ruim voor het eten weer uit.
     
  15. senta

    senta Niet meer actief

    Dit recept alleen het sap van een kwart citroen eraan toevoegen, heerlijk
     
  16. Lenthe1987

    Lenthe1987 Actief lid

    20 aug 2012
    477
    33
    28
    Heb het bovenste recept gemaakt, en hij is echt heerlijk!!!!!
     
  17. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Ik gebruik Lätta ipv roomboter. Is luchtiger en makkelijker te smeren.
     

Deel Deze Pagina