Heb net m'n man om een schatting gevraagd (we houden het niet bij). Hij komt op hetzelfde uit als ik. Twee volwassenen, 1 kind: 200 euro per week. Excl. luiers en sigaretten. En excl. lunchen en dineren buiten de deur.
offtopic, dat vind ik dus totaal niet, dan heeft de overheid ""de bank"" nog meer controle over wat jij doet met je geld/leven. ik vind dat ze al controle genoeg hebben.
mmm aan BOODSCHAPPENdenk zo'n 75/80 euro in de week, soms 50 som 100. Hier zitten dan wel verzorgingsproducten in. Groente, fruit aardappelen zitten daar ook bij in. Deze haal ik bij de boer waar ik gemiddeld zo'n 10tje besteed. over tanken... zo'n 500 {per maand} maar ik rij dan zelf ook ruim 2000km per maand en dan van en naar het werk van mijn man 1200 km en dan de prive km's nog
Ik pin ook, maar neem ook regelmatig geld op voor de boodschappen, minus het pinbedrag wat ik die week al heb uitgegeven ongeveer. Ik vindt het makkelijk om een paar redenen. Ten eerste heb ik dan beter overzicht van wat er uit is gegaan aan boodschappen en daarnaast heb ik contant geld in huis als man of oudste zoon even naar de winkel moet voor bijv een pak rijst. Dan geef ik het zo klein mogelijk mee, aangezien mijn man nogal eens de neiging heeft om voor 1 ding naar de winkel te moeten en er met 15 thuis te komen. Ik doe om die reden dan ook het liefste alleen boodschappen, dat is hier de beste bespaartip
En wat als er een landelijke storing is, had het laatst nog bij de c1000 en geen contant geld bij me zoals velen met mij! Ik probeer het met 400 euro te doen, 2 volwassenen en 1 kind!
Idd alleen boodschappen doen werkt hier ook veel beter. Heb een kind bij me de oudste of jongste komt er standaard wat anders in me kar terecht. Ben echt dan een muts met boodschappen zo dra er een mee gaat ben ik van de leg. Ik doe mijn boodschappen pad per pad en kijk rustig wat er in ligt wat er in de aanbieding is en ga zo elke gang van de super af. Zo doe ik mijn maand boodschappen en ben dan zo rond de 150 kwijt. en dan z.n 30 euro de weken er na voor de vergeten boodschappen. Maar gaat er iemand mee dan ben ik en de helft vergeten en ik heb hele andere dingen in mijn kar.
Nee, ik geef wel meer uit, maar ook zoveel mogelijk biologisch...ook de bio markt, die is goedkoper.wij eten niet elke dag vlees, maar wel weer biologisch dus dat tikt aan! Luiers bijna niet meer, omdat m'n zoontje overdag zindelijk is. We eten vers, fruit, groente en bv olijfolie en dat is best duur.. Euroshopper en jumbo hebben wij niet in de buurt.eten bij de Aldi kan ik echt niet door m'n keel krijgen...sorry ik heb respect voor iedereen die met zo weinig kan rondkomen maar ik hoef daar gelukkig geen boodschappen te doen...en ik heb het echt niet breed hoor!
Wij doen voor 25 euro per week boodschappen, voor 2 volwassenen, grote hond en kat. Wel moet ik erbij zeggen dat wij een eigen moestuin hebben en ik zelf elke dag brood bak, dus dit scheelt behoorlijk. Voor meel en tuinbenodigdheden zijn wij per maand 15 euro kwijt. Verder eet ik geen vlees en vis dus ik denk dat dit ook behoorlijk scheelt.
dat zelf brood bakken is dat echt zo voordelig? want je maakt dan ook weer kosten van de producten maar ook de oven / broodbakmachine heb je toevallig eens berekend wat het verschil is met brood kopen ? Ik vraag me dit al een tijdje af, vooral omdat ik zellf gebakken erg lekker vind
Voor de ingredienten zijn wij 60 cent per brood kwijt. Ik had het een keer opgezocht en ik geloof dat een broodbakmachine voor 10 tot 15 cent verbruikt aan stroom, zelf bak ik in de oven en ben ook dit bedrag kwijt voor energie. Dus zo'n 75 cent per brood. Mijn man eet wel veel brood, dus vandaar dat ik elke dag brood bak. Normaal gesproken kan je er 2 dagen van eten met zn tweeën, omdat het meer vult dan brood uit de supermarkt. Owja, wij gebruiken geen kant en klaar mixen van de supermarkt, waar je alleen water bij doet, maar halen meel bij de molen. Anders kan je inderdaad net zo goed een brood kopen.
Hier 30 a 40 euro te besteden aan boodschappen. Alcohol drink ik niet , haal veel op de markt ( groenten,fruit,aardappels) en bij de Aldi. Extra kosten zijn gekomen door de pakjes drinken op zoonlief zijn school ( bekers mogen nog niet in de kleuterklas ivm eventueel morsen) maar dan praten we over 4 a 5 euro per week meer. Luiers hoef ik eens paar maand of 5 weken te kopen omdat het alleen voor de nachten is. Melk haal ik wel bij de AH omdat deze winkel lactose vrije/arme heeft en zoonlief licht latcose intollerant is. Snoepwaren ook prima te halen op de markt 0.50 per zakje. Huismiddelen zoals wasmiddel en verzachter kijk ik naar de aanbiedingen zijn die er niet haal ik het bij de zeeman ( ja is nieuw haha) of gewoon eigenhuismerk Aldi
wij besteden 125 euro aan boodschappen 30 euro aan voeding voor de kleine en ongeveer 30 euro aan luiers.
toevallig voor hee de week net boodschappen gedaan. Wij hebben een budget van 80 per week. Heb nu voor 52,35 boodschappen gedaan. Moet alleen van de week nog 1x vlees en groente halen en 1 brood dus goed binnen het budget wij hebben 50 voor luiers per maand 150 benzine per maand 50 voor extra uitgaven. kleding koop ik altijd als we de KBS binnen hebben. Evt. tussen door als het echt nodig is.
Meestal rond de 400 per maand, dan echt alleen boodschappen. We zijn met z'n 2en. Voor kleding, leuke dingen etc zijn we rond de 1100 euro kwijt.
Wij hebben voor de hele maand 900 euro ex kleding Maar de boodschappen is een 100 euro in de week met pampers etc. Dus de maand is nooit op we hebben maandelijks een bedrag over
We zijn hier net bezig met alles uitzoeken. Maar we willen/moeten gaan rondkomen met 200/250 euro per maand. Moet vast wel gaan lukken. Veel op koopjes letten en elke week naar de markt voor groente en fruit. Dat scheelt al een boel!!