Laat het je smaken Trees, met wat voor producten vergelijk je het? Er zijn idd spullen die minder spetteren maar dat zijn vaak bewerkte vetten. Ik ga ook de keuken in, lekker een brood bakken en de pompoenen roosteren, jamjam.
Ik weet ook al een tijdje dat olijfolie ongezond is om te bakken. Probeer zo veel mogelijk roomboter te gebruiken, maar gebruik soms toch nog uit gemak olijfolie. Denk dat ik toch maar arachideolie of kokosolie ga kopen. Vind het niet fijn om alles in boter te bakken. Op brood eten wij trouwens alleen nog maar roomboter. Becel komt er hier niet meer in.
Oke ik ga nu mijn computer uitzetten en naar huis om iets lekkers te maken. Jullie maken me hongerig. Ik vergelijk het inderdaad met het 'slechte' spul. Mijn man, kookt het meest, loopt erg te miepen over de kokosolie. Nu heb ik twee maanden geleden vier potten gekocht, dus hij heeft geen keus . Ik vroeg me af of het misschien aan het merk lag of dat dit iets typisch is van kokosolie.
Bij de Tuinen zijn vaak leuke acties, zo had ik laatst 2,5 kilo bio kokosolie voor minder dan 20 euro. Nou, daar doe je wel ff mee. Inclusief verzenden was dat trouwens!
Wat een onzin! Het gros van de italianen bakt/braad/kookt het eten in olijfolie. Oke, is pure olijfolie maar wat een onzin het is juist heel gezond en puur. D'r is meer aan boter gesleuteld dan aan olijfolie.
Is er iets gaande over Becel wat ik heb gemist dan? Als ik trouwens gehakt ga braden gebruik ik helemaal geen boter, olie of iets... dat geeft uit zichzelf al zoveel vocht. En ik gebruik hele goeie anti aanbaklaag pannen. Scheelt ook in de olie.
Pure EV olijfolie is zo'n beetje het slechtste waar je in kan bakken Maar ja, de Italianen doen het ook, dus.... In Kenia kauwen ze met zijn allen Qat, dus dan zal dat ook wel ok zijn. Waar haal je je info eigenlijk? En kun je eea onderbouwen? Zomaar wat roepen is ook zo wat.
Olijfolie is niet slecht om in te bakken. Juist een heel stabiele olie die je goed kan verhitten met een kookpunt boven de 180 graden. Nee, je moet alleen niet die groene extra vierge/vergine nemen. En dat geldt trouwens ook voor kokosvet: nooit de extra vierge gebruiken om te verhitten. Dus zit je vast aan de geraffineerde, ontkleurde, ontgeurde. Die kan je wel goed verhitten. In raapzaadolie/koolzaadolie/lijnzaadolie moet je echt niet bakken, in geen enkele koudgeperste olie die omega vetzuren bevat overigens. Als je die olieën verhit worden ze toxisch.
Zolang je kookpunt onder de 180 graden blijft, kan dat ook! Dus een uitje fruiten, lap vlees en/of groente in de pan doen en op laag vuur laten sudderen, is helemaal zo slecht nog niet. Maar de meeste mensen laten de olijfolie te lang in de pan opwarmen totdat de walm eraf komt en dan gaat het mis. Je moet -welke olie dan ook- pas als in de pan doen als die goed heet is, dan dus de olie erbij en meteen datgene dat je wilt bakken.
Ik gooi de slavinkjes even in de roomboter. MJAM! Jammer dat ik zo verkouden ben dat ik er niks van ruik en proef Ik haal mijn bio kokosolie bij de biowinkel. Betaal iets van 6 euro nogwat voor 500 gram. En daar doe ik minimaal 1 maand mee! Nu wissel ik het dus af met roomboter. En sowieso, nooit te heet laten worden. Gewoon lekker langzaam garen, die 10 minuutjes langer lijkt mij geen probleem.
Van eten in roomboter bakken wordt je niet dik, gewoon een klein beetje kan echt geen kwaad. Waar het denk ik omgaat is als je olie te veel verhit dat er transvetten kunnen ontstaan. De vetten gaan om je cellen heen zitten waardoor deze minder voedingsstoffen opnemen! Roomboter bestaat uit goede vetten, beter dan alle halvarines en margarines etc. Maar de meningen zullen daarover verdeeld zijn, en dat mag! Zolang je zelf maar achter je keuze staat, prima toch!
Ik lees nu al vaker over kokosolie. Maar zit daar niet een kokos smaak aan? Dat zou ik er hier thuis dan echt niet in krijgen, mijn man haat kokos. Lol
ik vind de discussie interessant en zeker omdat iedereen overtuigd is van iets anders, maar dan nu een paar vraagjes van mij: - het gaat nu over roomboter vs olijfolie/zonnebloemolie, maar hoe zit het met wokolie, ik gebruik altijd wokolie van conimex. - en voor degenen die in roomboter bakken, sommige dingen zijn echt heerlijk in boter,bv gehaktballen maar net als kipfilet roerbakken in boter vind ik echt vies, sommige vleessoorten moeten mi echt in olie gebakken worden, hebben jullie dat niet?
Hoi, ik ben echt overtuigd van roomboter!! Olijfolie is goed, maar dan gebruiken wij hem onverhit over een zalfje of over salades heen. Dan is het een hele goede vorm van vet, net zoals bv avocado, of ongebrande noten. We hebben ook weleens kokosolie, en daar zit geen kokossmaak aan of lucht. Is neutraal! Hier smaakt het vlees prima als we het in roomboter bakken, vind het juis lekkerder. Groet.
Ligt eraan waar die wokolie van is gemaakt Kip doe ik in de ontgeurde kokosolie. Heeft geen geur en smaak. Ideaal dus.
Als je dit soort discussies interessant vind kijk dan eens naar de site van foodwatch.nl Daar staan hele interessante artikelen over voeding!! Je oren zullen ervan klapperen!
Dank aan de dames die beantwoord hebben wat rapeseed in het NLs is. Zie het nu pas. Het valt idd op dat er van elke wel iets gevonden is ergens dat het slecht is etc. Heb gelezen in een boek met recepten voor zwangerschappen en helpen om het lijf fit te krijgen ervoor dat zonnebloem olie nou net weer afgeraden werd. Ben even vergeten waarom, dus tsja...ik weet het iig niet meer! Heb altijd boter liggen hier ook, lekker voor cake etc en idd vlees. De olie vind ik lekkerder voor gebakken aardappeltjes (worden ze wat krokant) en idd roerbakken etc. Heb ook sesamolie hier staan, was voor een recept voor iets. Zalmballen geloof ik (btje orientaals), maar was er persoonlijk niet zo weg van. Ben ook niet zo'n viseter. Dus misschien is het uiteindelijk gewoon het ouderwetse variatie wat het beste is?
Gaat het wel goed met je TS? Al die vragen over slechte voedingsmiddelen voor babies en kids en nu weer dit. Ben je bang dat je dik/ziek wordt? Tip : Sta er niet teveel bij stil wat je allemaal kunt krijgen of waar je dik van kan worden. Eet gevarieerd en gezond, beter dan je best kan je niet doen.