zoals jullie weten is het vandaag Valentijnsdag. Daarom wil ik mijn vriend vanavond met een lekker (zelfgemaakt) etentje verassen. Ik wil beginnen met stokbroodjes kruidenboter. Nu zijn de kruidenboters uit de winkel lang niet zo lekker als die je bij een restaurant krijgt. Ze zijn hard en slecht smeerbaar, en er zit niet veel smaak aan. Wie heeft er hier een (makkelijk) recept, voor heerlijke, smaakvolle kruidenboter? Wellicht mensen met een eigen restaurant die hun recept vrij willen geven?
pakje gezoute roomboter 5 à 6 tenen uitgeknepen knoflook beetje zout peper uit de molen (paar keer flink draaien) bieslook (vers is het lekkerst)
Ipv bieslook doe ik er basilicum en een paar aan stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes doorheen Of ansjovis! Mmmm
klinkt goed allemaal! Is het dan ook gewoon goed smeerbaar? Cygnet2, gefeliciteerd met je zwangerschap! wat leuk!
Gezouten roomboter, paar tenen knoflook uitpersen, verse peterselie en bieslook, zeezout en verse peper! Goed roeren Gegarandeerd lekker pas wel op met knoflook, hoe langer de boter staat hoe sterker het word! Edit: Roomboter flink op kamer temperatuur laten komen, en half uurtje van te voren uit koelkast halen voor je het gebruikt!
roomboter, verse knoflook, verse bieslook, verse peterseli (van de zomer gewoon lekker uit de tuin plukken), peper en zout roomboter, verse knoflook en bruchetta kruiden (potje van de xenos), zout en peper. Daar krijg ik erg veel complimenten over!
Roomboter met thijm, rozemarijn en oregano. Van alle kruide dezelfde hoeveelheid gebruiken. Eventueel een beetje olijfolie erdoor. Edit: dit is een recept uit een restaurant. Ze serveerden het daar gewoon los. Een klein schaaltje/bordje (gebruik zelf altijd die bordjes voor een theezakje) met botermesje en boterplakje erop, olijfolie in een mini melkkannetje zegmaar. Kan je eventueel ook borrelglaasjes voor gebruiken en dan het kruidenmixje ook en een klein potje met een lepeltje erbij. Kun je het zelf samenstellen dus meer of minder kruiden, boter of olie zoals jij het lekker vindt. Brood in een leuk mandje ernaast.
Ik maak hem altijd zo: roomboter eventjes uit de koelkast leggen zodat hij niet zo hard is. Dan doe ik er verse knoflook, peterselie en bieslook in. En wat ik ook lekker vind is er roos en marijn van Xenos (klein achthoekig potje) erbij doen (als ik die erin doe laat ik ook de knoflook wel eens achterwege) eventueel zout erbij (niet doen als je roos en marijn erbij hebt dat is al heel zout) en prakken maar...smullen!
Staan al genoeg receptentips, maar wt ik die is de boter eerst kloppen met een mixer totdat het boter wit wordt, wordt het luchtiger van en dan valt het niet zo zwaar.
Je kunt bij de c1000 een potje kruiden kopen voor kruidboter! Staat gewoon tussen de kruiden, mengen met wat warme roomboter (niet gesmolten ) en dat is echt superlekker! En ook niet te moeilijk
Roomboter, ongezouten Ve-Tsinzout Verse peterselie Verse knoflook naar smaak Paprikapoeder (pittig) Dat is onze standaard kruidenboter (net nog gegeten met de lunch), ik pas het soms nog naar de keuken aan, aziatisch, italiaans, mexicaans, frans etc.
Heb niet alles gelezen: Ik neem een (half) pakje ro omboter en laat dat buiten de koelkast wat zacht worden (als het niet opschiet doe ik het heeeel kort in de magnetron). Wat teentjes knoflook erdoor. En normaal gebruik ik bieslook en peterselie uit de tuin, maar dat is er nu niet. Dus dan vers uit de supermarkt. Soms nog een pepermix erdoor. En dan gewoon buiten de koelkast houden, dan is het gewoon smeerbaar vanavond. Als ik het voor de volgende dag maak, dan zet ik het wel afgedekt in de koeling en dan haal ik het er ruim voor het eten weer uit.